Interview: Fred van de Wiel

15 juni 2011 |
Interview: Fred van de Wiel<

Al in zijn vorige baan als architect trapte Fred van de Wiel tegen heilige huisjes aan, nu doet hij hetzelfde binnen de horeca. Zijn ‘broodbrasserie’ Broodleuk is twee maanden open en qua interieur en kaart zoals hij het graag zou zien. Fred is ambitieus: “Over tien jaar wil ik vijf zaken in de regio hebben.”

Aan de Dorpsstraat in Zoetermeer huist Broodleuk. Eigenaar Fred had als architect en inwoner veel contacten bij de gemeente Zoetermeer en wist hij dat er vraag was naar gespecialiseerde kwaliteitshoreca. “Het ging slecht in de bouw. In april 2010 was ik aan de beurt voor ontslag. Een eigen horecazaak was altijd een droom, maar ik was nuchter genoeg om het niet te doen. Tot na mijn ontslag. Ik ben nog veel te jong om te stoppen. Tegen mijn vrouw Gea zei ik: ‘Ik ga de horeca in.’ Zij: ‘Jij bent helemaal gek.’”
Na wat gesprekken besloten ze het te doen. Fred: “Ik wilde graag met mensen en eten werken, tot dat moment mijn hobby. Nu sta ik zes dagen in de keuken, ik vind het hartstikke leuk”, glundert hij. De eerste drie weken had hij er een professionele kok bij, “voor de elementaire dingen; wat snij je voor, hoeveel en hoe bewaar je.” Nu bereidt hij alle gerechten samen met kok Sebastiaan.

Kleine broodjes, meer smaken
Het concept loopt zoals Fred had verwacht. Hij heeft bewust gekozen voor luxe, kleine broodjes. “Zodat je niet helemaal vol zit na één grote pistolet, maar meer kunt proberen. Wij hebben duo’s en trio’s samengesteld, bijvoorbeeld het Italiaanse trio met kleine broodjes vitello tonato, carpaccio en mozzarella, of het vistrio met zalm, forel en tonijnsalade. We doen meer dan ‘gewoon een broodje opmaken’. Het oog krijgt ook wat.”

Lees het volledige interview in dit nummer van Lunchroom

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Overig nieuws

Fastservice Vega
KFC gaat een week lang 'kiploos' door het leven

Het Kentucky Fried Chicken restaurant aan het Binnenwegplein in Rotterdam verruilt van 9 t/m 15 maart, tijdens de Nationale Week Zonder Vlees, een week lang alle kip op het menu voor vegetarische opties. Dit wereldwijde historische moment voor KFC is tevens het startschot van de landelijke introduct...

Lekkerste Lunchroombroodje Awards
Meld je aan voor het Lekkerste Lunchroombroodje van Nederland 2020

Je kunt je vanaf nu weer aanmelden om deel te nemen aan de wedstrijd voor het Lekkerste Lunchroombroodje van Nederland 2020. Zend de receptuur, bereidingswijze, de prijs op de kaart en een goede foto van het gerecht in via het formulier hieronder. Lukt dat niet? Stuur je inzending dan per e-mail naa...

Video
Op Reportage: Koffie Society

Marco Smit is master barista. Hij is acht jaar geleden begonnen met koffie. 7 jaar geleden met De Koffie Society. Na drie jaar heeft hij 'De Gooische koffiebus' aangeschaft. Zo kunnen klanten door het hele land genieten van de lekkerste koffie. De Gooische Koffiebus werd in 2014 uitgeroep...

Food Achtergronden
Onderzoek: gebruik jij convenience in de keuken?

Graag je aandacht voor dit leuke onderzoek, waarvan we de resultaten binnenkort publiceren. We willen graag weten of jij in je zaak convenience - of gemaksproducten (feitelijk zijn ze hetzelfde) gebruikt. De trend is ambachtelijk en lokaal, maar in hoeverre uit zich dat in de praktijk? Is enkel werk...

Amsterdam Opening
Coffeecompany opent nieuw filiaal aan Bos en Lommerplein

Coffeecompany opent in mei zijn deuren aan het Amsterdamse Bos en Lommerplein. Het is de eerste nieuwe huurder sinds het plein in handen is van Propertize. De koffieketen betrekt het pand van 133 vierkante meter aan de rechterkant van de trap die vanaf de Bos en Lommerweg naar het plein toe leidt. ...

Video
"We bakken 10.000 American pancakes per jaar

The Blueberry is een Amerikaanse lunchroom gevestigd op twee plekken in Amersfoort. De vestiging op Emiclaerhof in Amersfoort-Noord bevat zo’n 70 binnen- en 60 buitenzitplaatsen. Door het hippe en stijlvolle interieur voelt het echt alsof je in Amerika zit. De doelgroep wisselt per locatie,...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Lees Nu
Horeca & Recht
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: