Interview: Carla Visch

22 september 2011 |
Interview: Carla Visch<

Wordt raw food alleen geserveerd in hippe metropolen zoals Sydney, New York en Kopenhagen? Nee hoor, in de binnenstad van Utrecht zit sinds een halfjaar Nourish. Eigenaresse en onderneemster pur sang Carla Visch ziet dat gezond én lekker eten de nieuwe maatstaf is.

Carla Visch is geen onbekende binnen de horeca. Samen met haar toenmalige echtgenoot richtte ze zeven jaar geleden Broodnodig op. Het zeer succesvolle concept met twee locaties in de Domstad is geënt op goede koffie, heerlijke broodjes en lekkere koek en taart. Carla vertelt: “Toen ik met Broodnodig begon, vroeg iedereen of ik niet een beetje eigenwijs was. Een op Scandinavische invloeden gestoelde zaak met allerlei lekkers achter een grote etalageruit, dat zou in Nederland toch niets worden.” Maar het werd wel wat.

Alleen zag Carla haar man zowel op de werkvloer als ’s avonds laat thuis. Het bleek te lastig om werk en privé te delen. Na zeven jaar Broodnodig besloten ze om op beide vlakken te breken. Carla was toen bezig een soortgelijk concept neer te zetten in een hotel aan de Martelaarsgracht in Amsterdam, maar dat kwam door de crisis niet van de grond. “Zeg maar gerust dat dit mislukte. Ik vloog er toen uit en schrok heel hard. Ik had net het contract om Broodnodig te verkopen getekend en was nu in één klap werkeloos. Een vriend in Australië nodigde me uit om over te komen. Omdat ik al die jaren keihard had gewerkt, wilde ik wel even uitrusten en kijken wat daar gaande was.”
‘Down under’ maakte Carla voor het eerst kennis met raw food, ook wel ‘levende voeding’ genoemd (zie kader). Ze raakte geïnspireerd door onder meer Holly Davis, een bekende Australische kok op het gebied van whole food en macrobiotische voeding.

"Lees het volledige interview in dit nummer van Lunchroom":http://www.lunchroom.nl/blad/19/

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Overig nieuws

Achtergronden
Schiphol continueert samenwerking met HMSHost International

Amsterdam Airport Schiphol zet haar samenwerking met HMSHost International, de wereldleider op het gebied van eten & drinken, de komende jaren voort. Speerpunt in de samenwerking is de vernieuwde food & beverage strategie van Schiphol. In de nieuwe strategie staan flexibiliteit, kwaliteit, d...

KHN Coronacrisis
Horeca eerder dicht? ''Buitenproportioneel!''

Koninklijke Horeca Nederland vindt het voornemen van het kabinet om horeca in de Randstad (in zes veiligheidsregio's waar het aantal besmettingen met het coronavirus snel stijgt) waardeloos. Dirk Beljaarts, directeur van KHN noemt het in het NOS Radio 1 Journaal 'buitenproportioneel' en ...

Personalia Restaurant
Nieuwe restaurantmanager voor Wayback Burgers Breda

Sinds 7 september staat er een nieuwe kapitein in het vlaggenschip van Wayback Burgers in Breda; Roxanne Willemse. Met haar achtergrond in de keuken en het succesvol runnen van haar eigen bedrijf heeft ze alle tools in handen om het restaurant volledig eigen te maken en de groei van het restaurant i...

KHN Coronacrisis
KHN vreest extra coronamaatregelen in grote steden

Gisterenavond bereikte Koninklijke Horeca Nederland (KHN) het signaal dat er in enkele Nederlandse regio’s extra coronamaatregelen worden ingevoerd, die mogelijk ook voor de horeca zullen gelden. Via verschillende bronnen heeft KHN vernomen dat een verplichte horecasluiting om 24:00 voor een a...

Nice 'n Easy
De verschillen tussen TGT en THT

De NVWA controleert of bedrijven die zich met eten bezig houden zich aan de wetten en regels houden. Op de website van dit overheidsorgaan legt de NVWA de verschillen uit tussen ‘ten minste houdbaar tot’ en ‘te gebruiken tot.’ In de meeste gevallen stelt de fabrikant van h...

Achtergronden Fastservice
5000 gratis patatjes voor jonge aardappelkenners

Medio september vindt de jaarlijkse aardappeloogst plaats, aldus het perfecte moment om stil te staan bij het verse product van Bram Ladage. Ter ere van de aardappeloogst, deelt de Rotterdamse patatkoning vanaf vandaag maar liefst 5000 patatjes uit aan jonge patatliefhebbers. Dit gebeurt echter niet...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Lees Nu
Horeca & Recht
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: