Interview: Carla Visch

22 september 2011 |
Interview: Carla Visch<

Wordt raw food alleen geserveerd in hippe metropolen zoals Sydney, New York en Kopenhagen? Nee hoor, in de binnenstad van Utrecht zit sinds een halfjaar Nourish. Eigenaresse en onderneemster pur sang Carla Visch ziet dat gezond én lekker eten de nieuwe maatstaf is.

Carla Visch is geen onbekende binnen de horeca. Samen met haar toenmalige echtgenoot richtte ze zeven jaar geleden Broodnodig op. Het zeer succesvolle concept met twee locaties in de Domstad is geënt op goede koffie, heerlijke broodjes en lekkere koek en taart. Carla vertelt: “Toen ik met Broodnodig begon, vroeg iedereen of ik niet een beetje eigenwijs was. Een op Scandinavische invloeden gestoelde zaak met allerlei lekkers achter een grote etalageruit, dat zou in Nederland toch niets worden.” Maar het werd wel wat.

Alleen zag Carla haar man zowel op de werkvloer als ’s avonds laat thuis. Het bleek te lastig om werk en privé te delen. Na zeven jaar Broodnodig besloten ze om op beide vlakken te breken. Carla was toen bezig een soortgelijk concept neer te zetten in een hotel aan de Martelaarsgracht in Amsterdam, maar dat kwam door de crisis niet van de grond. “Zeg maar gerust dat dit mislukte. Ik vloog er toen uit en schrok heel hard. Ik had net het contract om Broodnodig te verkopen getekend en was nu in één klap werkeloos. Een vriend in Australië nodigde me uit om over te komen. Omdat ik al die jaren keihard had gewerkt, wilde ik wel even uitrusten en kijken wat daar gaande was.”
‘Down under’ maakte Carla voor het eerst kennis met raw food, ook wel ‘levende voeding’ genoemd (zie kader). Ze raakte geïnspireerd door onder meer Holly Davis, een bekende Australische kok op het gebied van whole food en macrobiotische voeding.

"Lees het volledige interview in dit nummer van Lunchroom":http://www.lunchroom.nl/blad/19/

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Overig nieuws

Video
Op reportage: Eetcafé De Poort

Net buiten het centrum van Utrecht staat het gezellige eetcafé De Poort. Iedereen die in Utrecht woont kent dit café en komen er ook regelmatig. De Poort zorgt voor een uniek huiskamergevoel waar je kan uitrusten, bijkletsen en lekker eten en drinken. "Onze naam komt doordat ...

Video
Op Reportage: Brownies&downieS Harderwijk

Brownies&downieS... Een concept waar Pernilla Spijker uit Ermelo wel blij van werd. “Ik studeerde commerciële economie aan Windesheim in Zwolle. Ik had geen idee wat ik na de studie wilde doen. Een kantoorbaan is niks voor mij maar ik wilde graag iets voor mijzelf beginnen", aldu...

Video
Op Reportage: Panino di Pino

Simone Prestifilippo is samen met haar man Michael eigenaar van de lunchroom Panino di Pino. Panino di pino is een lunchroom waar de moderne Italiaanse sfeer samen met de heerlijke broodjes, Pasta’s en sorbetijs in het centraal staat. Panino di Pino is opgericht door de schoonvader van Sim...

Personalia Fastservice
Domino's krijgt Nederlandse CEO voor Europa

Domino's Pizza Enterprises Limited (ASX: DMP), moederorganisatie van Domino’s pizza Nederland publiceerde deze week haar halfjaarcijfers. In Europa realiseerde Domino’s een sterke omzetgroei van +9,4% tot €382,8m (+5,0% SSS) en een EBITDA €29,4m (+15,6%). Daarnaast opende D...

Video
Op Reportage: Het nieuwe Olivier

Brasserie Olivier in Bilthoven is met haar 37 jaar een van de oudste eetgelegenheden in het dorp. Sinds een half jaar is Olivier verhuisd naar een nieuwe locatie. En daar horen veranderingen bij. Eigenaresse Myrna Janssen vertelt trots haar verhaal. ‘’We zijn verhuisd naar de meest ce...

Bezorgen Achtergronden
Brabanders eten vooral kip met carnaval 

Brabantse carnavalsvierders eten graag kip. Dat blijkt uit cijfers van maaltijdplatform Deliveroo. Op basis van data van de carnavalsdagen afgelopen jaren bekeek het bedrijf waar zij tijdens carnaval een piek in bestellingen kunnen verwachten, en waar de feestgangers per stad het meest zin in hebben...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Lees Nu
Horeca & Recht
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: