Interview: Bram Sanders

14 november 2010 |
Interview: Bram Sanders<

Wie ‘de Kalverstraat van Eindhoven’ en ‘koopgoot’ De Heuvelgalerie letterlijk links laat liggen, wandelt richting het zogenaamde Quartier Vivant van Eindhoven: De Bergen. Tussen de vele galerieën, boetiekjes en modezaken weten studenten van de Design Academy, hippe toeristen en moeders met kinderen feilloos het knusse Bagel & Juice te vinden.

“Al vóór acht uur ’s ochtends staan gasten van ver buiten De Bergen te wachten voor de deur. Om vervolgens in alle rust te genieten van hun krantje, een kopje koffie en een verse bagel”, vertelt eigenaar Bram Sanders. Veel gasten komen uit de omgeving. “Er zit hier vaak een architect uit de buurt te werken, maar er komen ook gasten van buiten de stad die via-via van ons hebben gehoord.” Ook nu zit een jonge man bij het raam achter zijn laptop te werken. Ogenschijnlijk heeft hij geen last van de vier Italiaanse mannen die aan de andere kant van de zaak zitten te praten. Bram: “Er komt echt van alles en dat gaat heel gezellig samen. Het zit hier dan ook altijd goed vol rond lunchtijd, en dat geldt bij mooi weer ook voor alle terrastafels.”

De laagdrempelige sfeer is volgens Bram de kracht van Bagel & Juice. “Het is hier heel relaxed en ‘laid back’. Die sfeer was al precies zo toen we het twee jaar geleden overnamen, dat wil ik vasthouden. Het is een heel simpel maar gezellig en persoonlijk zaakje.” Er hangen foto’s van kunstenaarsduo Geertjan Cornelissen en Nancy Ostermann aan de wand, die om de anderhalf jaar ververst worden. De lunchroom ademt knusheid uit met de relaxte lounchmuziek, de koekoeksklok, de bank boven in de zaak en de kleurige glas-in-lood-raampjes.

"Lees het volledige interview in dit nummer van Lunchroom":http://www.lunchroom.nl/blad/39/

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Overig nieuws

Wet- en regelgeving
Alle rookruimtes gesloten in 2022

Het is de bedoeling dat de laatste rookruimtes in Nederland in 2022 sluiten. In (semi)overheids- en openbare gebouwen sluiten de rookruimtes al in 2021. Dat betekent dat er dan geen rookruimtes meer te vinden zijn in de zorg, het onderwijs, bij overheidsgebouwen en in de cultuur- en sportsector. In ...

Bezorgen Achtergronden
Deliveroo help de Sint een handje

Diverse gezinnen werden aangenaam verrast toen de Sint met zijn paard bij hen voor de deur stond. De Sint reed een ronde in het Rotterdamse Kralingen om een heerlijke maaltijd bij verschillende adressen langs te brengen met hulp van de Deliveroo-bezorgers. Handig als je te paard bent en je handen vr...

Columns Interview Longread
Horeca-etiquette: restaurantgasten willen privacy

De horeca is zoveel meer dan wat er uit de keuken komt. De aankleding van je zaak en bovenal de kwaliteit van de service zijn bepalend voor het gevoel dat jouw gast aan het bezoek aan je zaak overhoudt. Natuurlijk moet de setting goed zijn, mensen voelen zich ongemakkelijk als er minder dan vijft...

Economie
FNV Horeca bereikt cao-akkoord horeca met 3% loonsverhoging

FNV Horeca en CNV Vakmensen hebben met werkgeversorganisatie Koninklijke Horeca Nederland een onderhandelingsakkoord bereikt voor een nieuwe cao horeca. Het belangrijkste resultaat is een loonsverhoging van in totaal 3%. Edwin Vlek, bestuurder FNV Horeca, over het behaalde onderhandelingsakkoord:...

Opening Culinair
Nieuwe Julia’s: nog sneller en uitgebreider assortiment

Alle stationswinkels van Julia’s krijgen een nieuwe uitstraling, een nog snellere service en een uitgebreider assortiment. Station Rotterdam Centraal heeft de primeur, vandaag is de nieuwe Julia’s daar voor het eerst te bezoeken. Als het nieuwe concept in de smaak valt bij reizigers is h...

Internationaal Michelin
De Michelin Gids, TripAdvisor en TheFork lanceren een internationale strategische partnership 

De Michelin Gids heeft zijn krachten gebundeld met TripAdvisor en TheFork. Zij verbreden hiermee het aanbod voor gasten om een ideale dinerervaring te vinden, evenals een verbeterde toegang tot een bredere keuze aan hoogwaardige restaurants over de hele wereld. Michelin en TripAdvisor, met docht...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Lees Nu
Horeca & Recht
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2019 - Uitgeverij PS

Uitgave door: