Interview: Bram Sanders

14 november 2010 |
Interview: Bram Sanders<

Wie ‘de Kalverstraat van Eindhoven’ en ‘koopgoot’ De Heuvelgalerie letterlijk links laat liggen, wandelt richting het zogenaamde Quartier Vivant van Eindhoven: De Bergen. Tussen de vele galerieën, boetiekjes en modezaken weten studenten van de Design Academy, hippe toeristen en moeders met kinderen feilloos het knusse Bagel & Juice te vinden.

“Al vóór acht uur ’s ochtends staan gasten van ver buiten De Bergen te wachten voor de deur. Om vervolgens in alle rust te genieten van hun krantje, een kopje koffie en een verse bagel”, vertelt eigenaar Bram Sanders. Veel gasten komen uit de omgeving. “Er zit hier vaak een architect uit de buurt te werken, maar er komen ook gasten van buiten de stad die via-via van ons hebben gehoord.” Ook nu zit een jonge man bij het raam achter zijn laptop te werken. Ogenschijnlijk heeft hij geen last van de vier Italiaanse mannen die aan de andere kant van de zaak zitten te praten. Bram: “Er komt echt van alles en dat gaat heel gezellig samen. Het zit hier dan ook altijd goed vol rond lunchtijd, en dat geldt bij mooi weer ook voor alle terrastafels.”

De laagdrempelige sfeer is volgens Bram de kracht van Bagel & Juice. “Het is hier heel relaxed en ‘laid back’. Die sfeer was al precies zo toen we het twee jaar geleden overnamen, dat wil ik vasthouden. Het is een heel simpel maar gezellig en persoonlijk zaakje.” Er hangen foto’s van kunstenaarsduo Geertjan Cornelissen en Nancy Ostermann aan de wand, die om de anderhalf jaar ververst worden. De lunchroom ademt knusheid uit met de relaxte lounchmuziek, de koekoeksklok, de bank boven in de zaak en de kleurige glas-in-lood-raampjes.

"Lees het volledige interview in dit nummer van Lunchroom":http://www.lunchroom.nl/blad/39/

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Overig nieuws

Ondernemen
Je eigen foodtruck beginnen? Dit moet je weten!

Een buurtfeest of festival is tegenwoordig niet meer compleet zonder foodtruck. Leuk om er af en toe een burger te bestellen, maar nóg leuker om er zelf één te beginnen. Gaat jouw ondernemershart er sneller van kloppen? Lees dan dit artikel vol handige tips voor het beginnen ...

Lunch Diner Opening
Nieuwe hotspot in Amsterdam-Noord [Foto's]

Bar-restaurant IJver heeft haar deuren voor gasten geopend op de NDSM-werf in Amsterdam Noord. Ruim een jaar lang liepen hier werklieden in en uit nadat er vijf jaar geleden de eerste plannen werden gemaakt. Het team, bestaande uit 5 jonge ambitieuze ondernemers, kan niet wachten om van deze feno...

Achtergronden Tech
Ook restaurants moeten innoveren: “Wie nu nog op papier werkt, loopt hopeloos achter”

Zelfs in onze sector, die op zich als vrij traditioneel te boek staat, maken we inmiddels gebruik van technologische hulpmiddelen. Het zijn babystapjes, toegegeven, maar wie anno nu de personeelsplanning nog in excel bijhoudt en de recepturen in een kladblok noteert, loopt hopeloos achter. Ik bev...

trends Koffie & thee
Dit zijn de actuele koffietrends en -ontwikkelingen

Technologische ontwikkelingen van koffiemachines Koffiemachines worden steeds geavanceerder. Door de automatisering en technologische ontwikkelingen wordt koffie alsmaar naar een hoger niveau getild zowel thuis, in de horeca als op de werkvloer. Aan de hand van recente voorbeelden laten we zien w...

Opening
Food & Wine bar Pierre Par CP gerestyled [foto's]

Op dinsdag 6 augustus opende food & wine bar Pierre par CP aan de Denneweg in Den Haag opnieuw haar deuren na een grote make over. Interieurontwerper Jeroen Smeele restylde de zaak in het hart van de Zuid-Hollandse hoofdstad. Met een bijzondere kaart maakt eigenaar Joey de Kruijf, samen met b...

Economie
Horeca telt veel snelgroeiende bedrijven

In 2018 waren er voor het eerst meer dan 10 duizend snelgroeiende bedrijven. Dit is 20 procent meer dan het vorige record uit 2017 toen er bijna 8 500 snelle groeiers waren. Dat meldt het CBS op basis van nieuwe cijfers over snelgroeiende bedrijven. Een bedrijf is een snelle groeier als het aanta...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Lees Nu
Horeca & Recht
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2019 - Uitgeverij PS

Uitgave door: