Interview: Bram Sanders

14 november 2010
Interview: Bram Sanders

Wie ‘de Kalverstraat van Eindhoven’ en ‘koopgoot’ De Heuvelgalerie letterlijk links laat liggen, wandelt richting het zogenaamde Quartier Vivant van Eindhoven: De Bergen. Tussen de vele galerieën, boetiekjes en modezaken weten studenten van de Design Academy, hippe toeristen en moeders met kinderen feilloos het knusse Bagel & Juice te vinden.

“Al vóór acht uur ’s ochtends staan gasten van ver buiten De Bergen te wachten voor de deur. Om vervolgens in alle rust te genieten van hun krantje, een kopje koffie en een verse bagel”, vertelt eigenaar Bram Sanders. Veel gasten komen uit de omgeving. “Er zit hier vaak een architect uit de buurt te werken, maar er komen ook gasten van buiten de stad die via-via van ons hebben gehoord.” Ook nu zit een jonge man bij het raam achter zijn laptop te werken. Ogenschijnlijk heeft hij geen last van de vier Italiaanse mannen die aan de andere kant van de zaak zitten te praten. Bram: “Er komt echt van alles en dat gaat heel gezellig samen. Het zit hier dan ook altijd goed vol rond lunchtijd, en dat geldt bij mooi weer ook voor alle terrastafels.”

De laagdrempelige sfeer is volgens Bram de kracht van Bagel & Juice. “Het is hier heel relaxed en ‘laid back’. Die sfeer was al precies zo toen we het twee jaar geleden overnamen, dat wil ik vasthouden. Het is een heel simpel maar gezellig en persoonlijk zaakje.” Er hangen foto’s van kunstenaarsduo Geertjan Cornelissen en Nancy Ostermann aan de wand, die om de anderhalf jaar ververst worden. De lunchroom ademt knusheid uit met de relaxte lounchmuziek, de koekoeksklok, de bank boven in de zaak en de kleurige glas-in-lood-raampjes.

"Lees het volledige interview in dit nummer van Lunchroom":http://www.lunchroom.nl/blad/39/

Overig nieuws