Internationaal pop-up restaurant heropent in Bijlmerbajes

1 maart 2018 | David Bakker

Na het succes van vorig jaar heropent pop-up restaurant A Beautiful Mess op 8 maart officieel zijn deuren in de Bijlmerbajes. Waar vroeger de wasjes van gevangenen werden gedraaid, kun je nu van woensdag tot en met zaterdag genieten van een lunch en diner. Mensen gevlucht uit met name het Midden-Oosten en Afrika worden begeleid en getraind door het team van A Beautiful Mess om samen met Amsterdamse horecaondernemers heerlijke fusion gerechten op tafel te zetten.

Daarnaast wil het restaurant zoveel mogelijk mensen aan een baan helpen door werkervaring en een netwerk te bieden. En met succes: vorig jaar vonden dertig van de zestig trainees al binnen één jaar een baan of vervolgopleiding. Ook de Amsterdamse horeca heeft baat bij het project, vanwege het tekort aan met name keukenpersoneel. Het succes werd in 2017 bekroond met de Entree Award in de categorie ‘Best off the Grid’, een prijs die wordt uitgereikt aan toonaangevende horecaondernemers die zich buiten de gebaande paden durven te begeven. 

Een prachtige bende met een missie

Bij A Beautiful Mess toveren chefs uit onder andere Irak, Iran, Jemen, Syrië en Eritrea verse en gezonde ingrediënten om tot shared dining-gerechten, geïnspireerd op de keuken van Afrika en het Midden-Oosten. Bovendien is het een mooie gelegenheid om eens in de oude gevangenis te eten, voordat deze plaatsmaakt voor een woonwijk. Zoals de naam al doet vermoeden, hoeft niet alles strak geregeld te zijn. In dit restaurant smelten verschillende culturen en nationaliteiten samen tot een prachtige bende met een missie. Het team werkt samen aan een veilige plek voor mensen die in Nederland een nieuw leven opbouwen. Hier kunnen ze hun talenten ontplooien en hun netwerk opbouwen zodat ze door kunnen stromen naar een vaste baan.

Het restaurant is voorzien van een open keuken, een warme binnenplaats en livemuziek op donderdag en zaterdag. Barista’s worden getraind door koffiebranderij Bocca. Ook begeleiden horecaondernemer Lodewijk Keulen en culinair schrijfster en kok Merijn Tol het keukenpersoneel en de bediening. Heineken, Grapedistrict en Sligro verzorgen hospitality trainingen en het interieur is gerestyled door brand architect Jasper Klinkhamer, Favela Painting, Philips Lighting en Intratuin Amsterdam.

Bovendien bevindt zich dit jaar een concept store met atelier in het restaurant waar producten worden gemaakt met Nederlandse designers en ambachtslieden. De concept store is gevuld met diverse producten, van meubels tot kleding en sieraden. Ook opent het team van A Beautiful Mess dit jaar een koffiebar bij het azc aan de Willinklaan in Amsterdam West.

Locatie en openingstijden

A Beautiful Mess is in ieder geval tot december 2018 als restaurant gevestigd in de oude wasserette van de Bijlmerbajes. Het restaurant is bovendien af te huren voor events. Op woensdag tot en met zaterdag is het restaurant geopend van 11.00 tot 21.00 voor lunch, diner en borrel. Parkeren is voorlopig gratis. 

Nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Overig nieuws

Wet- en regelgeving Ondernemen
Regels btw-aangifte en btw-tarieven in de horeca

Boekhouden. Ook vaak het noodzakelijk kwaad genoemd, maar essentieel voor een goede bedrijfsvoering. Niet alleen voor de Belastingdienst, ook voor de ondernemer zelf. Het geeft rust, duidelijkheid en een goed inzicht van zaken, mits goed ingericht. Dit artikel geeft antwoord op de vragen die bij de ...

Wet- en regelgeving Columns
Fooien: dit zijn de regels

In de horeca zijn fooien een gebruikelijk fenomeen. Stond er voorheen een fooienpot zichtbaar op een centrale plek, bijvoorbeeld receptie of bar, tegenwoordig worden fooien vaak via de bankpas/creditcard gedaan. De geschiedenis van fooien gaat ver terug. Niettemin is de term 'fooi' in de ...

Fastservice Verbouwen
Foodmaster Schoonrewoerd geheel omgebouwd

Na een intensieve verbouwing is nu ook Foodmaster Schoonrewoerd geheel omgebouwd naar de nieuwe huisstijl. De locatie, gelegen aan een kruispunt, is met de blauwe Foodmaster gevel nu echt niet meer te missen. Wanneer je binnenstapt in deze knusse vestiging waan je je direct in de traditionele e...

Culinair Rotterdam
Foodhallen Rotterdam onthult eerste standhouders

Na vier succesvolle jaren in Amsterdam opent de tweede locatie van indoor food market De Foodhallen deze zomer in het monumentale Pakhuis Meesteren op de Kop van Zuid in Rotterdam. Geen gevalletje copy-paste. Foodhallen verzamelt dit keer het beste van 010. Vijf lokale ondernemers tekenden afgelopen...

Wet- en regelgeving Ondernemen Longread
(On)gerechtvaardigd vertrouwen in de overheid

Eric de Vries ziet het helemaal zitten. Er staat een leuk pandje te huur aan een sfeervol plein met mooie oude bomen. Ideaal voor een café met een leuk terras erbij op het plein. Eric heeft kort daarvoor alle benodigde horecapapieren gehaald. Hij is verstandig en gaat eerst bij de gemeente in...

Amsterdam Koffie & thee
Komt de beste barista ter wereld uit Nederland?

Dit jaar wordt de World Barista Championship in Nederland gehouden, in Amsterdam om precies te zijn. Lex Wenneker, zelf een Amsterdammer, is kanshebber voor de titel. Wordt hij straks daadwerkelijk de beste barista ter wereld? Vanaf 20 juni De kansen zijn er, in 2016 (in Dublin) werd hij zesde...

Meer nieuws

Nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Lees Nu
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2018 - Uitgeverij PS

Uitgave door: