Inspirerend Broodspektakel bij Carl Siegert

8 september 2009 |
Inspirerend Broodspektakel bij Carl Siegert<

Op maandag 7 september opende bakkerij Carl Siegert zijn deuren voor het publiek. Bij aankomst bleek al snel dat de toeloop alle verwachtingen overtrof. Verkeersbegeleiders leidden het massaal toegestroomde verkeer in goede banen. En dat was nodig ook.

Eenmaal binnengekomen bleek er een handige looproute uitgestippeld. De route leidde het publiek eerst langs het museum. Hier kon men onder het genot van een lekker kopje koffie of thee bijkletsen en zich verdiepen in de inmiddels 118 jaar oude historie van bakkerij Carl Siegert. Na de mooie videovertoning in de volgende ruimte leidden de heerlijke geuren ons langs alle stands van de deelnemers.


Lucas de Pruis van Zwanenberg maakt een heerlijk broodje.

De kwaliteit van de aangeboden producten was zeer hoog. Het is duidelijk dat dit Broodspektakel door een kenner werd georganiseerd. De gepresenteerde vleeswaren, groenten, kaas, snacks, dranken, kruiden en vis werden verwerkt in prachtig opgemaakte broodjes. Voor de lunchroomhouders was dit een uiterst leerzame dag. Men kon zich immers laten voorlichten door fantastische chefs die de nodige productkennis konden overbrengen. Daarnaast konden de bezoekers zich laten informeren door de diverse aanwezige horecagilden.


Het is een drukte van belang bij de stands van de deelnemers.

Carl Siegert was zelf ook uiterst in zijn nopjes. Het plezier viel duidelijk van zijn gezicht af te lezen. ‘’Dit is het gelukkigste moment in mijn leven.’’ Zo vertelde hij trots aan de vele bekenden die hem de hand kwamen schudden. Het is dan ook een prestatie van formaat om een dergelijk spektakel te organiseren. Goed om te zien ook dat kwaliteitsproducten en vakmanschap zoveel interesse wekken binnen de horeca. De molenaar van molen ’t Lam was ook aanwezig. Zijn molen was vroeger (van 1848 tot 1959) in bezit van de familie Siegert.


Kruiden zijn niet weg te denken uit de keuken.

Ondanks het warme weer was het in de grote feesttent naast de bakkerij lekker druk. Niet zo gek; hier kon men genieten van een lekkere smoothie of een glas vers getapt gerstenat. Zelfs aan bonbons of truffels voor bij de koffie was gedacht.


Ook aan thee is gedacht.

Iedereen kon met een voldaan gevoel naar huis. De bezoekers namen een lekker brood mee voor thuis en de deelnemende partijen hebben zich zonder uitzondering van hun beste kant laten zien. Carl Siegert mag trots zijn op deze geslaagde dag. En op zijn brood natuurlijk.


Prachtig opgemaakt brood.

Thijs Jacobs, Lunchroom

:mailto:?SUBJECT=Lees%20dit%20bericht%20op%20Lunchroom.nl&BODY=De%20afzender%20van%20deze%20e-mail%20wil%20u%20graag%20attenderen%20op%20het%20volgende%20nieuwsitem%20op%20Lunchroom.nl%0A%0Ahttp://www.lunchroom.nl/nieuws/inspirerend-broodspektakel-bij-carl-siegert/

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Overig nieuws

Video
Op reportage: Eetcafé De Poort

Net buiten het centrum van Utrecht staat het gezellige eetcafé De Poort. Iedereen die in Utrecht woont kent dit café en komen er ook regelmatig. De Poort zorgt voor een uniek huiskamergevoel waar je kan uitrusten, bijkletsen en lekker eten en drinken. "Onze naam komt doordat ...

Video
Op Reportage: Brownies&downieS Harderwijk

Brownies&downieS... Een concept waar Pernilla Spijker uit Ermelo wel blij van werd. “Ik studeerde commerciële economie aan Windesheim in Zwolle. Ik had geen idee wat ik na de studie wilde doen. Een kantoorbaan is niks voor mij maar ik wilde graag iets voor mijzelf beginnen", aldu...

Video
Op Reportage: Panino di Pino

Simone Prestifilippo is samen met haar man Michael eigenaar van de lunchroom Panino di Pino. Panino di pino is een lunchroom waar de moderne Italiaanse sfeer samen met de heerlijke broodjes, Pasta’s en sorbetijs in het centraal staat. Panino di Pino is opgericht door de schoonvader van Sim...

Personalia Fastservice
Domino's krijgt Nederlandse CEO voor Europa

Domino's Pizza Enterprises Limited (ASX: DMP), moederorganisatie van Domino’s pizza Nederland publiceerde deze week haar halfjaarcijfers. In Europa realiseerde Domino’s een sterke omzetgroei van +9,4% tot €382,8m (+5,0% SSS) en een EBITDA €29,4m (+15,6%). Daarnaast opende D...

Video
Op Reportage: Het nieuwe Olivier

Brasserie Olivier in Bilthoven is met haar 37 jaar een van de oudste eetgelegenheden in het dorp. Sinds een half jaar is Olivier verhuisd naar een nieuwe locatie. En daar horen veranderingen bij. Eigenaresse Myrna Janssen vertelt trots haar verhaal. ‘’We zijn verhuisd naar de meest ce...

Bezorgen Achtergronden
Brabanders eten vooral kip met carnaval 

Brabantse carnavalsvierders eten graag kip. Dat blijkt uit cijfers van maaltijdplatform Deliveroo. Op basis van data van de carnavalsdagen afgelopen jaren bekeek het bedrijf waar zij tijdens carnaval een piek in bestellingen kunnen verwachten, en waar de feestgangers per stad het meest zin in hebben...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Lees Nu
Horeca & Recht
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: