Innovatief netwerken tijdens BBB Maastricht 2018

21 augustus 2018 | David Bakker

BBB Maastricht, de oudste horecavakbeurs van Nederland, vindt plaats van maandag 8 t/m woensdag 10 oktober in MECC Maastricht. BBB Maastricht biedt een veelzijdig programma voor horecaprofessionals uit ieder segment. Van (speciaal) bieren tot biologische streekproducten en van innovatieve productontwikkelingen tot spirits met vernieuwende combinaties. In het wijntheater vindt het NK oestersteken plaats en onder de noemer Cooking Mania worden kookwedstrijden georganiseerd met aanstormende en gevestigde chefs.

Het exclusieve gedeelte Folie Culinaire is daarnaast de place to be voor innovaties, bijzondere producten en andere ontwikkelingen uit het hogere, exclusieve segment. In de befaamde demokeuken tonen (inter)nationale sterrenchefs hun culinaire kunsten en kunnen bezoekers deze signature dishes proeven.

Bezoek gratis BBB Maastricht

Lezers van PS Magazine mogen gratis BBB Maastricht bezoeken. Klik op de banner/ link en download gratis je toegangsvoucher.

GRIP app

Nieuw dit jaar is GRIP, een app die het succes van de beursdeelname helpt vergroten. Als je doel is om zoveel mogelijk mensen en bedrijven te ontmoeten die jouw business kunnen versterken, dan is GRIP de perfecte tool om je hierbij te helpen. Grip is een slimme netwerker die jou in contact brengt met de personen en bedrijven die je zoekt. De matchmaker berekent op basis van jouw ingevulde profiel en sociale netwerken wie de meest relevante bezoekers, bedrijven en producten zijn op de beurs en brengt je met hen in contact.

Gault&Millau

Gault&Millau krijgt een speciaal theater op Folie Culinaire, hét internationale vak evenement voor horecaprofessionals uit het hogere segment dat gelijktijdig met de BBB plaatsvindt. Het voormalig Wijn & Spijs theater, waar Limburgse chefs gerechten koken met producten van exposanten en die combineren met de mooiste wijnen, wordt dit jaar omgedoopt tot ‘Gault&Millau Theater’. Verschillende Limburgse chefs hebben hun deelname aan het Gault&Millau Theater al toegezegd: Servais Tielman van Cucina del Mondo uit Heerlen, Ralph Hermans van het Maastrichtse restaurant Rantree, Jeroen van Gansewinkel van Damianz uit Roermond, Robin van de Bunt van restaurant De Leuf uit Voerendaal, Angelo Autiero van Hofstede de Blaak en Gilbert von Berg van Chateau Neercanne staan als Limburgse toppers klaar om in oktober aan de slag te gaan.

BBB Academy

In de BBB Academy worden gedurende de drie dagen van de beurs interactieve presentaties gehouden over onderwerpen specifiek gericht op horecaondernemers. Zo wordt er ingegaan op stellingen zoals: Wat te doen bij een greep uit de kas? Welke bedrijfsvorm moet ik kiezen als ondernemer? Huuraanpassingen, mag dat zomaar? De sessies duren ongeveer 20 minuten en worden gehouden in de speciaal ingerichte BBB Academy, gelegen op het centrale plein.

Vital Food colleges op TASTE SUMMIT

BBB Maastricht en de Hotel Management School Maastricht bundelen hun krachten en organiseren op dinsdag 9 oktober het gastronomisch congres TASTE Summit. Tijdens TASTE Summit geven specialisten uit de hospitality-industrie hun visie op het gebied van smaak en proeven. Het centrale thema: Vital Food. Onder andere de Braziliaanse voedingswetenschapper Carlos Augusto Monteiro en ‘Belgische groentekok’ Frank Fol laten hun licht schijnen op dit onderwerp. TASTE Summit 2018 bijwonen? klik hier 

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Overig nieuws

Vega
Nieuw vegetarisch keurmerk voor restaurants

Dinsdag 12 november is het eerste echte vegetarische keurmerk voor restaurants gelanceerd. Het LEKKER VEGA Keurmerk is een initiatief van de Vegetariërsbond en doet met zijn indeling in niveaus recht aan het veelzijdige vega-aanbod in de Nederlandse horeca. Een win-win situatie voor restaurant ...

Koffie & thee Achtergronden
App spaarder 'wint' reis naar Italië bij Doppio Espresso

In september 2018 was de lancering van de Mijn Doppio App. Gasten van Doppio Espresso kunnen middels de app sparen voor gratis koffie, patisserie, lunch en als ultieme spaardoel een reis naar Milaan. In 2019 is het zover, de eerste gasten hebben 5000 punten bij elkaar gespaard. De trouwe gast van...

Interview Longread
Het succesverhaal van Brownies&downieS: “Eind dit jaar hebben we 57 lunchzaken”

In zeven jaar tijd van twee naar vijfenvijftig vestigingen. Thijs Swinkels, oprichter van Brownies&downieS, geniet nog steeds van de olievlek die zich vanuit het Brabantse Veghel heeft weten te verspreiden naar de rest van Nederland. Een mooie prestatie voor iemand die eigenlijk alleen maar werk...

Opening Den Haag
STAN&CO Den Haag gaat bijna open

Na een rigoureuze verbouwing van een jaar is STAN&CO Den Haag bijna klaar voor de opening. In het pand aan het Buitenhof wordt de laatste hand gelegd aan een bar-restaurant waar gasten gedurende de hele dag en avond terecht kunnen voor ontbijt, lunch, borrel en diner. De nieuwe gevel is voorzien...

Opening Rotterdam
Tweede Bagels & Beans aGoGo verovert Rotterdam

Binnenkort klotst de bagelliefde over de randen van de Koopgoot: woensdag 20 november opent Bagels & Beans de sluizen van bagels, koffie en geluk in FORUM Rotterdam. Op de eerste verdieping komt de vertrouwde Bagels & Beans, de begane grond is gereserveerd voor Bagels & Beans aGoGo. De t...

Wet- en regelgeving
Loondoorbetaling bij ziekte en re-integratie wordt duidelijker

Veel werkgevers in de horeca hebben moeite met de verplichting om het loon door te betalen van zieke werknemers. Ook zijn zij verantwoordelijk voor de re-integratie, al zijn zij zich daar vaak niet van bewust. Om werkgevers te ontzorgen, komt er per 1 januari 2020 een nieuw pakket aan maatregelen...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Lees Nu
Horeca & Recht
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2019 - Uitgeverij PS

Uitgave door: