In welk land is biertje het duurst?

30 juni 2015
In welk land is biertje het duurst?

Met hete temperaturen in zicht, smaakt een lekker fris biertje wel. Maar in welk Europees (vakantie)land betalen gasten het meeste per glas?
Uit onderzoek van
"GoEuro.nl":http://www.goeuro.nl/ blijkt dat bier het goedkoopst is in Krakau en het duurst in Genève.

*Van 1,48 euro tot 5,64 euro voor een biertje*
Voor het goedkoopste bier ter wereld moeten gasten in Krakau zijn. In de Poolse stad kunnen ze al voor €1,48 genieten van een fris biertje. In West-Europa is Málaga met gemiddeld €1,53 de goedkoopste optie. Genève laten bierliefhebbers met een budget beter links liggen. Wisselkoersschommelingen hebben de Zwitserse prijzen verder de hoogte in gedreven, waardoor gasten er nu maar liefst €5,64 neertellen voor een biertje. Daarmee is Genève veruit de duurste stad om bier te kopen, voor Hongkong (€5,50) en Tel Aviv (€5,17). In Amsterdam betaal je voor je biertje gemiddeld €2,70. Onze hoofdstad belandt daarmee op de 31e plek.

*Bierconsumptie*
Ook wat onze bierconsumptie betreft, behoren we tot de middenmoot. De Nederlander drinkt gemiddeld 86 liter bier per jaar. In de ranglijst van de grootste bierdrinkers moet Amsterdam daarmee 27 steden laten voorgaan. Helemaal bovenaan staat Boekarest, waar per jaar gemiddeld 133 liter bier per persoon wordt gedronken. Op de tweede plaats vinden we Praag, met 130 liter, gevolgd door Krakau en Warschau op een gedeelde derde plaats, met elk 127 liter.

Bekijk "hier":http://www.goeuro.nl/bier-price-index de uitgebreide bierprijsindex.

Overig nieuws