In maart  openen NODA en Meneer Potter aan de Utrechtse Neude

14 januari 2020 | Thijs Jacobs

De bruisende Neude is een begrip en niet alleen in het Utrechtse. Dit charmante plein in de Domstad staat garant voor bedrijvigheid, toch bleef het voormalige postkantoor een tijd akelig donker. Tot nu. Vanaf vrijdag 13 maart 2020 krijgt het imposante gebouw opnieuw een publieke functie en openen - in de Centrale Bibliotheek Utrecht - horecagelegenheden NODA en Meneer Potter hun deuren.

De twee compleet verschillende concepten vinden elkaar in het stoere gebouw aan de Neude dat Utrechtse geschiedenis ademt. Omgeven door tienduizenden boeken ontsnap je hier aan de drukte van de stad. Waar het huiselijke stadscafé Meneer Potter je de echte smaak van Utreg laat proeven, neemt NODA je mee op culinair avontuur met een bonte verzameling aan internationale gerechten.

Echt Utreg aan de Potterstraat

Bij Meneer Potter kom je elkaar tegen. De combinatie van Uteregse directheid en een gezonde dosis positiviteit maken dit de perfecte plek om je uren te slijten. Groot, klein, student of gepensioneerd: de Potter-familie is voor iedereen. Studenten voeden hun creativiteit met een smakelijke breakfast bowl, een dagje winkelen met vriendinnen wordt afgesloten op de comfortabele banken met wat pintxos en de bibliofiel geniet hier in alle rust van zijn leesvoer. De conciërge van de Domstad helpt met het bijspijkeren van de stadse geschiedenis, brengt koffie to go en biedt een luisterend oor. Van ’s morgens vroeg tot ’s avonds laat staat Meneer Potter voor je klaar.

Werelds genieten in de bieb

NODA, het kloppend hart van de bibliotheek waar verschillende culturen samenkomen op je bord. De kleine gerechtjes zijn ideaal om te delen. Van een stomende kom Thaise tom kha kai tot New York cheesecake, een okonomiyaki uit Japan en pikante Utrechtse Oude Grachtkaas. Alle continenten passeren de revue bij deze kleurrijke, eclectische wereldburger. Midden in de bibliotheek - omringd door kilometers wijze woorden - geniet je de hele dag van internationale heerlijkheden met het uitzicht op het water. Via de eigen entree loop je hier tot in de late uurtjes binnen, ook als de bieb haar deuren sluit. En met de smoothies en sandwiches van de NODA Deli is het onderweg ook smullen geblazen.

Vanaf de opening op vrijdag 13 maart pakt de Bibliotheek Neude uit met twee weken lang feest. Alle activiteiten tijdens de feestweken zijn gratis, zodat iedereen de nieuwe Bibliotheek kan verkennen, ontdekken en uitproberen. Het openingsprogramma wordt later bekend gemaakt.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Overig nieuws

Economie
Horecaondernemers zijn positiever dan een jaar geleden

De horeca kijkt met vertrouwen naar 2020, zo blijkt uit het nieuwe SRA-BiZ-visierapport ‘2020 in Zicht, de verwachtingen van Nederlandse ondernemingen’. De consumentenbestedingen zullen waarschijnlijk op peil blijven en buitenlandse toeristen weten ons land nog steeds goed te vinden. Er ...

Bezorgen Achtergronden
Open brief TheFork naar aanleiding van ophef uitzending Rambam

Naar aanleiding van de Rambam-uitzending van januari wil TheFork reageren op beschuldigingen die tijdens de uitzending werden geuit. Hierbij delen we deze brief van TheFork, waarin ook de werkwijze van KHN richting de media wordt bekritiseerd. Om een gedetailleerd en volledig beeld te kunnen sch...

Koffie & thee Achtergronden
Starbucks vraagt teveel voor plantaardige melk

Als je bij Starbucks een cappuccino met havermelk bestelt betaal je 70 cent extra. Dit botst met hun eigen klimaatdoelstellingen, want de milieu-impact van plantaardige melk is gemiddeld meer dan de helft lager dan die van koemelk. ProVeg verzoekt daarom de toeslag op plantaardige melk te laten vall...

Food Advertorial
Food Waste Challenge: Best Practice

Nederlandse restaurants en hotels kunnen gezamenlijk jaarlijks 61 miljoen kilo voedselverspilling vermijden en daarmee 582 miljoen euro besparen. Dit is maandag 13 januari bekend gemaakt tijdens de slotdag van de Food Waste Challenge op de Horecava. De Food Waste Challenge is een door Rabobank georg...

Culinair Recepten
Wat zit er in de originele bolognesesaus?

De bolognesesaus is de allerbekendste Italiaanse pastasaus. In tegenstelling tot veel andere pastasauzen is deze behoorlijk rijk gevuld, doorgaans is het een saus op basis van gehakt, (gepelde) tomaten, wortel, selderie, knoflook en ui. Hieraan worden vaak nog meer ingrediënten aan toegevoegd, ...

Opening Internationaal
Deus Ex Machina brengt uniek retail- en restaurantconcept naar Nederland

Deus Ex Machina is meer dan alleen een merk. Het brengt een lifestyle voor alle riders, bikers, creatieven, foodfanaten en artistiekelingen tot leven. Met hun recent geopende ‘tempel’ genaamd The Wat of Why aan de Amsterdamse Herengracht start ook in de lage landen de jacht naar plezier....

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Lees Nu
Horeca & Recht
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: