In deze 10 steden is alcohol het goedkoopst

26 mei 2016 |
In deze 10 steden is alcohol het goedkoopst<

Een glas bier is het goedkoopst in de Tsjechische hoofdstad Praag. Voor de goedkoopste champagne moet je dan weer naar Tallinn in Estland. Dat
blijkt uit de jaarlijkse lijst van de Britse reissite Post Office Holiday, waarvoor prijzen van twaalf alcoholische dranken in zestien Europese landen worden geanalyseerd.

Goedkoop drankje
In Praag betaal je gemiddeld van 1,63 euro voor een flesje bier. Daarmee is de hoofdstad van Tsjechië de goedkoopste plaats in Europa om een biertje te pakken. Ook andere alcoholische dranken zijn er goedkoop. Voor een glas wijn tel je gemiddeld 2,04 euro neer, voor een wodka orange betaal je gemiddeld 3,67 euro. Vorig jaar stond de Hongaarse hoofdstad Boedapest, nu op nummer twee, nog helemaal bovenaan de lijst met plaatsen waar je goedkoop alcohol drinkt.

Praag vs. Marbella
Wie de twaalf drankjes in de lijst, waaronder wijn, champagne, martini en wodka orange, allemaal in Praag bestelt, is op het einde gemiddeld 37,30 euro kwijt. In het Spaanse Marbella betaal je het meest voor de identieke bestelling, namelijk 93,36 euro.

Champagne
Hoewel je de meeste alcoholische dranken in Praag goedkoop kan krijgen, betaal je in die stad het meest voor een fles champagne, gemiddeld 71 euro. De goedkoopste champagne drink je in Tallinn voor een gemiddelde van ‘slechts’ 26 euro. Het duurste drankje vind je in Londen, waar je gemiddeld 11,5 euro betaalt voor een dry martini. De duurste pintjes vind je in het Ierse Dublin, waar je makkelijk 5,7 euro per glas betaalt.

De top 10 van plaatsen met goedkope alcoholische drankjes

1. Prague, Tsjechië

2. Budapest, Hongarije

3. Krakow, Polen

4. Riga, Letland

5. Tallinn, Estland

6. Palma, Majorca

7. Berlijn, Duitsland

8. Amsterdam, Nederland

9. Barcelona, Spanje

10. Londen, Groot-Brittannië

Christel Tuin

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Overig nieuws

Lekkerste Lunchroombroodje Awards
Meld je aan voor het Lekkerste Lunchroombroodje van Nederland 2020

In verband met de maatregelen om de verdere verspreiding van het coronavirus een halt toe te roepen, zijn horecagelegenheden gesloten geweest. Dat is heel vervelend voor jou als lunchroomondernemer, maar wat kun je beter doen om je naamsbekendheid en omzetkansen te vergroten dan meedoen met de wedst...

Wet- en regelgeving Bezorgen
Plotseling tekort van 2500 maaltijdbezorgers

Door een overnacht ingevoerde maatregel van staatssecretaris Tamara van Ark van sociale zaken zitten duizenden cafetaria’s, snackbars en frituren van de ene op de andere dag met een tekort van 2500 maaltijdbezorgers. Afgelopen maandag maakte Van Ark bekend dat maaltijdbezorgers voortaan min...

Opening Fastservice
Kwalitaria Délifrance nu ook in centrum van Zwolle

Het centrum van Zwolle is een cafetaria en lunchroom rijker. Vandaag opent Kwalitaria Délifrance Zwolle Centrum officieel haar deuren. Ondernemer Rubin Hu is geen onbekende in de regio; de gloednieuwe vestiging is zijn derde in Zwolle. ‘Een plek om gezellig te zitten’ Na een...

Achtergronden Culinair
Mosselseizoen van start met grootste mosselpan ter wereld

Morgen, donderdag 2 juli, start het mosselseizoen met de verkoop van Zeeuwse bodemcultuurmosselen. Dit jaar als eerste exclusief verkrijgbaar bij Sligro. Vanuit de grootste mosselpan ter wereld werden de eerste bodemcultuurmosselen van het seizoen aangeboden aan JRE-chef Joppe Sprinkhuizen, chef van...

Bezorgen Achtergronden
15-jarige maaltijdbezorgers mogen niet meer de straat op

Frans van Rooij, directeur ProFri, vakvereniging Professionele Frituurders, schreef een brief aan Tamara van Ark, Staatssecretaris van Sociale Zaken en Werkgelegenheid. Zij maakte gisteren bekend dat het vanaf 1 juli (dat is morgen al!) niet meer is toegestaan om medewerkers jonger dan 16 jaar in te...

Achtergronden Coronacrisis
Zo kwam Anne&Max door de afgelopen periode heen

Wobbe van Zoelen, eigenaar en oprichter van de bekende lunch- en koffieketen Anne&Max, vertelt over de afgelopen periode, die voor de horeca onwerkelijk was: "Door simpelweg te kijken naar wat we wél konden leveren in de Covid-19 periode waren we in staat om ons businessmodel deels ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Lees Nu
Horeca & Recht
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: