IJsproducent richt zich op crowdfunding

10 oktober 2012
IJsproducent richt zich op crowdfunding

Crowdfunding is een nieuwe manier van financiering door het vinden van investeerders via internet. Ook ijsproducent Professor Grunschnabel is voor.

*Groei vraagt investering*
De Alkmaarse ijsproducent werkt aan professionalisering en internationale expansie. Omdat de groei om investeringen vraagt, is Professor Grunschnabel één van de innovatieve bedrijven die deelnemen aan Oneplanetcrowd, het eerste Nederlandse crowdfunding platform voor duurzame producten en diensten.

*Victoria Koblenko*
Vandaag, de dag van de duurzaamheid, vindt in Amsterdam de lancering plaats door Victoria Koblenko. Iedere consument is een potentiële investeerder op Oneplanetcrowd. Het geïnvesteerde bedrag wordt terugbetaald met rente, óf in de vorm van producten.

*Nieuwe ijsbekers*
Om nog beter op de groeiende vraag te kunnen
inspelen, heeft Professor Grunschnabel geïnvesteerd in het vergroten van de productiecapaciteit, zonder
concessies aan de hoge kwaliteit. In augustus introduceerde de ijsproducent nieuwe full colour ijsbekers.

*Over Oneplanetcrowd*
Minstens tien ondernemers gaan op 10 oktober van start met hun campagne via Oneplanetcrowd.nl. Ze stellen als doel om een bedrag op te halen tussen de €10.000 en €50.000. Wordt het doelbedrag gehaald, dan krijgen de investeerders uit de crowd hun inleg terug in producten en/of met een gunstige rente. Naast groeifinanciering levert een campagne op Oneplanetcrowd ondernemers nog veel meer op: naamsbekendheid, marketing en munitie voor grotere afnemers en financiers.

~Myrtille Vromans~

Overig nieuws