IJsmaker Roberto draait sorbet in de sneeuw

8 februari 2012 |
IJsmaker Roberto draait sorbet in de sneeuw<

De Utrechtse ijsmaker Roberto Coletti heeft de afgelopen week een nieuwe wijze van ijsbereiding getest. De eigenaar van Roberto Gelato draaide zonder ijsmachine een aarbeiensorbet in de sneeuw. De sorbet werd
in de buitenlucht gemaakt, in de besneeuwde Italiaanse Dolomieten.

Roeren bij -20
Vooraf had Roberto zijn compositie binnen klaargemaakt. Buiten werd een pannetje in de sneeuw gezet en na een kleine twintig minuten roeren met een garde had de ijsmaker, bij een temperatuur van min twintig, zijn sorbetijs gereed.

Toen Coletti vernam dat het in de Dolomieten zo koud zou worden als de werktemperatuur van een ijsmachine sprong hij in de auto en reed naar Italië.

Stugger maar niet minder lekker
Het resultaat van het ijs dat zonder ijsmachine is gemaakt is een wat harder en stugger ijs, wat niet ten koste gaat van de smaak.

Coletti bedacht al vaker bijzondere ijsjes, zoals een broodje ijs (zie foto).

Frank Lindner

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Overig nieuws

Interieur
op reportage: Proeverz, Gorinchem

Niets is belangrijker dan de goede koffie bij lunchroom Proeverz in Gorinchem. Wim van Willigen eigenaar van Proeverz: ‘’De mensen gaan vaak naar de vakman of de vakvrouw voor een goed product. Wij van Proeverz staan bekend om onze echte koffie. We hebben dan ook niet voor niks vier bari...

Lunchroom
Ontdekken en genieten: Op wereldreis bij De Ontdekking [video]

Op de hoek van de altijd levendige Voorstraat in Utrecht bevindt zich lunchroom De ontdekking, die je in gedachten even meeneemt naar een ander land. Onder het genot van een Braziliaanse koffie of Arabic-night smoothie, word je even weggetrokken uit de dagelijkse sleur. De Ontdekking zorgt voor e...

Lunchroom Interview
"Ze worden hier echt in hun kracht gezet"

De mooie en speciale samenwerking tussen begeleider en cliënt medewerker is uitermate uniek. De Postkamer is een Grand Café gelegen in het hartje van Nijkerk waar gemotiveerde cliënten begeleid en ondersteund worden door zorgorganisatie Careander. De zaak waar Henriette Eleveld als ...

Lunchroom
Op reportage: La Colline [video]

Nergens in Oss u zo thuis voelen als bij La Colline. Te vinden op d’n heuvel zoals op z’n Brabants gezegd wordt. Wat deze zaak zo bijzonder maakt: “La Colline is de woonkamer van Oss geworden waar alle inwoners uit alle woonwijken van Oss welkom zijn”, zegt verantwoordelijke ...

Opening Rotterdam
Maritiem museum gooit het roer om met eigen horeca

Het Maritiem Museum Rotterdam opent een gloednieuw café op zaterdag 22 februari. Vanaf dat moment baat het museum zijn horeca zelf uit om de bezoekerservaring nog beter te maken, nadat eind vorig jaar ook de museumwinkel in eigen beheer is genomen. Het café draagt de naam ‘Het La...

Interview Ondernemen
Reportage: Restaurant Bij Goes

Bij Goes is gevestigd op een bedrijventerrein in De Meern. Geen normale lunchroom in de stad dus, maar vooral zakelijk gericht. De werknemers van deze bedrijven kunnen tijdens de lunchpauze, tussen 12 en 1, komen lunchen bij Bij Goes. Michelle Tang is twee jaar geleden samen met haar zus dit avontuu...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Lees Nu
Horeca & Recht
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: