IJs op de kaart van Nederland

24 februari 2010 |
IJs op de kaart van Nederland<

Elk jaar is het weer een spannende strijd op het toneel van de ambachtelijke ijsbereiders. Wie wordt de ijssalon van het jaar? Deze strijd wordt gestreden op de vakbeurs voor bakkers en ijsbereiders, die van zondag 28 februari tot en met dinsdag 2 maart wordt gehouden in de RAI Amsterdam. De spanning neemt toe doordat toeschouwers live op grote schermen kunnen meekijken. Er wordt door een vakkundige jury geoordeeld op werkwijze, uiterlijk van de presentatie en de inachtneming van de eisen die aan hygiëne worden gesteld. De sector Fastservice van Koninklijke Horeca Nederland ondersteunt dit initiatief.

IJsvak 2010 is de nationale beurs voor de ambachtelijke ijsbereider en wordt dit jaar wederom met de Bakkerij Dagen samen gehouden. IJsvak 2010 heeft dit jaar als thema: ´IJs op de kaart van Nederland!

IJsvak 2010
Tijdens IJsvak 2010 in Amsterdam RAI worden bezoekers via demonstraties, voorlichting en workshops volledig geïnformeerd, zodat de branche goed voorbereid is op het nieuwe ijsseizoen. IJsvak wordt voor de zestiende keer georganiseerd, dit keer voor de tweede keer door het IJscentrum en de VAIJ (Vereniging van Ambachtelijk IJsbereiders). De vakwedstrijden worden voor de vierde keer georganiseerd door de RAI en de sector Fastservice van Koninklijke Horeca Nederland. Op zondag 28 februari is de opening van IJsvak 2010 en de aftrap van de campagne: Proef het Voorjaar! Aansluitend is de wedstrijd ´de Gouden IJsspatel´.
Op maandag 1 maart is de wedstrijd ´de Gouden IJscreatie´, nadat de winnaar bekend is gemaakt, zal 's avonds het ´IJssalon van het Jaar´ bekend worden.

Sanny Visser

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Overig nieuws

Video
Op reportage: Eetcafé De Poort

Net buiten het centrum van Utrecht staat het gezellige eetcafé De Poort. Iedereen die in Utrecht woont kent dit café en komen er ook regelmatig. De Poort zorgt voor een uniek huiskamergevoel waar je kan uitrusten, bijkletsen en lekker eten en drinken. "Onze naam komt doordat ...

Video
Op Reportage: Brownies&downieS Harderwijk

Brownies&downieS... Een concept waar Pernilla Spijker uit Ermelo wel blij van werd. “Ik studeerde commerciële economie aan Windesheim in Zwolle. Ik had geen idee wat ik na de studie wilde doen. Een kantoorbaan is niks voor mij maar ik wilde graag iets voor mijzelf beginnen", aldu...

Video
Op Reportage: Panino di Pino

Simone Prestifilippo is samen met haar man Michael eigenaar van de lunchroom Panino di Pino. Panino di pino is een lunchroom waar de moderne Italiaanse sfeer samen met de heerlijke broodjes, Pasta’s en sorbetijs in het centraal staat. Panino di Pino is opgericht door de schoonvader van Sim...

Personalia Fastservice
Domino's krijgt Nederlandse CEO voor Europa

Domino's Pizza Enterprises Limited (ASX: DMP), moederorganisatie van Domino’s pizza Nederland publiceerde deze week haar halfjaarcijfers. In Europa realiseerde Domino’s een sterke omzetgroei van +9,4% tot €382,8m (+5,0% SSS) en een EBITDA €29,4m (+15,6%). Daarnaast opende D...

Video
Op Reportage: Het nieuwe Olivier

Brasserie Olivier in Bilthoven is met haar 37 jaar een van de oudste eetgelegenheden in het dorp. Sinds een half jaar is Olivier verhuisd naar een nieuwe locatie. En daar horen veranderingen bij. Eigenaresse Myrna Janssen vertelt trots haar verhaal. ‘’We zijn verhuisd naar de meest ce...

Bezorgen Achtergronden
Brabanders eten vooral kip met carnaval 

Brabantse carnavalsvierders eten graag kip. Dat blijkt uit cijfers van maaltijdplatform Deliveroo. Op basis van data van de carnavalsdagen afgelopen jaren bekeek het bedrijf waar zij tijdens carnaval een piek in bestellingen kunnen verwachten, en waar de feestgangers per stad het meest zin in hebben...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Lees Nu
Horeca & Recht
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: