IJs op de kaart van Nederland

24 februari 2010 |
IJs op de kaart van Nederland<

Elk jaar is het weer een spannende strijd op het toneel van de ambachtelijke ijsbereiders. Wie wordt de ijssalon van het jaar? Deze strijd wordt gestreden op de vakbeurs voor bakkers en ijsbereiders, die van zondag 28 februari tot en met dinsdag 2 maart wordt gehouden in de RAI Amsterdam. De spanning neemt toe doordat toeschouwers live op grote schermen kunnen meekijken. Er wordt door een vakkundige jury geoordeeld op werkwijze, uiterlijk van de presentatie en de inachtneming van de eisen die aan hygiëne worden gesteld. De sector Fastservice van Koninklijke Horeca Nederland ondersteunt dit initiatief.

IJsvak 2010 is de nationale beurs voor de ambachtelijke ijsbereider en wordt dit jaar wederom met de Bakkerij Dagen samen gehouden. IJsvak 2010 heeft dit jaar als thema: ´IJs op de kaart van Nederland!

IJsvak 2010
Tijdens IJsvak 2010 in Amsterdam RAI worden bezoekers via demonstraties, voorlichting en workshops volledig geïnformeerd, zodat de branche goed voorbereid is op het nieuwe ijsseizoen. IJsvak wordt voor de zestiende keer georganiseerd, dit keer voor de tweede keer door het IJscentrum en de VAIJ (Vereniging van Ambachtelijk IJsbereiders). De vakwedstrijden worden voor de vierde keer georganiseerd door de RAI en de sector Fastservice van Koninklijke Horeca Nederland. Op zondag 28 februari is de opening van IJsvak 2010 en de aftrap van de campagne: Proef het Voorjaar! Aansluitend is de wedstrijd ´de Gouden IJsspatel´.
Op maandag 1 maart is de wedstrijd ´de Gouden IJscreatie´, nadat de winnaar bekend is gemaakt, zal 's avonds het ´IJssalon van het Jaar´ bekend worden.

Sanny Visser

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Overig nieuws

Interview Longread
Het succesverhaal van Brownies&downieS: 'Eind dit jaar hebben we 57 lunchzaken'

In zeven jaar tijd van twee naar vijfenvijftig vestigingen. Thijs Swinkels, oprichter van Brownies&downieS, geniet nog steeds van de olievlek die zich vanuit het Brabantse Veghel heeft weten te verspreiden naar de rest van Nederland. Een mooie prestatie voor iemand die eigenlijk alleen maar werk...

Vega
Nieuw vegetarisch keurmerk voor restaurants

Dinsdag 12 november is het eerste echte vegetarische keurmerk voor restaurants gelanceerd. Het LEKKER VEGA Keurmerk is een initiatief van de Vegetariërsbond en doet met zijn indeling in niveaus recht aan het veelzijdige vega-aanbod in de Nederlandse horeca. Een win-win situatie voor restaurant ...

Koffie & thee Achtergronden
App spaarder 'wint' reis naar Italië bij Doppio Espresso

In september 2018 was de lancering van de Mijn Doppio App. Gasten van Doppio Espresso kunnen middels de app sparen voor gratis koffie, patisserie, lunch en als ultieme spaardoel een reis naar Milaan. In 2019 is het zover, de eerste gasten hebben 5000 punten bij elkaar gespaard. De trouwe gast van...

Opening Den Haag
STAN&CO Den Haag gaat bijna open

Na een rigoureuze verbouwing van een jaar is STAN&CO Den Haag bijna klaar voor de opening. In het pand aan het Buitenhof wordt de laatste hand gelegd aan een bar-restaurant waar gasten gedurende de hele dag en avond terecht kunnen voor ontbijt, lunch, borrel en diner. De nieuwe gevel is voorzien...

Opening Rotterdam
Tweede Bagels & Beans aGoGo verovert Rotterdam

Binnenkort klotst de bagelliefde over de randen van de Koopgoot: woensdag 20 november opent Bagels & Beans de sluizen van bagels, koffie en geluk in FORUM Rotterdam. Op de eerste verdieping komt de vertrouwde Bagels & Beans, de begane grond is gereserveerd voor Bagels & Beans aGoGo. De t...

Wet- en regelgeving
Loondoorbetaling bij ziekte en re-integratie wordt duidelijker

Veel werkgevers in de horeca hebben moeite met de verplichting om het loon door te betalen van zieke werknemers. Ook zijn zij verantwoordelijk voor de re-integratie, al zijn zij zich daar vaak niet van bewust. Om werkgevers te ontzorgen, komt er per 1 januari 2020 een nieuw pakket aan maatregelen...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Lees Nu
Horeca & Recht
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2019 - Uitgeverij PS

Uitgave door: