IJs op de kaart van Nederland

24 februari 2010 |
IJs op de kaart van Nederland<

Elk jaar is het weer een spannende strijd op het toneel van de ambachtelijke ijsbereiders. Wie wordt de ijssalon van het jaar? Deze strijd wordt gestreden op de vakbeurs voor bakkers en ijsbereiders, die van zondag 28 februari tot en met dinsdag 2 maart wordt gehouden in de RAI Amsterdam. De spanning neemt toe doordat toeschouwers live op grote schermen kunnen meekijken. Er wordt door een vakkundige jury geoordeeld op werkwijze, uiterlijk van de presentatie en de inachtneming van de eisen die aan hygiëne worden gesteld. De sector Fastservice van Koninklijke Horeca Nederland ondersteunt dit initiatief.

IJsvak 2010 is de nationale beurs voor de ambachtelijke ijsbereider en wordt dit jaar wederom met de Bakkerij Dagen samen gehouden. IJsvak 2010 heeft dit jaar als thema: ´IJs op de kaart van Nederland!

IJsvak 2010
Tijdens IJsvak 2010 in Amsterdam RAI worden bezoekers via demonstraties, voorlichting en workshops volledig geïnformeerd, zodat de branche goed voorbereid is op het nieuwe ijsseizoen. IJsvak wordt voor de zestiende keer georganiseerd, dit keer voor de tweede keer door het IJscentrum en de VAIJ (Vereniging van Ambachtelijk IJsbereiders). De vakwedstrijden worden voor de vierde keer georganiseerd door de RAI en de sector Fastservice van Koninklijke Horeca Nederland. Op zondag 28 februari is de opening van IJsvak 2010 en de aftrap van de campagne: Proef het Voorjaar! Aansluitend is de wedstrijd ´de Gouden IJsspatel´.
Op maandag 1 maart is de wedstrijd ´de Gouden IJscreatie´, nadat de winnaar bekend is gemaakt, zal 's avonds het ´IJssalon van het Jaar´ bekend worden.

Sanny Visser

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Overig nieuws

Achtergronden
Schiphol continueert samenwerking met HMSHost International

Amsterdam Airport Schiphol zet haar samenwerking met HMSHost International, de wereldleider op het gebied van eten & drinken, de komende jaren voort. Speerpunt in de samenwerking is de vernieuwde food & beverage strategie van Schiphol. In de nieuwe strategie staan flexibiliteit, kwaliteit, d...

KHN Coronacrisis
Horeca eerder dicht? ''Buitenproportioneel!''

Koninklijke Horeca Nederland vindt het voornemen van het kabinet om horeca in de Randstad (in zes veiligheidsregio's waar het aantal besmettingen met het coronavirus snel stijgt) waardeloos. Dirk Beljaarts, directeur van KHN noemt het in het NOS Radio 1 Journaal 'buitenproportioneel' en ...

Personalia Restaurant
Nieuwe restaurantmanager voor Wayback Burgers Breda

Sinds 7 september staat er een nieuwe kapitein in het vlaggenschip van Wayback Burgers in Breda; Roxanne Willemse. Met haar achtergrond in de keuken en het succesvol runnen van haar eigen bedrijf heeft ze alle tools in handen om het restaurant volledig eigen te maken en de groei van het restaurant i...

KHN Coronacrisis
KHN vreest extra coronamaatregelen in grote steden

Gisterenavond bereikte Koninklijke Horeca Nederland (KHN) het signaal dat er in enkele Nederlandse regio’s extra coronamaatregelen worden ingevoerd, die mogelijk ook voor de horeca zullen gelden. Via verschillende bronnen heeft KHN vernomen dat een verplichte horecasluiting om 24:00 voor een a...

Nice 'n Easy
De verschillen tussen TGT en THT

De NVWA controleert of bedrijven die zich met eten bezig houden zich aan de wetten en regels houden. Op de website van dit overheidsorgaan legt de NVWA de verschillen uit tussen ‘ten minste houdbaar tot’ en ‘te gebruiken tot.’ In de meeste gevallen stelt de fabrikant van h...

Achtergronden Fastservice
5000 gratis patatjes voor jonge aardappelkenners

Medio september vindt de jaarlijkse aardappeloogst plaats, aldus het perfecte moment om stil te staan bij het verse product van Bram Ladage. Ter ere van de aardappeloogst, deelt de Rotterdamse patatkoning vanaf vandaag maar liefst 5000 patatjes uit aan jonge patatliefhebbers. Dit gebeurt echter niet...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Lees Nu
Horeca & Recht
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: