Ice Bakery franchise is een hit

17 maart 2015
Ice Bakery franchise is een hit

Ze maken er ijs, koffie, bonbons, macarons, crêpes, stroopwafels milkshakes en nog veel meer van Nutella hazelnootpasta. Elke dag
staan er lange wachtrijen in de winkels en uit de hele wereld komen honderden franchiseaanvragen. Zaterdag 21 maart opent de populaire Ice Bakery in Amsterdam zijn vijfde filiaal binnen acht maanden en medio april zijn zesde.

*Het loopt storm*
In augustus 2014 opende eigenaar Kiro Holding in samenwerking met conceptbedenker Roberto Fava zijn eerste Ice Bakery aan de Leidsestraat in Amsterdam. Daar liep het zo storm dat er al snel twee nieuwe filialen aan de Nieuwendijk bijkwamen. Onlangs opende nummer vier aan de Kalverstraat en deze week nummer vijf aan het Rokin 134. Dat wordt meteen de grootste Ice Bakery van Amsterdam. Inmiddels is ook het contract voor nummer zes getekend. Die vestiging zal medio april aan de Oude Doelenstraat worden geopend en krijgt een front van maar liefst veertien meter breed. Alle vestigingen zijn afhaalsalons. Eind dit jaar wil Kiro een Ice Bakery restaurant openen, waar klanten alle Nutella lekkernijen ter plekke kunnen consumeren en grote ijscoupes kunnen bestellen.

*IJsverkoop en bakkerij*
Het horecabedrijf zocht een rendabele manier om met een ijsverkooppunt de winter door te komen. Na veel overleg met de conceptbedenker kwam deze met het idee om met een chocoladeproduct te gaan werken waar allerlei lekkernijen mee te maken zijn: Nutella hazelnootpasta. Vervolgens combineerde hij een ijsverkooppunt met een bakkerij.
Het enorme succes heeft Fava ook verrast. "Mensen staan hier de hele dag door voor de winkel alsof het Madam Tussauds is of alsof er een nieuwe iPhone van Apple wordt gelanceerd. Voor ons was dit het Ei van Columbus, voor Amsterdam is het een wereldprimeur", vertelt Fava. "We zitten nu alleen in het centrum van Amsterdam en alleen op toplocaties. Als we in andere steden of landen zouden willen uitbreiden, zou dat via franchise moeten gaan."

*250 franchiseverzoeken*
Kiro heeft inmiddels 250 franchiseverzoeken gekregen uit Dubai, Turkije, Cyprus, Griekenland, Italië en diverse Nederlandse steden. Volgens het bedrijf zou Nutella-producent Ferrero hier het voortouw in moeten nemen.
Opmerkelijk genoeg geeft Ferrero nog steeds geen volledige medewerking, behalve dat het de mogelijkheden biedt om zoveel mogelijk van haar producten te verkopen. Zo lanceerde het bedrijf vorig jaar de Nutella Professionel Line, een product dat exclusief voor de ambachtelijke ijsbereider en patissier op de markt is gebracht. Ice Bakery gebruikt het voor de helft van de 60 verschillende ijssmaken, ijstaarten, ijslolly's, ijsbonbons, maar ook in macarons, crêpes, donuts, cupcakes, wafels, poffertjes en vele chocoladeproducten. Daarnaast worden uit de hele wereld verschillende Nutella-producten geïmporteerd en in de Ice Bakery's verkocht: van kleine minipotjes van 30 gram tot megapotten van 5 kilo, van de Nutella Bready tot de Nutella Nut & Go en Estathé.

*Honderd werknemers*
De groeiende keten heeft inmiddels honderd werknemers in dienst. Ondanks het succes heeft Kiro mediaverzoeken tot nu toe afgehouden. ,,We wilden eerst het concept uitwerken zoals wij het voor ogen hadden. Met de opening van het vijfde filiaal zijn we op dat punt beland," aldus het bedrijf.

Overig nieuws