Ice Bakery franchise is een hit

17 maart 2015 |
Ice Bakery franchise is een hit<

Ze maken er ijs, koffie, bonbons, macarons, crêpes, stroopwafels milkshakes en nog veel meer van Nutella hazelnootpasta. Elke dag
staan er lange wachtrijen in de winkels en uit de hele wereld komen honderden franchiseaanvragen. Zaterdag 21 maart opent de populaire Ice Bakery in Amsterdam zijn vijfde filiaal binnen acht maanden en medio april zijn zesde.

Het loopt storm
In augustus 2014 opende eigenaar Kiro Holding in samenwerking met conceptbedenker Roberto Fava zijn eerste Ice Bakery aan de Leidsestraat in Amsterdam. Daar liep het zo storm dat er al snel twee nieuwe filialen aan de Nieuwendijk bijkwamen. Onlangs opende nummer vier aan de Kalverstraat en deze week nummer vijf aan het Rokin 134. Dat wordt meteen de grootste Ice Bakery van Amsterdam. Inmiddels is ook het contract voor nummer zes getekend. Die vestiging zal medio april aan de Oude Doelenstraat worden geopend en krijgt een front van maar liefst veertien meter breed. Alle vestigingen zijn afhaalsalons. Eind dit jaar wil Kiro een Ice Bakery restaurant openen, waar klanten alle Nutella lekkernijen ter plekke kunnen consumeren en grote ijscoupes kunnen bestellen.

IJsverkoop en bakkerij
Het horecabedrijf zocht een rendabele manier om met een ijsverkooppunt de winter door te komen. Na veel overleg met de conceptbedenker kwam deze met het idee om met een chocoladeproduct te gaan werken waar allerlei lekkernijen mee te maken zijn: Nutella hazelnootpasta. Vervolgens combineerde hij een ijsverkooppunt met een bakkerij.
Het enorme succes heeft Fava ook verrast. "Mensen staan hier de hele dag door voor de winkel alsof het Madam Tussauds is of alsof er een nieuwe iPhone van Apple wordt gelanceerd. Voor ons was dit het Ei van Columbus, voor Amsterdam is het een wereldprimeur", vertelt Fava. "We zitten nu alleen in het centrum van Amsterdam en alleen op toplocaties. Als we in andere steden of landen zouden willen uitbreiden, zou dat via franchise moeten gaan."

250 franchiseverzoeken
Kiro heeft inmiddels 250 franchiseverzoeken gekregen uit Dubai, Turkije, Cyprus, Griekenland, Italië en diverse Nederlandse steden. Volgens het bedrijf zou Nutella-producent Ferrero hier het voortouw in moeten nemen.
Opmerkelijk genoeg geeft Ferrero nog steeds geen volledige medewerking, behalve dat het de mogelijkheden biedt om zoveel mogelijk van haar producten te verkopen. Zo lanceerde het bedrijf vorig jaar de Nutella Professionel Line, een product dat exclusief voor de ambachtelijke ijsbereider en patissier op de markt is gebracht. Ice Bakery gebruikt het voor de helft van de 60 verschillende ijssmaken, ijstaarten, ijslolly's, ijsbonbons, maar ook in macarons, crêpes, donuts, cupcakes, wafels, poffertjes en vele chocoladeproducten. Daarnaast worden uit de hele wereld verschillende Nutella-producten geïmporteerd en in de Ice Bakery's verkocht: van kleine minipotjes van 30 gram tot megapotten van 5 kilo, van de Nutella Bready tot de Nutella Nut & Go en Estathé.

Honderd werknemers
De groeiende keten heeft inmiddels honderd werknemers in dienst. Ondanks het succes heeft Kiro mediaverzoeken tot nu toe afgehouden. ,,We wilden eerst het concept uitwerken zoals wij het voor ogen hadden. Met de opening van het vijfde filiaal zijn we op dat punt beland," aldus het bedrijf.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Overig nieuws

Food trends
De Dessertclub creëert eerste zoete bitterbal van Nederland

Het eerste dessert only pop-up restaurant van Nederland, de Dessertclub, krijgt wegens het grote succes een vervolg. Op 1 oktober opent het restaurant opnieuw haar deuren in Apeldoorn met een compleet nieuw 7-gangen menu. De Dessertclub heeft daarvoor een bijzondere versie van een typisch Nederlands...

Drinks trends
Consument kiest voor bewustere drinks sinds de lockdown

Met dank aan de crisis waarin we ons nog steeds begeven, maken consumenten steeds bewustere keuzes. Maar hoe uiten de consumententrends van nu zich eigenlijk? Het is niet gek te concluderen dat de afgelopen periode en de situatie waarin we ons bevinden diepe sporen hebben achtergelaten. Niet alleen ...

Coronacrisis
Hellendoornse lunchroom dicht vanwege corona

De Hellendoornse Lunchroom Lorkeers is sinds maandag gesloten, meldt Tubantia. Een personeelslid werd positief getest op corona. De eigenaresse en vier personeelsleden kregen van de GGD te horen dat zij tien dagen in thuisquarantaine moeten. Het personeelslid zat al langere tijd ziek thuis, waarn...

Nice 'n Easy
Convenience: is het eigenlijk wel gezond?

Convenienceproducten zijn een uitkomst voor de professionele keuken, vooral vanwege de tijdwinst die het gebruik ervan oplevert. Maar er zijn, bij overmatig gebruik van bepaalde soorten convenienceproducten, ook nadelen. Wieke van der Vossen, expert voedselveiligheid en etikettering bij het Voedings...

Branded Content Nice 'n Easy
Unieke horeca op Strijp-S, welkom in Blok 63-S

Bram van Uden: “Parkeren doe je voor de deur of dichtbij op P De Hoek. Blok 63-S vind je op 5 minuten loopafstand van station Strijp-S, het Klokgebouw of het PSV-stadion. Hier beleef je de energie en open sfeer van het culturele en creatieve hart van Eindhoven. Gewoon lekker eten, gezelligheid...

Food Amsterdam
De nieuwe high tea ervaring op een bijzondere plek

Hoewel het heerlijke nazomerzonnetje zich nog even van zijn beste kant laat zien, is de herfst alweer in aantocht. Dat heeft natuurlijk ook zijn voordelen. Wie herfst zegt, zegt high tea! Lekker naar binnen, de kachel een standje hoger, een dampende kop thee voor je neus en urenlang tafelen en klets...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Lees Nu
Horeca & Recht
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: