Ice Bakery franchise is een hit

17 maart 2015 |
Ice Bakery franchise is een hit<

Ze maken er ijs, koffie, bonbons, macarons, crêpes, stroopwafels milkshakes en nog veel meer van Nutella hazelnootpasta. Elke dag
staan er lange wachtrijen in de winkels en uit de hele wereld komen honderden franchiseaanvragen. Zaterdag 21 maart opent de populaire Ice Bakery in Amsterdam zijn vijfde filiaal binnen acht maanden en medio april zijn zesde.

Het loopt storm
In augustus 2014 opende eigenaar Kiro Holding in samenwerking met conceptbedenker Roberto Fava zijn eerste Ice Bakery aan de Leidsestraat in Amsterdam. Daar liep het zo storm dat er al snel twee nieuwe filialen aan de Nieuwendijk bijkwamen. Onlangs opende nummer vier aan de Kalverstraat en deze week nummer vijf aan het Rokin 134. Dat wordt meteen de grootste Ice Bakery van Amsterdam. Inmiddels is ook het contract voor nummer zes getekend. Die vestiging zal medio april aan de Oude Doelenstraat worden geopend en krijgt een front van maar liefst veertien meter breed. Alle vestigingen zijn afhaalsalons. Eind dit jaar wil Kiro een Ice Bakery restaurant openen, waar klanten alle Nutella lekkernijen ter plekke kunnen consumeren en grote ijscoupes kunnen bestellen.

IJsverkoop en bakkerij
Het horecabedrijf zocht een rendabele manier om met een ijsverkooppunt de winter door te komen. Na veel overleg met de conceptbedenker kwam deze met het idee om met een chocoladeproduct te gaan werken waar allerlei lekkernijen mee te maken zijn: Nutella hazelnootpasta. Vervolgens combineerde hij een ijsverkooppunt met een bakkerij.
Het enorme succes heeft Fava ook verrast. "Mensen staan hier de hele dag door voor de winkel alsof het Madam Tussauds is of alsof er een nieuwe iPhone van Apple wordt gelanceerd. Voor ons was dit het Ei van Columbus, voor Amsterdam is het een wereldprimeur", vertelt Fava. "We zitten nu alleen in het centrum van Amsterdam en alleen op toplocaties. Als we in andere steden of landen zouden willen uitbreiden, zou dat via franchise moeten gaan."

250 franchiseverzoeken
Kiro heeft inmiddels 250 franchiseverzoeken gekregen uit Dubai, Turkije, Cyprus, Griekenland, Italië en diverse Nederlandse steden. Volgens het bedrijf zou Nutella-producent Ferrero hier het voortouw in moeten nemen.
Opmerkelijk genoeg geeft Ferrero nog steeds geen volledige medewerking, behalve dat het de mogelijkheden biedt om zoveel mogelijk van haar producten te verkopen. Zo lanceerde het bedrijf vorig jaar de Nutella Professionel Line, een product dat exclusief voor de ambachtelijke ijsbereider en patissier op de markt is gebracht. Ice Bakery gebruikt het voor de helft van de 60 verschillende ijssmaken, ijstaarten, ijslolly's, ijsbonbons, maar ook in macarons, crêpes, donuts, cupcakes, wafels, poffertjes en vele chocoladeproducten. Daarnaast worden uit de hele wereld verschillende Nutella-producten geïmporteerd en in de Ice Bakery's verkocht: van kleine minipotjes van 30 gram tot megapotten van 5 kilo, van de Nutella Bready tot de Nutella Nut & Go en Estathé.

Honderd werknemers
De groeiende keten heeft inmiddels honderd werknemers in dienst. Ondanks het succes heeft Kiro mediaverzoeken tot nu toe afgehouden. ,,We wilden eerst het concept uitwerken zoals wij het voor ogen hadden. Met de opening van het vijfde filiaal zijn we op dat punt beland," aldus het bedrijf.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Overig nieuws

Opening Fastservice
Kwalitaria Délifrance nu ook in centrum van Zwolle

Het centrum van Zwolle is een cafetaria en lunchroom rijker. Vandaag opent Kwalitaria Délifrance Zwolle Centrum officieel haar deuren. Ondernemer Rubin Hu is geen onbekende in de regio; de gloednieuwe vestiging is zijn derde in Zwolle. ‘Een plek om gezellig te zitten’ Na een...

Achtergronden Culinair
Mosselseizoen van start met grootste mosselpan ter wereld

Morgen, donderdag 2 juli, start het mosselseizoen met de verkoop van Zeeuwse bodemcultuurmosselen. Dit jaar als eerste exclusief verkrijgbaar bij Sligro. Vanuit de grootste mosselpan ter wereld werden de eerste bodemcultuurmosselen van het seizoen aangeboden aan JRE-chef Joppe Sprinkhuizen, chef van...

Bezorgen Achtergronden
15-jarige maaltijdbezorgers mogen niet meer de straat op

Frans van Rooij, directeur ProFri, vakvereniging Professionele Frituurders, schreef een brief aan Tamara van Ark, Staatssecretaris van Sociale Zaken en Werkgelegenheid. Zij maakte gisteren bekend dat het vanaf 1 juli (dat is morgen al!) niet meer is toegestaan om medewerkers jonger dan 16 jaar in te...

Achtergronden Coronacrisis
Zo kwam Anne&Max door de afgelopen periode heen

Wobbe van Zoelen, eigenaar en oprichter van de bekende lunch- en koffieketen Anne&Max, vertelt over de afgelopen periode, die voor de horeca onwerkelijk was: "Door simpelweg te kijken naar wat we wél konden leveren in de Covid-19 periode waren we in staat om ons businessmodel deels ...

Drinks Achtergronden
Nederlanders drinken steeds vaker caloriearme frisdranken

Uit de jaarlijkse monitoringscijfers van de Nederlandse vereniging Frisdranken, Waters, Sappen (FWS) blijkt dat frisdrankproducenten voorlopen op de afspraken uit het Nationaal Preventieakkoord. Staatssecretaris Paul Blokhuis meldde vorige week in een brief aan de Tweede Kamer dat de industrie al in...

Achtergronden Culinair
Hier kun je dineren in een boomhut

Op het landgoed van hotel Kapellerput in Heeze staat sinds 2010 een luxe boomhut voor bruiloften en bijeenkomsten. Om het 10-jarig bestaan van de KABAN te vieren is deze zomer het terras van de boomhut omgetoverd tot een unieke dinerlocatie op 6 meter hoogte. “De KABAN Experience is een bij...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Lees Nu
Horeca & Recht
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: