Hudson Bar & Kitchen lanceert lunch & bakery concept in Leiden

15 februari 2019 | Thijs Jacobs

De Amerikaanse restaurantketen Hudson Bar & Kitchen, lanceert het lunch & bakery concept Hudson Coffee. De eerste vestiging van Hudson Coffee is geopend aan de nieuwe Beestenmarkt 23 in Leiden, tegenover de Lammermarktgarage en direct naast het 1,5 jaar geleden geopende Hudson restaurant. De Hudson groep heeft het aansluitende hoekpand weten te bemachtigen en de afgelopen maanden flink verbouwd en doorgebroken naar het bestaande restaurant.

All American lunchgerechten

Zoals de naam al doet vermoeden, zullen hier genoeglijke lattes, americano’s en macchiato’s geschonken worden, die ter plekke of onderweg genuttigd kunnen worden, al dan niet met een Cinnamon muffin, hello Dollie bar of Red Velvet cake. Daarnaast is er een uitgebreide lunchkaart voor de snelle én relaxte lunchgast. Met gerechten als Mexican Mackarel, Philly Cheese Steak Sandwich, Power Bowl en Toast met Smashed Avocado, komt ook bij Hudson Coffee de all American experience goed tot zijn recht. Alle gerechten van de kaart worden tevens met liefde ingepakt als take away lunch. Hierbij mikt Hudson op young urban professionals die bij de direct omliggende bedrijven werken en een voorkeur hebben voor een quick en healthy lunch.

In een urban vibe genieten van Leids erfgoed

De urban lunch beleving vind je tevens terug in de inrichting van de lunchroom. Een riante barista counter en brick walls met decoratieve zakken Hudson Coffeebonen maken de sfeer compleet. Je vindt er veel groen, relaxte loungehoekjes en stoere Chesterfields. Eyecatcher van de zaak zijn de ronde art-deco ramen. Een plek aan de bar aan het raam biedt uitzicht op Leids erfgoed Molenmuseum de Valk.

Lammermarktgebied

Het gebied rond de Lammermarktgarage en de Nieuwe Beestenmarkt heeft een ware metamorfose ondergaan het afgelopen jaar. Met een gunstige ligging ten opzichte van Leidse attracties zoals de Lakenhal én de evenementen rondom Rembrand zal Hudson ongetwijfeld ook profiteren van de cultuurliefhebbende toerist.

Duurzame koffiebonen

Een wens van de Hudson groep was het voeren van een eigen coffeeroast. Hudson Coffee bereidt de koffies van haar eigen private label koffiebonen. De melange is na een zorgvuldige proef- en selectieperiode samengesteld uit de beste koffiebonen uit een specifieke regio. Bevlogen coffeeroasters zorgen voor een langzame branding, waarbij de aroma’s s optimaal vrijkomen en een karakteristieke smaakbeleving ontstaat. De koffie wordt duurzaam gebrand, waarbij gebruik gemaakt wordt van zonne-energie.  Biologisch koffieafval wordt gerecycled en met de warmte die vrijkomt bij het koffiebranden worden kantoren verwarmd.

Hudson Bar & Kitchen

In 2009 opende de eerste vestiging van Hudson Bar & Kitchen in Den Haag. De Amerikaanse stijl bleek een schot in de roos: door gebruik te maken van natuurlijke materialen als hout, leer en staal is de ambiance vergelijkbaar met die van een hippe club in New York. De keten telt tien Hudson restaurants in de randstad en een beachclub in Kijkduin.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Overig nieuws

Video
Op reportage: Brownies&downies Woerden

"Onze medewerkers zijn puur", laat Dave van der Wolk weten in een interview met Lunchroom.nl. Het is een belangrijk onderdeel in het concept van de alsmaar groeiende lunchroom. ‘Onze kanjers (red. de medewerkers van Brownies & Downies) zijn het gezicht van de zaak." Het c...

Fastservice Vega
KFC gaat een week lang 'kiploos' door het leven

Het Kentucky Fried Chicken restaurant aan het Binnenwegplein in Rotterdam verruilt van 9 t/m 15 maart, tijdens de Nationale Week Zonder Vlees, een week lang alle kip op het menu voor vegetarische opties. Dit wereldwijde historische moment voor KFC is tevens het startschot van de landelijke introduct...

Lekkerste Lunchroombroodje Awards
Meld je aan voor het Lekkerste Lunchroombroodje van Nederland 2020

Je kunt je vanaf nu weer aanmelden om deel te nemen aan de wedstrijd voor het Lekkerste Lunchroombroodje van Nederland 2020. Zend de receptuur, bereidingswijze, de prijs op de kaart en een goede foto van het gerecht in via het formulier hieronder. Lukt dat niet? Stuur je inzending dan per e-mail naa...

Video
Op Reportage: Koffie Society

Marco Smit is master barista. Hij is acht jaar geleden begonnen met koffie. 7 jaar geleden met De Koffie Society. Na drie jaar heeft hij 'De Gooische koffiebus' aangeschaft. Zo kunnen klanten door het hele land genieten van de lekkerste koffie. De Gooische Koffiebus werd in 2014 uitgeroep...

Food Achtergronden
Onderzoek: gebruik jij convenience in de keuken?

Graag je aandacht voor dit leuke onderzoek, waarvan we de resultaten binnenkort publiceren. We willen graag weten of jij in je zaak convenience - of gemaksproducten (feitelijk zijn ze hetzelfde) gebruikt. De trend is ambachtelijk en lokaal, maar in hoeverre uit zich dat in de praktijk? Is enkel werk...

Amsterdam Opening
Coffeecompany opent nieuw filiaal aan Bos en Lommerplein

Coffeecompany opent in mei zijn deuren aan het Amsterdamse Bos en Lommerplein. Het is de eerste nieuwe huurder sinds het plein in handen is van Propertize. De koffieketen betrekt het pand van 133 vierkante meter aan de rechterkant van de trap die vanaf de Bos en Lommerweg naar het plein toe leidt. ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Lees Nu
Horeca & Recht
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: