Horecava 2020: Van koffiedrap kopje tot DNA-diner

8 januari 2020 | Redactie

Aanstaande maandag openen de deuren van RAI Amsterdam voor de 64e editie van Horecava. Deze editie staat vooral in het teken van voedselverspilling, veggie & vegan en Brasserie 2050.

Een greep uit de vele innovaties op de beurs: vegetarische tonijnsushi, oplossingen voor personeelsproblematiek, koffiekopje van koffiedrap, chips van vlees, drinkflessen van suikerriet en de snelste pizza-oven. Deze innovaties en veel meer is te zien en te ervaren op de beurs van maandag 13 tot en met donderdag 16 januari 2020 in RAI Amsterdam.

Samen tegen voedselverspilling
Horecava 2020 gaat de strijd aan tegen voedselverspilling. Samen met het initiatief Samen Tegen Voedselverspilling wordt er alles aan gedaan om in 2030 50% minder voedsel te verspillen. Ook tijdens een event als Horecava wordt ‘afval’ geproduceerd. De nieuwe initiatieven Rescue Room, waar de bezoeker uitgedaagd wordt zoveel mogelijk voedsel te redden, en de Donation Room maken zowel bezoekers als exposanten bewust hoe om te gaan met onze omgeving, materialen en voedsel, zodat we samen een duurzamere omgeving creëren voor mens, dier en milieu.

250 primeurs
Meer dan 250 nieuwe producten en diensten zijn te proeven, te ruiken en te ervaren op de Horecava. Het TrendLAB toont vele spraakmakende innovatieve activiteiten waaronder het persoonlijke DNA-diner en er is een Start-upLAB met meer dan 70 startende ondernemers. De nominaties van de Horecava Innovation Award worden tentoongesteld waaronder het koffiekopje van koffiedrap, de drinkfles van suikerriet en de tool met personeel vervangende bestelmethodes. Vele standhouders presenteren nieuwe producten en diensten, zo komt Vanreusel met de nieuwe Loempidel en lanceert Topking Fingerfood de nieuwe Veggie Rolls op de beurs.

Gerechten met een verhaal in Brasserie 2050
Dit award winning concept staat voor het eerst binnen. Brasserie 2050 onderzoekt hoe rond het jaar 2050 zo'n 10 miljard mensen gevoed kunnen worden wanneer de voedselproductie wordt bedreigd door klimaatverandering, uitgeputte bodems en verlies aan biodiversiteit. Naast heerlijke gerechten op de kaart geeft het ook een wereldvoedselvraagstuk aan en daarbij vertelt elk gerecht zijn eigen verhaal of belicht een dilemma, denk aan: zeewierkaviaar, een hybride steak tot Karma Shoarma gemaakt van knolselderij. Bezoekers kunnen bij Brasserie 2050 een tafel reserveren en de gerechten zelf ervaren.

Nieuw: Facility & Hospitality - next level in gastvrijheid
95% van ons gedrag is onbewust, bij het nieuwe segment Facility & Hospitality leert de bezoeker in een interactieve kennissessie met experts over welke omgevingsfactoren de beleving van de gast nog beter kunnen maken zoals voedselveiligheid, geurbeleving, schoonmaak en neuromarketing. Big Data is ook in de facilitaire branche onmisbaar. Stephan Simons, expert in data en performance solutions geeft een frisse blik en inzichten. Daarnaast bieden verschillende partners informatie over wet- en regelgeving omtrent HACCP en wat er nodig is om een legionellabesmetting te voorkomen.

Bellavita
Bellavita heeft elk jaar meer dan 150 Italiaanse exposanten, van kleine ambachtelijke producenten tot iconische merken. Voor de eerste keer zijn er ook Spaanse producenten aanwezig waardoor de Mediterrane ervaring nog breder is voor de bezoekers. De Italiaanse vakbeurs voor finefood en wine professionals is van maandag 13 tot en met woensdag 15 januari 2019.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Overig nieuws

KHN
KHN: Demonstratie op de Dam klap in het gezicht voor horecaondernemers

De algemeen directeur van KHN, Dirk Beljaarts, noemt de demonstratie gisteren op de Dam in Amsterdam een klap in het gezicht voor horecaondernemers. Gisteravond kwamen duizenden mensen op de Dam bijeen om te demonstreren tegen racisme. “Het valt niet te rijmen met het beleid dat de afgelopen m...

Opening Coronacrisis
Liveblog 2: Yessss! Wij gaan weer open!!

Niet alleen in Utrecht hoorde je een zucht van verlichting. Maar ook in en op andere plaatsen in Nederland slaakte de horeca een vreugdekreet(je). We mogen weer. We zijn er klaar voor en nu maar hopen dat de gasten komen. Want ook onder horecaondernemers is er de zorg of gasten niet eerst even de ka...

Coronacrisis
Liveblog 1: Yesss!! Wij gaan weer open!!

Liveblog. Wij hebben er zin! Wij zijn er klaar voor! Dat is wat Utrechtse horecaondernemers ons vanochtend vol enthousiasme vertelden. De redactie van Lunchroom, De RestaurantKrant en de CaféKrant is vandaag in het land en doet verslag van de eerste dag dat de horeca na maanden weer open mag. Ti...

Achtergronden Rotterdam
Baker&Moore lanceert TO GO picknickservice 'Baker's Box'

Baker&Moore, gevestigd op de Westblaak mag vanaf 1 juni net als de rest van de Nederlandse horeca haar deuren eindelijk weer openen. Tijdens de lockdown is er hard gewerkt aan een nieuw concept. Deze week lanceerde de heer Bakker (eigenaar Baker&Moore) het gloednieuwe concept, genaamd 'B...

Coronacrisis
Laat ons jouw horecazaak zien: 1,5 meter-economie in de horeca

Maandag 1 juni, tweede pinksterdag 2020, stroomde de terassen in Nederland weer vol. Na een verplichte sluiting van tien weken, slaakte de horeca een zucht van verlichting. 'We mogen weer', was de tendens in een zonovergoten Nederland. Blij ondernemers verwelkomden hun gasten met een bre...

Columns
Column Monique van Gevelt: het nieuwe abnormaal

Voor velen van ons is het drukker dan ooit. Dat wil trouwens niet zeggen dat we geld verdienen. Nee, deze crisis is een financieel drama. We zien de reserves verdampen en staren naar de bodem van onze schatkist. En nu onze voordeur op een kier staat voor onze gasten, zijn we er nog lang niet. Hoe de...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Lees Nu
Horeca & Recht
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: