Horecaondernemers doen speeddates

18 april 2014 |
Horecaondernemers doen speeddates<

Horecaondernemers in Amsterdam hebben afgelopen week met open armen ruim 100 werkzoekenden verwelkomd tijdens speciaal georganiseerde 'speeddates' in diverse hotels. "Het blijkt een enorme
meerwaarde te hebben om samen met het Werkgevers Servicepunt samen te werken om deze mensen te ontmoeten, de werkomgeving te laten zien, ervaring met solliciteren op te doen en mogelijk zelfs een baan in de horeca aan te bieden.", aldus KHN Amsterdam bestuurslid Majel Tromp. Diverse horecabedrijven hadden de deuren opengesteld voor deze activiteiten. De diversiteit van de horeca is groot en daarom is er ook veel mogelijk voor de werkzoekenden die een afstand tot de arbeidsmarkt hebben.

Horeca Werkt!
Op 14 en 16 april maakten werkzoekenden met een uitkering en bedrijven in de horeca kennis met elkaar. Bedrijven lieten zien hoe het werk op hun werkvloer er uit ziet en potentiële werknemers stelden zich in speeddates aan de werkgevers voor. Op maandag 14 april gaven bedrijven masterclasses over werken in de horeca en kon men een rondleiding in de horecabedrijven doen. Het is de derde keer dat Horeca Werkt! plaatsvindt in Amsterdam.

Voor werknemers...
De ruim 100 werkzoekenden waren door het WSP al voorbereid op deze speeddate. Een aantal werkzoekenden hebben een masterclass gevolgd en tijdens de selectiedagen konden werkzoekenden diverse workshops volgen om succesvol te solliciteren, zoals "Dress for Success" en inzicht krijgen in de persoonlijke competenties. In de komende weken zal duidelijk worden hoeveel werkzoekenden weer aan de slag gegaan zijn in de Amsterdamse Horeca.

...en voor werkgevers!
Horecabedrijven uit de regio Amsterdam konden vooraf vacatures insturen en ondernemers konden zelf aanwezig met hun HR-managers of bedrijfsleiders bij de speeddate-sessies. Zo konden verschillende werkgevers op één locatie de kandidaten in korte ontmoetingen van 5-10 minuten leren kennen en ervaren of er een eerste klik is. Als er een echt klik was, konden de werkgevers de kandidaten uitnodigen voor een uitgebreider gesprek bij henzelf. De kandidaten die aanwezig waren hadden al ervaring in de horeca of zijn zich aan het oriënteren op het werken in de horeca, maar geen specifieke opleiding of werkervaring hebben.

Thijs Jacobs

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Overig nieuws

Food Achtergronden
Onderzoek: gebruik jij convenience in de keuken?

Graag je aandacht voor dit leuke onderzoek, waarvan we de resultaten binnenkort publiceren. We willen graag weten of jij in je zaak convenience - of gemaksproducten (feitelijk zijn ze hetzelfde) gebruikt. De trend is ambachtelijk en lokaal, maar in hoeverre uit zich dat in de praktijk? Is enkel werk...

Amsterdam Opening
Coffeecompany opent nieuw filiaal aan Bos en Lommerplein

Coffeecompany opent in mei zijn deuren aan het Amsterdamse Bos en Lommerplein. Het is de eerste nieuwe huurder sinds het plein in handen is van Propertize. De koffieketen betrekt het pand van 133 vierkante meter aan de rechterkant van de trap die vanaf de Bos en Lommerweg naar het plein toe leidt. ...

Video
"We bakken 10.000 American pancakes per jaar

The Blueberry is een Amerikaanse lunchroom gevestigd op twee plekken in Amersfoort. De vestiging op Emiclaerhof in Amersfoort-Noord bevat zo’n 70 binnen- en 60 buitenzitplaatsen. Door het hippe en stijlvolle interieur voelt het echt alsof je in Amerika zit. De doelgroep wisselt per locatie,...

Video
Reportage: Brasserie De Haven verbindt jong en oud 

De laatste jaren heeft er in de zorgsector een verschuiving plaats gevonden. Steeds meer mensen moeten langer thuis wonen. “Om die doelgroep in huis te krijgen, moet je ze op een of andere manier lokken en met ze verbinden", vertelt gastheer Arthur Karstens. Zorgcentrum De Haven in Bun...

Video
Op reportage: Eetcafé De Poort

Net buiten het centrum van Utrecht staat het gezellige eetcafé De Poort. Iedereen die in Utrecht woont kent dit café en komen er ook regelmatig. De Poort zorgt voor een uniek huiskamergevoel waar je kan uitrusten, bijkletsen en lekker eten en drinken. "Onze naam komt doordat ...

Video
Op Reportage: Brownies&downieS Harderwijk

Brownies&downieS... Een concept waar Pernilla Spijker uit Ermelo wel blij van werd. “Ik studeerde commerciële economie aan Windesheim in Zwolle. Ik had geen idee wat ik na de studie wilde doen. Een kantoorbaan is niks voor mij maar ik wilde graag iets voor mijzelf beginnen", aldu...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Lees Nu
Horeca & Recht
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: