Horecaondernemers doen speeddates

18 april 2014 |
Horecaondernemers doen speeddates<

Horecaondernemers in Amsterdam hebben afgelopen week met open armen ruim 100 werkzoekenden verwelkomd tijdens speciaal georganiseerde 'speeddates' in diverse hotels. "Het blijkt een enorme
meerwaarde te hebben om samen met het Werkgevers Servicepunt samen te werken om deze mensen te ontmoeten, de werkomgeving te laten zien, ervaring met solliciteren op te doen en mogelijk zelfs een baan in de horeca aan te bieden.", aldus KHN Amsterdam bestuurslid Majel Tromp. Diverse horecabedrijven hadden de deuren opengesteld voor deze activiteiten. De diversiteit van de horeca is groot en daarom is er ook veel mogelijk voor de werkzoekenden die een afstand tot de arbeidsmarkt hebben.

Horeca Werkt!
Op 14 en 16 april maakten werkzoekenden met een uitkering en bedrijven in de horeca kennis met elkaar. Bedrijven lieten zien hoe het werk op hun werkvloer er uit ziet en potentiële werknemers stelden zich in speeddates aan de werkgevers voor. Op maandag 14 april gaven bedrijven masterclasses over werken in de horeca en kon men een rondleiding in de horecabedrijven doen. Het is de derde keer dat Horeca Werkt! plaatsvindt in Amsterdam.

Voor werknemers...
De ruim 100 werkzoekenden waren door het WSP al voorbereid op deze speeddate. Een aantal werkzoekenden hebben een masterclass gevolgd en tijdens de selectiedagen konden werkzoekenden diverse workshops volgen om succesvol te solliciteren, zoals "Dress for Success" en inzicht krijgen in de persoonlijke competenties. In de komende weken zal duidelijk worden hoeveel werkzoekenden weer aan de slag gegaan zijn in de Amsterdamse Horeca.

...en voor werkgevers!
Horecabedrijven uit de regio Amsterdam konden vooraf vacatures insturen en ondernemers konden zelf aanwezig met hun HR-managers of bedrijfsleiders bij de speeddate-sessies. Zo konden verschillende werkgevers op één locatie de kandidaten in korte ontmoetingen van 5-10 minuten leren kennen en ervaren of er een eerste klik is. Als er een echt klik was, konden de werkgevers de kandidaten uitnodigen voor een uitgebreider gesprek bij henzelf. De kandidaten die aanwezig waren hadden al ervaring in de horeca of zijn zich aan het oriënteren op het werken in de horeca, maar geen specifieke opleiding of werkervaring hebben.

Thijs Jacobs

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Overig nieuws

Events
Horecava 2021 gaat hybride

Horecava verrijkt haar 65e editie, die plaatsvindt van 11 – 14 januari 2021 in RAI Amsterdam, met een online programma. Het evenement zal in aangepaste vorm face-2-face, volgens de COVID-19 richtlijnen, én virtueel live zijn. De vakbeurs, die foodservice professionals al jaren met elkaa...

Awards
Beachclub Lekker uit Vrouwenpolder Beste Paviljoen van 2020

Donderdag 30 juli werden de jaarlijkse prijzen voor het Beste Paviljoen en het Schoonste Strand van Nederland uitgereikt. De prijs voor het Schoonste Strand van Nederland ging naar Ameland. En voor het eerst mocht de jury zelfs een tien toekennen voor de schoonheid van dit strand. Friesland had met ...

Economie
McDonalds ziet omzet in 2019 verdriedubbelen

De omzet van McDonald’s bezorgservice McDelivery is in 2019 verdriedubbeld ten opzichte van 2018. Deze groei zet in 2020 verder door. Hiermee plukt McDonald’s de vruchten van haar strategie om in te spelen op de snelgroeiende bezorgmarkt. De uitrol van deze service is de afgelopen maa...

Bier
Opmerkelijk: aantal bierbrouwerijen in Nederland gestegen

Het aantal bierbrouwerijen in Nederland is opnieuw gestegen. Dit jaar kwamen er tot nu toe netto 13 brouwerijen bij. Opmerkelijke statistieken in deze tijd van corona. Volgens Bierista.nl is het hoogtepunt van de bierrevolutie bereikt. Vanaf nu zal het aantal bierbrouwerijen dalen, zo voorziet Alain...

Economie
UWV: vooral jongeren in de horeca doen beroep op TOFA

De afgelopen 5 weken konden flexwerkers, oproep- en uitzendkrachten met inkomstenverlies door corona een beroep doen op de Tijdelijke Overbruggingsregeling voor Flexibele Arbeidskrachten (TOFA). Ruim zeventig procent van de goedgekeurde aanvragen gaat naar werknemers tussen de 18 en 27 jaar. Veel va...

Economie Longread
Horecarapport ABN AMRO: relatief weinig faillissementen, ondernemersvertrouwen historisch laag

Restaurants, hotels, vakantieparken, bioscopen en reisondernemers zijn hard geraakt door de coronacrisis. In deze Stand van de Leisure duidt ABN AMRO de impact van het virus en de bedreigingen en de kansen die eruit voortvloeien. Onderaan dit bericht vindt u grafieken en tabellen van het rapport ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Lees Nu
Horeca & Recht
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: