Hollandsche Tuyn wordt lunchroom

12 februari 2010 |
Hollandsche Tuyn wordt lunchroom<

Een oude Bergse horecanaam krijgt nieuw leven ingeblazen nu Theo van Oss en zijn gezin het voormalige café Den Hollandsche Tuyn gaan exploiteren. De nieuwe Hollandse Tuyn (in de belettering links en rechts afgekort tot DHT) zal ongeveer een week na Aswoensdag de deuren openen. DHT wordt na drieëneenhalf jaar leegstand een eetgelegenheid met twee afdelingen: beneden een lunchroom/cafetaria en boven een bistro.

Nadruk op vers
Mensen kunnen er op elk moment van de dag binnenlopen om snel een broodje of frietje te halen, maar ook voor een meer uitgebreide lunch of alleen maar een bakje koffie. "We leggen de nadruk op verse producten", zegt Theo van Oss, die eerder onder meer de cafetaria's 't Singeltje en 't Luifeltje en eethuis Dorpszicht in Halsteren uitbaatte. "We bakken de friet bijvoorbeeld zelf voor, maar daarnaast bieden we ook zelfgemaakte soepen en salades aan."

Vriendelijke prijzen
's Avonds wordt de lunchkaart (voor het benedengedeelte) uitgebreid met een plateservice, dat wil zeggen schotels met bijvoorbeeld saté of spare ribs. Gerechten met vriendelijke prijzen, zegt Van Oss. "Plates zijn er vanaf € 6,75. We willen laagdrempelig zijn, een zaak voor jong en oud, voor iedereen."

Ambiance
De opdracht aan de interieurdesigner van DHT was: zorg voor een gezellige lunchroomambiance. Die werd bereikt met lambriseringen (het enige onderdeel wat uit de oude inrichting achterbleef), warm meubilair, natuursteenelementen en wat muziekinstrumenten en foto's aan de uur. De steunkleur is petrol-blauw.
Boven, in het bistro-gedeelte, is de sfeer met een houten vloer nog een tikje warmer. In dat gedeelte zal Theo samen met een kok de scepter gaan zwaaien. "Daar hebben we een andere kaart: elke maand een wisselend keuzemenu van drie gangen voor € 17,50, zowel vlees als vis. Ook hier weer vriendelijke prijzen. De naam bistro betekent voor mij petit-restaurant. We leggen de lat niet te hoog. Je kunt er in ongedwongen, vrijblijvende sfeer een hapje eten. Dineren is iets anders."

Foto: Thom van Amsterdam

Lunchroom, Frank Lindner

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Overig nieuws

Vlees Marketing
Nationale Week Zonder Vlees is een feit

Halverwege maart is het weer zo ver: de Nationale Week Zonder Vlees in Nederland gaat dan weer van start. Dit evenement is van 9 tot en met 15 maart aan de gang. Veel mensen proberen tijdens deze week geen vlees te eten of in plaats van vlees, vegetarisch te koken. Het doel van dit evenement is om m...

Interieur
"Wij hebben vier barista's in dienst"

Niets is belangrijker dan de goede koffie bij lunchroom Proeverz in Gorinchem. Wim van Willigen, eigenaar van Proeverz: ‘’De mensen gaan vaak naar de vakman of de vakvrouw voor een goed product. Wij van Proeverz staan bekend om onze echte koffie. We hebben dan ook niet voor niks vier bar...

Lunchroom
Ontdekken en genieten: Op wereldreis bij De Ontdekking [video]

Op de hoek van de altijd levendige Voorstraat in Utrecht bevindt zich lunchroom De ontdekking, die je in gedachten even meeneemt naar een ander land. Onder het genot van een Braziliaanse koffie of Arabic-night smoothie, word je even weggetrokken uit de dagelijkse sleur. De Ontdekking zorgt voor e...

Lunchroom Interview
"Ze worden hier echt in hun kracht gezet"

De mooie en speciale samenwerking tussen begeleider en cliënt medewerker is uitermate uniek. De Postkamer is een Grand Café gelegen in het hartje van Nijkerk waar gemotiveerde cliënten begeleid en ondersteund worden door zorgorganisatie Careander. De zaak waar Henriette Eleveld als ...

Lunchroom
Op reportage: La Colline [video]

Nergens in Oss u zo thuis voelen als bij La Colline. Te vinden op d’n heuvel zoals op z’n Brabants gezegd wordt. Wat deze zaak zo bijzonder maakt: “La Colline is de woonkamer van Oss geworden waar alle inwoners uit alle woonwijken van Oss welkom zijn”, zegt verantwoordelijke ...

Opening Rotterdam
Maritiem museum gooit het roer om met eigen horeca

Het Maritiem Museum Rotterdam opent een gloednieuw café op zaterdag 22 februari. Vanaf dat moment baat het museum zijn horeca zelf uit om de bezoekerservaring nog beter te maken, nadat eind vorig jaar ook de museumwinkel in eigen beheer is genomen. Het café draagt de naam ‘Het La...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Lees Nu
Horeca & Recht
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: