Hollandsche Tuyn wordt lunchroom

12 februari 2010 |
Hollandsche Tuyn wordt lunchroom<

Een oude Bergse horecanaam krijgt nieuw leven ingeblazen nu Theo van Oss en zijn gezin het voormalige café Den Hollandsche Tuyn gaan exploiteren. De nieuwe Hollandse Tuyn (in de belettering links en rechts afgekort tot DHT) zal ongeveer een week na Aswoensdag de deuren openen. DHT wordt na drieëneenhalf jaar leegstand een eetgelegenheid met twee afdelingen: beneden een lunchroom/cafetaria en boven een bistro.

Nadruk op vers
Mensen kunnen er op elk moment van de dag binnenlopen om snel een broodje of frietje te halen, maar ook voor een meer uitgebreide lunch of alleen maar een bakje koffie. "We leggen de nadruk op verse producten", zegt Theo van Oss, die eerder onder meer de cafetaria's 't Singeltje en 't Luifeltje en eethuis Dorpszicht in Halsteren uitbaatte. "We bakken de friet bijvoorbeeld zelf voor, maar daarnaast bieden we ook zelfgemaakte soepen en salades aan."

Vriendelijke prijzen
's Avonds wordt de lunchkaart (voor het benedengedeelte) uitgebreid met een plateservice, dat wil zeggen schotels met bijvoorbeeld saté of spare ribs. Gerechten met vriendelijke prijzen, zegt Van Oss. "Plates zijn er vanaf € 6,75. We willen laagdrempelig zijn, een zaak voor jong en oud, voor iedereen."

Ambiance
De opdracht aan de interieurdesigner van DHT was: zorg voor een gezellige lunchroomambiance. Die werd bereikt met lambriseringen (het enige onderdeel wat uit de oude inrichting achterbleef), warm meubilair, natuursteenelementen en wat muziekinstrumenten en foto's aan de uur. De steunkleur is petrol-blauw.
Boven, in het bistro-gedeelte, is de sfeer met een houten vloer nog een tikje warmer. In dat gedeelte zal Theo samen met een kok de scepter gaan zwaaien. "Daar hebben we een andere kaart: elke maand een wisselend keuzemenu van drie gangen voor € 17,50, zowel vlees als vis. Ook hier weer vriendelijke prijzen. De naam bistro betekent voor mij petit-restaurant. We leggen de lat niet te hoog. Je kunt er in ongedwongen, vrijblijvende sfeer een hapje eten. Dineren is iets anders."

Foto: Thom van Amsterdam

Lunchroom, Frank Lindner

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Overig nieuws

Bezorgen Coronacrisis
Deliveroo betaalt restaurants dagelijks

Deliveroo betaalt vanaf vandaag haar restaurants dagelijks. Op deze manier kunnen restaurants het geld dat ze verdiend hebben via de leveringen van maaltijden al binnen één dag op hun rekening krijgen. Door middel van dagelijkse betalingen biedt Deliveroo extra onderst...

Economie Coronacrisis
HorecaMonitor doet voorstel om horeca te behoeden voor faillissementen

HorecaMonitor roept KHN op om 'Den Haag' een serieus voorstel te doen. Een voorstel dat, wanneer het geaccepteerd wordt, horecaondernemers mogelijk behoedt voor faillissementen. Hieronder de brief: Beste heer, mevrouw, Ons bureau is sterk betrokken bij de begeleiding van vele horecakla...

Coronacrisis
Horeca zeker dicht tot en met 28 april

Zojuist heeft premier Rutte bekendgemaakt dat de Nederlandse horeca zeker tot en met 28 april gesloten blijft. Hij raadt Nederlanders daarnaast ten zeerste af een meivakantie te plannen, wat voor hotels en B&B's duidelijk geen positief nieuws is, maar het komt niet onverwacht. Ook schole...

Coronacrisis
Assortiment Coffeelicious verkrijgbaar bij Jumbo

Door het coronavirus moesten alle horecazaken de deuren sluiten. Veel ondernemers verzinnen de meest creatieve manieren om toch hun afnemers te voorzien van de diensten en producten die zij aanbieden. Coffeelicious is daar één van, want haar assortiment is verkrijgbaar bij de Jumbo....

Coronacrisis
Young Creators Group start HorecaTegoed

Om de horeca een hart onder de riem te steken, is Young Creators Group, een community voor jonge ondernemers en makers onder leiding van ondernemer Edwin de Jong, op eigen initiatief gestart met HorecaTegoed. HorecaTegoed is een initiatief waar je een gift aan jouw favoriete horecagelegenheid kunt g...

Coronacrisis
"Kabinet verlengt coronamaatregelen die gelden tot 6 april "

Het kabinet besluit aanstaande dinsdag 31 maart hoe het land verdergaat in de strijd tegen het coronavirus. De maatregelen die tot en met 6 april gelden, waaronder het sluiten van eet- en drinkgelegenheden en musea, worden dan verder besproken. Verschillende landelijke media, waaronder NU.nl en ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Lees Nu
Horeca & Recht
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: