Hollandsche Tuyn wordt lunchroom

12 februari 2010
Hollandsche Tuyn wordt lunchroom

Een oude Bergse horecanaam krijgt nieuw leven ingeblazen nu Theo van Oss en zijn gezin het voormalige café Den Hollandsche Tuyn gaan exploiteren. De nieuwe Hollandse Tuyn (in de belettering links en rechts afgekort tot DHT) zal ongeveer een week na Aswoensdag de deuren openen. DHT wordt na drieëneenhalf jaar leegstand een eetgelegenheid met twee afdelingen: beneden een lunchroom/cafetaria en boven een bistro.

*Nadruk op vers*
Mensen kunnen er op elk moment van de dag binnenlopen om snel een broodje of frietje te halen, maar ook voor een meer uitgebreide lunch of alleen maar een bakje koffie. "We leggen de nadruk op verse producten", zegt Theo van Oss, die eerder onder meer de cafetaria's 't Singeltje en 't Luifeltje en eethuis Dorpszicht in Halsteren uitbaatte. "We bakken de friet bijvoorbeeld zelf voor, maar daarnaast bieden we ook zelfgemaakte soepen en salades aan."

*Vriendelijke prijzen*
's Avonds wordt de lunchkaart (voor het benedengedeelte) uitgebreid met een plateservice, dat wil zeggen schotels met bijvoorbeeld saté of spare ribs. Gerechten met vriendelijke prijzen, zegt Van Oss. "Plates zijn er vanaf € 6,75. We willen laagdrempelig zijn, een zaak voor jong en oud, voor iedereen."

*Ambiance*
De opdracht aan de interieurdesigner van DHT was: zorg voor een gezellige lunchroomambiance. Die werd bereikt met lambriseringen (het enige onderdeel wat uit de oude inrichting achterbleef), warm meubilair, natuursteenelementen en wat muziekinstrumenten en foto's aan de uur. De steunkleur is petrol-blauw.
Boven, in het bistro-gedeelte, is de sfeer met een houten vloer nog een tikje warmer. In dat gedeelte zal Theo samen met een kok de scepter gaan zwaaien. "Daar hebben we een andere kaart: elke maand een wisselend keuzemenu van drie gangen voor € 17,50, zowel vlees als vis. Ook hier weer vriendelijke prijzen. De naam bistro betekent voor mij petit-restaurant. We leggen de lat niet te hoog. Je kunt er in ongedwongen, vrijblijvende sfeer een hapje eten. Dineren is iets anders."

Foto: Thom van Amsterdam

~Lunchroom, Frank Lindner~

"*Stuur door...*":mailto:?SUBJECT=Lees%20dit%20bericht%20op%20Lunchroom.nl&BODY=De%20afzender%20van%20deze%20e-mail%20wil%20u%20graag%20attenderen%20op%20het%20volgende%20nieuwsitem%20op%20Lunchroom.nl%0A%0Ahttp://www.lunchroom.nl/nieuws/hollandsche-tuyn-wordt-lunchroom-annex-bistro/

Overig nieuws