Het bedrijfspaspoort van... Wouter Staal, Yoghurt Barn

29 december 2017 | Roy Spijker

Naam: Wouter Staal
Leeftijd: 34
Hoe heet je zaak? Yoghurt Barn
De locatie van je zaak: 12 locaties in Nederland (binnenkort 13) 
Wat is de bestseller op de kaart? Seizoen Yoghurt Special en de Barn Breakfast
Prijs kopje koffie: € 2,25
Prijs kopje thee: € 2,75
Prijs frisdrank: € 2,75
Prijs en naam goedkoopste gerecht: € 3,95 Yoghurt Special (bijvoorbeeld Brownie Bango of Merry Berry)
Prijs en naam duurste gerecht: High Tea, € 19,95
Aantal zitplaatsen binnen: variërend van 0 (Foodhallen Amsterdam) tot 125 (Den Haag)
Aantal zitplaatsen buiten: variërend van 0 tot 60 (Den Haag, Eindhoven en Rotterdam)
Wat is de beste margemaker op de menukaart? Crazy Cookie

DOWNLOAD GRATIS DE NIEUWSTE EDITIE VAN LUNCHROOM

Hoe zou jij je lunchroom omschrijven? 
"We zijn gek op yoghurt, elke dag en het hele jaar door. Wij zijn yoghurt! Nederlanders eten de meeste yoghurt ter wereld en ons doel is iedereen net zo gek op yoghurt te maken als wij. Natuurlijk middels onze relaxte Barns en gezellige Barnista’s."

Wat is het gekste dat je ooit hebt meegemaakt in je bedrijf? 
"Gebeld worden dat er brand is in de meterkast en je zaak daarna honderd dagen moeten sluiten voor verbouwing..."

Voor welke ondernemer heb je veel respect en waarom? 
"Henk Jan Beltman van Tony’s Chocolonely. Prachtmerk en weet binnen een verzadigde markt een positie in te nemen. Beleving doet zoveel in welke categorie dan ook."

Wat is volgens jou de foodtrend van dit jaar? 
"Healthy food in kleine hapjes, maar dan moet het wel lekker zijn. Dus vaker buitenshuis kunnen genieten." 

Waar moet je als ondernemer nooit op besparen? 
"Kwaliteit."

Waar bespaar je wel op? 
"Doordat je groter wordt op inkoop en initiële investering (verbouwing)."

Wat doe je in je vrije tijd? 
"Met mijn gezin tot rust komen en leuke dingen doen. Met vrienden een biertje pakken of naar de film."

Wat is jouw toekomstvisie voor de horeca, en dan met name lunchrooms? 
"Door de wettelijke loonsverhogingen en ontwikkeling meer gezond en biologisch voedsel (en dus duurdere inkoop) gaan de zelfstandigen het heel lastig krijgen de komende paar jaar. Er zullen (nog) meer ketens ontstaan met meer specialismen die zich bij elkaar concentreren nabij stadscentra. Panden worden hierdoor nog schaarser en gemeenten moeten goed nadenken over de functie van traditionele retail en (dag)horeca. Kwaliteit en beleving voeren de boventoon, samen met een oprechte bewustwording voor 'goed doen'."

Wat is een droom die je hoopt te bereiken als ondernemer? 
"Dat yoghurt net als een broodje gezond of salade een standaardproduct wordt dat men kiest om buitenshuis te nuttigen als ontbijt, lunch of tussendoortje. Ons doel is echt om een nieuwe markt te maken en de Nederlander (en uiteindelijk ook andere landen) aan de yoghurt te krijgen op de manier zoals wij dit doen. Een nieuwe categorie dus... Mede gedragen door anderen, in zowel speciaalzaken als traditionele horeca. Dat Yoghurt Barn hier de marktleider en trendsetter in is en we nog meer een echte ‘lovemark’ weten te maken. Een knuffelbaar merk voor iedereen dat op meerdere manieren touchpoints heeft met de gast en consument." 

Hoe zorg je er voor dat je onderscheidend bent met je zaak? 
"Dit doen we vanuit ons DNA en continue innovatie rondom yoghurt. Denk aan de Barn Toast die we zojuist hebben geïntroduceerd. Een belegd broodje, maar dan echt passend bij Yoghurt Barn. Gasten omarmen dit massaal."

Waar haal je de inspiratie voor je zaak vandaan? 
"Social media, mijn directe netwerk en gewoon je ogen en oren open houden."

Welke online kanalen gebruik je om meer publiek aan te trekken? 
"Facebook, Instagram en Google."
 

Nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Overig nieuws

Drinks Achtergronden
Terrasonderzoek: Amsterdam de duurste, Zwolle het goedkoopst

Amsterdam is wederom de duurste terrasstad van Nederland. De gemiddelde prijs voor een rondje drank op het terras in onze hoofdstad is € 25,10, dit is 3,5% hoger dan vorig jaar. Landelijk steeg de terrasprijs gemiddeld met 2,5% dit jaar naar € 22,64. Zwolle is, net als vorig jaar, de goedk...

Achtergronden Culinair
Kinderen eten gratis bij Jamie Oliver’s Diner

Elke zondag is het ‘Kids Eat Free’ bij Jamie Oliver’s Diner en staat alles in het teken van de kleine gasten. Zo kunnen de kids, naast genieten van een gratis kindermenu, ook spelen met lego, kleuren en zijn er tafelspelletjes voor het hele gezin. Jamie Oliver vindt het belangr...

Wet- en regelgeving Achtergronden
Controles Inspectie SZW bij fastfoodketens en hotels

De grote fastfoodketens hebben hun schoonmaak het afgelopen jaar veel beter georganiseerd. De intensieve controles van de Inspectie SZW en de Belastingdienst de afgelopen jaren en intensieve gesprekken met de fastfoodsector hebben een duidelijk effect gehad. Bij een groot deel van de fastfoodvestigi...

Bezorgen Achtergronden
McDonald’s trakteert op nineties kledingitems

Vandaag viert McDonald’s Global McDelivery Day. Tijdens deze feestelijke dag kan er bij de bezorging van jouw bestelling via de Uber Eats app één van de flashy items uit de unieke Throwback Collection van McDonald’s zitten. De items, waaronder een spijkerjack en heuptasjes,...

Ontbijt Interview Longread
Interview: Utrechtse lunchroom gaat helemaal voor ontbijt

Aan de Biltstraat in Utrecht vind je lunchroom ‘De keuken van Thijs’. Eigenaar Thijs Rullens is een oude bekende, want in december 2014 stond hij op de cover van ons blad. De lunchroom is inmiddels verhuisd naar een groter pand even verderop en op de oude locatie (eveneens in de Biltstr...

IJsblokjes kunnen voedselvergiftiging veroorzaken

Met de heerlijke zomerse temperaturen draaien ijsblokjesmachines in de horeca overuren. Niet zo gek natuurlijk, ijsblokjes zijn een welkome én koele toevoeging aan ieder drankje. Niets zo onschuldig als ijsblokjes, toch? Dat is niet helemaal waar. IJs is namelijk het vergeten voedsel als h...

Meer nieuws

Nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Lees Nu
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2018 - Uitgeverij PS

Uitgave door: