Herman Cooijman HorecaVakPunt-leerling van het jaar

14 januari 2010 |
Herman Cooijman HorecaVakPunt-leerling van het jaar<

Donderdag, tijdens de vierde en laatste beursdag van de Horecava 2010, is Herman Cooijman, leerling van het ROC Koning Willem I College in Den Bosch uitgeroepen tot HorecaVakPunt-leerling van het jaar. Het was voor de eerste keer dat de verkiezing werd gehouden. Cooijman leert en werkt bij Restaurant Wollerich in Sint Oedenrode. In totaal streden zeven genomineerde leerlingen om te titel HorecaVakPunt-leerling van het jaar. Het docentcommentaar bij Cooijmans luidde onder meer: 'een gedreven leerling die zich ook altijd inschrijft voor naschoolse activiteiten'.

Persoonlijk voorwoord
Presentator Karel de Vos reikte aan alle finalisten samen met SVH-Meesterkok Marcel de Leeuw van De Kersentuin in Amsterdam bloemen en het laatste boek van Paul en Sandra van de Bunt uit. Bijzonder aan het boek is niet alleen dat daarin de bezoeken van het echtpaar de Bunt, samen eigenaar van restaurant De Leuf in Ubachsberg, aan de 54 driesterrenzaken die Europa telt staan. Paul de Bunt schreef voor de deelnemende leerlingen een persoonlijk voorwoord. De overige genomineerde leerlingen waren: Ivanka Seuntiëns, Djovi Saelmans, Idalina Araujo Baptista, Tom van der Laak, Lisa Holvast en Rik Thesing.

Sneeuwbaleffect
Marcel de Leeuw, zelf ooit ook als leerlingkok begonnen, benadrukte het belang van een goede opleiding. "Opleiding is belangrijk voor de continuiteit van de kwaliteit in de horecabranche. De leerlingen van nu zijn de sterren van morgen. Je kunt het zien als een bal die moet blijven rollen. Een soort sneeuwbaleffect."

Versterken van het praktijkleren
In Horeca­Vak­Punt werken horecascholen en leerbedrij­ven samen aan goed opgeleide vakmensen voor de toekomst. Een samenwerkingsverband met als doel: versterking van het praktijkleren in de horeca.

In januari 2008 is HorecaVakPunt van start gegaan en inmiddels hebben diverse leerbedrijven en ROC’s zich aangesloten. Leermeesters en horecadocenten hebben al een groot aantal ondersteunende middelen ontwikkeld. Ze maken hierbij zoveel mogelijk gebruik van bestaande kennis, instrumenten en hulpmiddelen.
Horecava 2010 Amsterdam, Frank Lindner

:mailto:?SUBJECT=Lees%20dit%20horecava%20nieuwsbericht&BODY=De%20afzender%20van%20deze%20e-mail%20wil%20u%20graag%20attenderen%20op%20het%20volgende%20horecava%20nieuwsitem%0A%0Ahttp://www.derestaurantkrant.nl/nieuws/herman-cooijman-uitgeroepen-tot-svh-leerling-van-het-jaar/

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Overig nieuws

Interview
Reportage: Koffie en Jij, Hilversum [video]

Koffie en jij is een gezellige lunchroom midden in het centrum van Hilversum. Je kan hier genieten van allerlei vegan of vegetarische gerechten. Met de huiselijke sfeer kan je er op je gemak een kopje koffiedrinken en even ontsnappen van het drukke leven. Koffie en jij richt zich vooral op de men...

Lunch Fastservice
Restaurant nNea serveert bekroonde pizza’s nu ook tijdens lunch

Sinds de opening in 2019 veroveren nNea’s Napolitaanse pizza’s de harten van velen. Italiaanse experts riepen het restaurant zelfs uit tot een van de beste pizzeria’s van Europa. nNea’s deegmeesters kunnen er geen genoeg van krijgen, daarom opent het restaurant haar deuren nu...

Interview
Reportage: Eetcafé Joos, De Bilt [video]

In juli 2015 opende eetcafé Joos haar deuren. Met buiten 56 zitplekken en binnen 30 zitplekken is het een van de meest bruisende eetcafés in de Bilt. Jolanda Wouters is de trotse eigenaar van Joos en vertelt in geuren en kleuren over haar ondernemerschap. Wanneer je binnen komt lope...

Achtergronden
Vaders missen verschoonplekken in de horeca

83% van de Nederlandse vaders met jonge kinderen heeft weleens meegemaakt dat er, op het moment dat de luier van zijn kindje vervangen moest worden, geen verschoonplek op een openbaar herentoilet aanwezig was, bijvoorbeeld in een restaurant of bij een tankstation. Twee derde van de vaders vindt ...

Awards
Edwin Hollanders maakt de Lekkerste Pannenkoek van 2020

Edwin Hollanders wordt twee keer eerste bij De Lekkerste Pannenkoek van 2020. Hij won tijdens de Horecava met zijn creatie 'Hollanders krijg je 'm niet' niet alleen de eerste prijs van de proefjury, maar ook de kinderjuryprijs. Edwin werkt bij Pannenkoekenhuis De Perdstal in Venray. D...

Awards
Melissa de Kolk wint de De Lekkerste Tosti van 2020

Melissa de Kolk wint de De Lekkerste Tosti van 2020 op de Horecava. Zij won tijdens de Horecava met haar creatie 'Tosti by Melissa' de eerste prijs van de vakjury. Melissa de Kolk werkt bij Kwalitaria Lekkerrr by Amersfoort. De voorzitter van de proefjury, Steven Strijbosch (CityGuys), wa...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Lees Nu
Horeca & Recht
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: