Heineken opent een bakkerij in Amsterdam

15 maart 2017 | Thijs Jacobs

Heineken opent binnenkort de deuren van zijn eigen bakkerij in Amsterdam. Een tijdelijke bakkerswinkel waar bijzondere broden gebakken worden met een uniek en bovendien geheim ingrediënt van Heineken: A-gist. Het ingrediënt dat sinds jaar en dag zorgt voor Heinekens heerlijke verfrissende pils. De brouwer sloeg voorafgaand aan de opening van The Heineken Bakery de handen ineen met Meester Boulanger Mark Plaating. Gezamenlijk gingen ze aan de slag om te laten zien – en te laten proeven – dat met datzelfde A-gist een uniek brood gebakken kan worden. The Heineken Bakery is gevestigd aan de Vijzelgracht 37hs in Amsterdam en is open van 18 tot en met 21 maart 2017.

Willem van Waesberghe, Meesterbrouwer Heineken: “Het geheim van de bekende Heinekensmaak is de unieke A-gist, een gist dat sinds het eind van de negentiende eeuw – en vandaag nog steeds – wordt gebruikt in alle brouwerijen ter wereld waar Heineken wordt gebrouwen. De gist is de ziel van ons bier en zorgt voor de karakteristieke fruitige geur en verfrissende smaak. We brouwen al enorm lang met A-gist en hebben veel kennis opgedaan hoe we hiermee het beste pilsener kunnen maken. Dat we met A-gist lekker bier kunnen brouwen wisten we natuurlijk, maar eens in de zoveel tijd bleef de vraag komen; wat zouden we er nog meer mee kunnen? En als je aan gist denkt, kom je al snel bij brood. We hebben ons geheime ingrediënt dan ook met hoge uitzondering gegeven aan een van de beste Meester Boulangers van Nederland.”

Borrelbrood  met een lekkere bite

Meester Boulanger Mark Plaating, internationaal gerenommeerd en bekend om zijn werk met unieke en natuurlijke ingrediënten: “Toen Heineken mij vroeg voor deze samenwerking, heb ik geen seconde getwijfeld, zo’n interessante uitdaging ga ik natuurlijk niet uit de weg. Het was nog best spannend aangezien de A-gist van Heineken een heel ander soort gist is dan dat ik normaal voor mijn broden gebruik. Bakkersgist is ontwikkeld om snel veel volume te creëren. De A-gist echter komt veel trager op gang, ik heb er zelfs een stoeltje bij gepakt. Hierdoor zit er veel meer smaak aan het brood. Na veel experimenteren denk ik dat we erin geslaagd zijn om een fantastisch brood te maken, een allemansvriend met een lekkere bite  en een licht frisje. Een borrelbrood dat perfect past bij een verfrissend glas Heineken”. Willem van Waesberghe: “Fantastisch om te horen dat ook Mark heeft ervaren dat A-gist echt iets betekent voor de smaak van het brood. Ik ben enorm onder de indruk.”

De broden in The Heineken Bakery worden verkocht voor de toegankelijke prijs van €2 per stuk. De volledige opbrengst wordt geschonken aan de Nederlandse Bakkersgilde. Van 18 tot en met 21 maart 2017 is The Heineken Bakery iedere dag geopend van 12.00 - 21.00 uur aan de Vijzelgracht 37hs te Amsterdam.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Overig nieuws

Coronacrisis
Laat ons jouw horecazaak zien: ben jij al 'coronaproof' ingericht?

Na een verplichte sluiting van 10 weken mag de horeca aanstaande maandag dan eindelijk weer open. Terrasstoelen worden uit het plastic gehaald, tapsystemen worden schoongemaakt en alle reserveringen worden keurig in tabellen opgenomen. De horeca is klaar voor een herstart. Hoewel de mogelijkheden...

Columns
Column Monique van Gevelt: het nieuwe abnormaal

Voor velen van ons is het drukker dan ooit. Dat wil trouwens niet zeggen dat we geld verdienen. Nee, deze crisis is een financieel drama. We zien de reserves verdampen en staren naar de bodem van onze schatkist. En nu onze voordeur op een kier staat voor onze gasten, zijn we er nog lang niet. Hoe de...

Opening Coronacrisis
Grootste terras van Hoofddorp klaar voor heropening

Het grootste terras van Hoofddorp bij het Novotel Amsterdam Schiphol Airport opent op 1 juni weer haar deuren. General Manager Floris Licht hoopt vooral dat locals het terras vanaf deze dag weer weten te vinden. Novotel Amsterdam Schiphol Airport heeft een prachtig terras, waar tot wel zeventig m...

Koffie & thee Utrecht
30ml Coffee & Food maakt een feestje van de heropening op 1 juni

De afgelopen maanden was het rustig in de ‘huiskamers’ van 30ml. Alle vestigingen waren open voor TO GO, maar de gezelligheid die de zaken normaliter zo typeert hebben de medewerkers echt gemist. Gelukkig openen ook zij vanaf 1 juni om 12:00 uur weer de deuren voor het nuttigen ter plaat...

Economie Coronacrisis
Horeca al in eerste kwartaal zeer zwaar getroffen door de crisis

De horeca is een van de zwaarst getroffen sectoren door de maatregelen tegen de verspreiding van het coronavirus. De omzet nam in het eerste kwartaal van 2020 met 14 procent af ten opzichte van het voorgaande kwartaal, meldt het CBS. Dit was de eerste omzetdaling in 7 jaar tijd. Het volume, de voor...

Bezorgen Vega
Supergewassen, eitwitvervangers en plantaardige melk over tien jaar normaal

Maaltijdplatform Deliveroo deed onderzoek* onder tech-minded Nederlanders van 18 jaar en ouder over de toekomst van voeding gedreven door techniek, zoals supergewassen, kweekvlees, 3D-geprint voedsel en persoonlijke voeding op basis van het eigen DNA. Zij blijken een sterke voorkeur te hebben voor &...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Lees Nu
Horeca & Recht
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: