Grootste Burger King ondergaat restyle

19 augustus 2009 |
Grootste Burger King ondergaat restyle<

Het Burger King-restaurant op Schiphol heeft onlangs een grootscheepse renovatie ondergaan. Het restaurant behaalt jaarlijks de hoogste omzet en verwelkomt de meeste bezoekers van alle Burger King-restaurants ter wereld. Het Burger King restaurant op Schiphol is één van de eerste Europese filialen dat nieuw is ingericht. Met de nieuwe inrichting en aankleding wil de fastfoodketen zich profileren als urban-restaurant, waar plaats is voor iedereen. Door het gebruik van baksteen, hout en metaal krijgt het restaurant een industrieel en hedendaags uiterlijk. Volgens Burger King is het nieuwe interieur het design van de toekomst. “Burger King heeft bij de nieuwe inrichting gekozen voor verschillende soorten zitplaatsen”, zegt Esther van de Graaf, marketing manager bij de Nederlandse tak van het bedrijf.

De slogan 'Have it your way' geldt nu ook voor de zitplaatsen: families en grote groepen kunnen aan grote tafels zitten, terwijl zakenmensen hun Whopper kunnen eten aan kleinere tafels met meer privacy. Burger King laat hiermee naar eigen zeggen haar innovatieve kracht zien. Naast het restaurant op Schiphol is inmiddels ook het Burger King restaurant op de Regulierbreestraat in Amsterdam gerestyled.


Weetjes Burger King Schiphol:
? Jaarlijks rond de 1,3 miljoen bezoekers.
? Sinds mei 1993 non-stop open geweest, zo'n 5.900 dagen.
? Per jaar gaan er 400.000 Whoppers over de toonbank.
? Er wordt jaarlijks 200.000 liter cola geschonken.
? 200.000 kilo Twister Fries worden er jaarlijks gegeten.
? Ruim 140 mensen zijn er werkzaam.
? Drie keukens waardoor klanten het hele jaar door, 24/7 kunnen worden bediend.

Lunchroom, Frank Lindner


Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Overig nieuws

Ondernemen
Je eigen foodtruck beginnen? Dit moet je weten!

Een buurtfeest of festival is tegenwoordig niet meer compleet zonder foodtruck. Leuk om er af en toe een burger te bestellen, maar nóg leuker om er zelf één te beginnen. Gaat jouw ondernemershart er sneller van kloppen? Lees dan dit artikel vol handige tips voor het beginnen ...

Lunch Diner Opening
Nieuwe hotspot in Amsterdam-Noord [Foto's]

Bar-restaurant IJver heeft haar deuren voor gasten geopend op de NDSM-werf in Amsterdam Noord. Ruim een jaar lang liepen hier werklieden in en uit nadat er vijf jaar geleden de eerste plannen werden gemaakt. Het team, bestaande uit 5 jonge ambitieuze ondernemers, kan niet wachten om van deze feno...

Achtergronden Tech
Ook restaurants moeten innoveren: “Wie nu nog op papier werkt, loopt hopeloos achter”

Zelfs in onze sector, die op zich als vrij traditioneel te boek staat, maken we inmiddels gebruik van technologische hulpmiddelen. Het zijn babystapjes, toegegeven, maar wie anno nu de personeelsplanning nog in excel bijhoudt en de recepturen in een kladblok noteert, loopt hopeloos achter. Ik bev...

trends Koffie & thee
Dit zijn de actuele koffietrends en -ontwikkelingen

Technologische ontwikkelingen van koffiemachines Koffiemachines worden steeds geavanceerder. Door de automatisering en technologische ontwikkelingen wordt koffie alsmaar naar een hoger niveau getild zowel thuis, in de horeca als op de werkvloer. Aan de hand van recente voorbeelden laten we zien w...

Opening
Food & Wine bar Pierre Par CP gerestyled [foto's]

Op dinsdag 6 augustus opende food & wine bar Pierre par CP aan de Denneweg in Den Haag opnieuw haar deuren na een grote make over. Interieurontwerper Jeroen Smeele restylde de zaak in het hart van de Zuid-Hollandse hoofdstad. Met een bijzondere kaart maakt eigenaar Joey de Kruijf, samen met b...

Economie
Horeca telt veel snelgroeiende bedrijven

In 2018 waren er voor het eerst meer dan 10 duizend snelgroeiende bedrijven. Dit is 20 procent meer dan het vorige record uit 2017 toen er bijna 8 500 snelle groeiers waren. Dat meldt het CBS op basis van nieuwe cijfers over snelgroeiende bedrijven. Een bedrijf is een snelle groeier als het aanta...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Lees Nu
Horeca & Recht
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2019 - Uitgeverij PS

Uitgave door: