Grootste Burger King ondergaat restyle

19 augustus 2009 |
Grootste Burger King ondergaat restyle<

Het Burger King-restaurant op Schiphol heeft onlangs een grootscheepse renovatie ondergaan. Het restaurant behaalt jaarlijks de hoogste omzet en verwelkomt de meeste bezoekers van alle Burger King-restaurants ter wereld. Het Burger King restaurant op Schiphol is één van de eerste Europese filialen dat nieuw is ingericht. Met de nieuwe inrichting en aankleding wil de fastfoodketen zich profileren als urban-restaurant, waar plaats is voor iedereen. Door het gebruik van baksteen, hout en metaal krijgt het restaurant een industrieel en hedendaags uiterlijk. Volgens Burger King is het nieuwe interieur het design van de toekomst. “Burger King heeft bij de nieuwe inrichting gekozen voor verschillende soorten zitplaatsen”, zegt Esther van de Graaf, marketing manager bij de Nederlandse tak van het bedrijf.

De slogan 'Have it your way' geldt nu ook voor de zitplaatsen: families en grote groepen kunnen aan grote tafels zitten, terwijl zakenmensen hun Whopper kunnen eten aan kleinere tafels met meer privacy. Burger King laat hiermee naar eigen zeggen haar innovatieve kracht zien. Naast het restaurant op Schiphol is inmiddels ook het Burger King restaurant op de Regulierbreestraat in Amsterdam gerestyled.


Weetjes Burger King Schiphol:
? Jaarlijks rond de 1,3 miljoen bezoekers.
? Sinds mei 1993 non-stop open geweest, zo'n 5.900 dagen.
? Per jaar gaan er 400.000 Whoppers over de toonbank.
? Er wordt jaarlijks 200.000 liter cola geschonken.
? 200.000 kilo Twister Fries worden er jaarlijks gegeten.
? Ruim 140 mensen zijn er werkzaam.
? Drie keukens waardoor klanten het hele jaar door, 24/7 kunnen worden bediend.

Lunchroom, Frank Lindner


Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Overig nieuws

Wet- en regelgeving
Alle rookruimtes gesloten in 2022

Het is de bedoeling dat de laatste rookruimtes in Nederland in 2022 sluiten. In (semi)overheids- en openbare gebouwen sluiten de rookruimtes al in 2021. Dat betekent dat er dan geen rookruimtes meer te vinden zijn in de zorg, het onderwijs, bij overheidsgebouwen en in de cultuur- en sportsector. In ...

Bezorgen Achtergronden
Deliveroo help de Sint een handje

Diverse gezinnen werden aangenaam verrast toen de Sint met zijn paard bij hen voor de deur stond. De Sint reed een ronde in het Rotterdamse Kralingen om een heerlijke maaltijd bij verschillende adressen langs te brengen met hulp van de Deliveroo-bezorgers. Handig als je te paard bent en je handen vr...

Columns Interview Longread
Horeca-etiquette: restaurantgasten willen privacy

De horeca is zoveel meer dan wat er uit de keuken komt. De aankleding van je zaak en bovenal de kwaliteit van de service zijn bepalend voor het gevoel dat jouw gast aan het bezoek aan je zaak overhoudt. Natuurlijk moet de setting goed zijn, mensen voelen zich ongemakkelijk als er minder dan vijft...

Economie
FNV Horeca bereikt cao-akkoord horeca met 3% loonsverhoging

FNV Horeca en CNV Vakmensen hebben met werkgeversorganisatie Koninklijke Horeca Nederland een onderhandelingsakkoord bereikt voor een nieuwe cao horeca. Het belangrijkste resultaat is een loonsverhoging van in totaal 3%. Edwin Vlek, bestuurder FNV Horeca, over het behaalde onderhandelingsakkoord:...

Opening Culinair
Nieuwe Julia’s: nog sneller en uitgebreider assortiment

Alle stationswinkels van Julia’s krijgen een nieuwe uitstraling, een nog snellere service en een uitgebreider assortiment. Station Rotterdam Centraal heeft de primeur, vandaag is de nieuwe Julia’s daar voor het eerst te bezoeken. Als het nieuwe concept in de smaak valt bij reizigers is h...

Internationaal Michelin
De Michelin Gids, TripAdvisor en TheFork lanceren een internationale strategische partnership 

De Michelin Gids heeft zijn krachten gebundeld met TripAdvisor en TheFork. Zij verbreden hiermee het aanbod voor gasten om een ideale dinerervaring te vinden, evenals een verbeterde toegang tot een bredere keuze aan hoogwaardige restaurants over de hele wereld. Michelin en TripAdvisor, met docht...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Lees Nu
Horeca & Recht
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2019 - Uitgeverij PS

Uitgave door: