Groot succes voor Bakkersvak

24 april 2014 |
Groot succes voor Bakkersvak<

Waar de wereldleiders zich in Den Haag verzamelden, verzamelde de top van de Nederlandse bakkerijsector (en vele lunchroomondernemers) zich in Autotron Rosmalen. Bijna 7.000 bezoekers, maar liefst
60 procent meer dan vorig jaar, hebben de ruim 150 deelnemers op 23 & 24 maart op Bakkersvak overweldigd.

Ontmoetingsplaats
Een veel gehoorde uitspraak was dan ook ''Als ik dit van tevoren had geweten, had ik meer personeel naar de beurs meegenomen om iedereen te woord te kunnen staan'', aldus Henk-Jan Huurman namens Dragee. De afgelopen jaren heeft Bakkersvak gezorgd voor nieuw elan in de bakkerijsector. Bakkersvak is niet alleen bedoeld voor leveranciers die hun producten willen presenteren, maar ook een ontmoetingsplaats om te netwerken met vakgenoten en waar beleving centraal staat.

Lunchroomeigenaren
De verwachtingen waren dit jaar dan ook hooggespannen, maar zeker niet onhaalbaar, terugkijkend naar het resultaat. Uit de markt is met veel lof over Bakkersvak gesproken. Veel partijen waren verrast door de hoeveelheid mensen als ook de kwaliteit. Zo was 60 procent van de bezoekers afkomstig uit de ambachtelijke bakkerijsector, maar ook andere sectoren waren goed vertegenwoordigd, zoals de industriële bakkerijen, chocolaterieën, restaurants, lunchrooms, retailers, cateraars, ijssalons, koffiebars en tearooms.

Inspiratie
Voor de bezoekers was er inspiratie ten overvloede, een maximale 'zintuigenprikkeling' door de meest heerlijke geuren en smaken en konden er indrukwekkende creaties worden bezichtigd. 86% van de bezoekers beoordeelt de beurs dan ook als goed tot zeer goed en 77% vond de kwaliteit van de deelnemers goed tot zeer goed. Bovendien verwacht bijna 50% producten aan te schaffen die ze op de beurs hebben gezien. Daarnaast hebben de demonstraties van het BoulangerieTeam en het Nederlands Patisserie Team gezorgd voor een onvergetelijke dag, konden bezoekers hun ogen uitkijken bij de prachtige showstukken van de deelnemers aan de Dutch Pastry Award en natuurlijk niet te vergeten; de Bakkerij van de (V)oorsprong waar men ideeën kon opdoen hoe met weinig budget een bakkerij in te richten is met de laatste trends uit de bakkerijsector.

Familiedag
Door de familiedag op zondag, met speciaal voor de allerkleinsten een kinderhoek, hebben de bezoekers het als een echt dagje uit ervaren. Op deze manier heeft ook de hele familie mee kunnen genieten rondom de uitreiking van de verkiezing ‘Leukste Bakker van Nederland’, die dit jaar gewonnen is door Brood- en Banketbakkerij Gebr. Van Den Berg uit Maasdijk. Vanwege het grote succes en enthousiasme in de markt wordt ook volgend jaar weer gestreden om deze felbegeerde titel.

Nog groter
Natuurlijk waren er ook kritische noten. “Zo wordt Bakkersvak volgend jaar nog grootser en ruimer van opzet, maar de kernwaarden, zoals de laagdrempeligheid en gastvrijheid in de perfecte ambiance van het Autotron blijven hierin behouden. Eenvoudige deelname gekoppeld aan een eerlijke ROI. Een jaarlijkse vakbeurs voor de bakkerijsector die moet ook in de toekomst lonend blijven”, aldus Bas van Gent, Group Exhibition Manager van Bakkersvak. “Zo hebben we de prijzen gelijk weten te houden en staan we garant voor uw gastvrijheid t.a.v. uw klanten.”

Volgende editie
Van alle bezoekers is 81 procent volgend jaar absoluut weer voornemens de beurs te bezoeken en de beursvloer is alweer voor meer dan driekwart gevuld. De volgende editie van Bakkersvak vindt plaats op zondag 8 en maandag 9 maart 2015 in het wederom gastvrije en makkelijk te bereiken Autotron Rosmalen.

Thijs Jacobs

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Overig nieuws

Wet- en regelgeving
Loondoorbetaling bij ziekte en re-integratie wordt en duidelijker

Veel werkgevers in de horeca hebben moeite met de verplichting om het loon door te betalen van zieke werknemers. Ook zijn zij verantwoordelijk voor de re-integratie, al zijn zij zich daar vaak niet van bewust. Om werkgevers te ontzorgen, komt er per 1 januari 2020 een nieuw pakket aan maatregelen...

Opening Koffie & thee
Betjeman & Barton Den Haag heropent vernieuwde theewinkel

De winkel van Theekopers Betjeman & Barton aan de Aert van der Goesstraat 1 in Den Haag heeft een metamorfose ondergaan. De volledig verbouwde winkel van het bekende Franse kwaliteitstheemerk zal op 16 november 2019 feestelijk worden heropend door de directeur van Betjeman & Barton Frankrijk...

Lekkerste Lunchroombroodje Awards
Villa Heidetuin heeft het Lekkerste Lunchroombroodje van Nederland

Het Lekkerste Lunchroombroodje van Nederland vind je dit jaar in Bergen op Zoom. De inzending van Villa Heidetuin gooide hoge ogen bij alle juryleden. Het winnende broodje heet ‘Gegrilde Aubergineburger’ en kan naar wens als vegetarisch gerecht besteld worden. De mystery jury was vol ...

Awards
SVH presenteert de Top 10 van de wedstrijd Beste Leerbedrijf Horeca  

Op vrijdag 8 november heeft SVH de top 10 van de wedstrijd Beste Leerbedrijf Horeca bekend gemaakt. Voor deze jaarlijkse wedstrijd werden dit jaar 150 leerbedrijven genomineerd. Tot maandag 4 november zijn deelnemende leerbedrijven met elkaar de strijd aangegaan om de eerste mijlpaal van de wedstrij...

trends
Vijf trends op het gebied van (voedsel)verpakkingen

Er zijn een hoop ontwikkelingen gaande op het gebied van food verpakkingen. De consument kiest steeds meer voor gemak. Zij wensen betere en meer productinformatie, willen to- go verpakkingen en minder plastic verpakkingen. De consument bepaalt in grote mate de trends en ontwikkelingen voor food verp...

Koffie & thee
De red cups zijn terug bij Starbucks

De dagen worden korter, de temperatuur daalt gestaag en na het lange wachten is het vanaf vandaag eindelijk zo ver: de red cup is weer verkrijgbaar bij Starbucks! Het is de perfecte tijd om lekker warm binnen te zitten en samen met je vrienden en familie te genieten van de knusse wintermaanden. De s...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Lees Nu
Horeca & Recht
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2019 - Uitgeverij PS

Uitgave door: