Gratis kraanwater tijdens Tour Utrecht

30 juni 2015
Gratis kraanwater tijdens Tour Utrecht

Dorstige Tour-bezoekers krijgen aanstaande zaterdag tijdens de Grand Départ in Utrecht gratis kraanwater als de thermometer 25 graden of hoger
aangeeft.

*Hitteplan*
Op alle speciale publieksvenues waar de horeca met elkaar samenwerkt en hapjes en drankjes serveert, zal ook gratis kraanwater beschikbaar zijn voor de gasten. Het hitteplan treedt in werking vanaf 25 graden en dat lijkt het zeker te gaan worden. “We zijn voorbereid op de ontvangst van grote groepen mensen die op de venues even kunnen bijkomen en waar lekker frisse hapjes en koude drankjes beschikbaar zijn”, aldus voorzitter van KHN Utrecht Erik Derksen.

*Kraanwater*
Bij alle publieksvenues is drinken en eten verkrijgbaar en kunnen mensen rust opzoeken. De stad zal haar gastvrijheid tonen en het publiek kan gedurende de hele dag gratis kraanwater tappen bij een van de 21 kraanwaterpunten van Join the pipe. Als de temperatuur daadwerkelijk hoger dan 25 graden is, wordt bij de publieksvenues ook gratis kraanwater aangeboden.

*Horeca-evenementen in Utrecht*
De horeca organiseert veel evenementen tijdens de Grand Départ. De tour-teams en organisatie slapen in Utrechtse hotels. En de restaurants en cafés zorgen voor de culinaire verzorging op de publieksvenues. Zo zijn er evenementenpleinen met entertainment, speciale wielercafés, is er Tour-wijn en is de Tour in de horecabedrijven en op alle publiekslocaties op schermen te volgen. Een mooi voorbeeld is de Tour de Famille in het Griftpark waar horecabedrijven speciaal voor publiek met kinderen een programma hebben met het Jeugdjournaal, een zweefmolen en activiteiten van Disney Channel.

Overig nieuws