Grand-Café Brasserie Maximiliaan geopend

27 maart 2015 |
Grand-Café Brasserie Maximiliaan geopend<

Op woensdag 25 maart opende historisch Hotel Die Port van Cleve in het centrum van Amsterdam officieel de deuren van Grand-Café Brasserie
Maximiliaan. De Brasserie, gelegen aan de Nieuwezijds Voorburgwal, kreeg een nieuwe inrichting met internationale allure.

Buffet verplaatst
De in het monumentale pand gevestigde Grand-Café Brasserie Maximiliaan, voorheen Brasserie De Poort, kreeg een nieuw interieur, passend bij het internationale en authentieke karakter van de locatie en het mondaine publiek in het Amsterdamse hotel. In de ruimte, die ook als ontbijtzaal gebruikt wordt, werd het ontbijtbuffet uit het midden van de zaal verwijderd. Hierdoor kreeg deze ruimte niet alleen een open uitstraling, maar is er ook goed zicht van binnen naar buiten, de stad in, en andersom. Het kleurgebruik, waarin oranje- bruin- en bronstinten de boventoon voeren, zorgt voor een voor een warme uitstraling met een typisch Nederlands accent. Het buffet herrees in een nis van het restaurant waar het qua routing veel gunstiger ligt. Dankzij de blauwe tegels en het verhoogde plafond is deze hoek achterin het restaurant bovendien een eyecatcher geworden.

Ronde banken
Van Geest voegt toe: ‘Een andere slimme oplossing was het plaatsen van ronde banken om daarmee een zitplaats voor 6 personen te creĂ«ren. Ze bevinden zich aan de zijkant van de Brasserie, tussen de ingang en het buffet in. Normaal is dat een plek waar mensen niet graag zitten, maar nu zijn deze zitjes als eerste bezet.’

Tegelfresco
Het lager gelegen gedeelte van Maximiliaan, met een eigen ingang vanaf de straat, is ingericht met zitplaatsen aan het raam, een grote leestafel in het midden en een lange bank tegen de achterwand. Vanwege de ligging aan de drukke weg, de hoogte van de rug van de bank en de bekleding springt dit gedeelte van de Brasserie bij het passerende publiek goed in het oog. Ook de oud Nederlandse bar ‘De Blauwe Parade’ onderging door een eenvoudige bewerking een metamorfose. Het plafond werd blauw geschilderd, wat een verfrissende impuls geeft aan de historische Delfts Blauwe tegelfresco rondom de bar.


Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Overig nieuws

Awards
Edwin Hollanders maakt de Lekkerste Pannenkoek van 2020

Edwin Hollanders wordt twee keer eerste bij De Lekkerste Pannenkoek van 2020. Hij won tijdens de Horecava met zijn creatie 'Hollanders krijg je 'm niet' niet alleen de eerste prijs van de proefjury, maar ook de kinderjuryprijs. Edwin werkt bij Pannenkoekenhuis De Perdstal in Venray. D...

Awards
Melissa de Kolk wint de De Lekkerste Tosti van 2020

Melissa de Kolk wint de De Lekkerste Tosti van 2020 op de Horecava. Zij won tijdens de Horecava met haar creatie 'Tosti by Melissa' de eerste prijs van de vakjury. Melissa de Kolk werkt bij Kwalitaria Lekkerrr by Amersfoort. De voorzitter van de proefjury, Steven Strijbosch (CityGuys), wa...

Awards
Ferry van Daal maakt de Lekkerste Maaltijdsalade van 2020

Ferry van Daal maakt de Lekkerste Maaltijdsalade van 2020. Hij won tijdens de Horecava met zijn creatie 'Beef & Tabouleh' deze vooraanstaande vakwedstrijd. Ferry werkt bij Eurest Catering uit Amsterdam. De voorzitter van de proefjury, Michael Simon, prees het winnende gerecht met name...

Awards Fastservice
Fresh2Go Sushi voor vijfde keer uitgeroepen tot beste bezorgrestaurant

Tijdens de zesde editie van de Thuisbezorgd.nl Awards is Fresh2Go Sushi opnieuw uitgeroepen tot het beste restaurant uit meer dan 8.000 restaurants in heel Nederland. Thuisbezorgd.nl heeft ook de winnaars per stad en per categorie bekendgemaakt en zet hiermee de beste presterende restaurants in elke...

Achtergronden Vega
10x vegan innovatie op Horecava 2020

Nog niet eerder was er op een Nederlandse horecabeurs zo veel aandacht voor nieuwe vegan producten, waaronder de Vish Sticks van Novish. Aan de lange rijen bij de ondernemers te zien is vegan een belangrijk item voor horeca ondernemers. In deze blog zet ProVeg Nederland 10 van de meest vernieuwende ...

Events Achtergronden
Horecava werd goed bezocht dit jaar

Op de 64e editie van de Horecava was de hele horecawereld weer goed vertegenwoordigd de afgelopen vier dagen. De vele nieuwe initiatieven, waaronder The Coffee Stage, de werelden van het TrendLAB en het Start-upLAB met ruim 70 ondernemers waren goed bezocht. Veel aandacht was er voor duurzame thema&...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Lees Nu
Horeca & Recht
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: