Goossens maakt groots chocoladewerk

1 juli 2011 |
Goossens maakt groots chocoladewerk<

Breng de beste patissier van Nederland, Jeroen Goossens, en horeca-exploitant HMSHost, onder andere bekend van Café Chocolat, samen en de mooiste creaties ontstaan. Goossens heeft een unieke blikvanger gecreëerd voor het innovatieve Café Chocolat, achter de paspoortcontrole in Lounge 1 van Amsterdam Airport Schiphol.

Ode aan vriendschap
De menshoge sculptuur heet ‘Friendship Flies the World’ en combineert de internationale werelden van Schiphol en Fokker met de pure verleiding van chocolade. “Het is een ode aan de vriendschap. U ziet een Fokker F-27 de wereld rondvliegen. Ik heb gemodelleerd, gegoten, gehakt en wat niet al. Technisch en creatief is het een hoogstandje van jewelste, maar het is gelukt en wow geworden,” licht Goossens toe. “Schiphol heeft nu zijn Vriendschapsbeeld.”

Wereldwijd web
Reizigers kunnen het kunstwerk bewonderen bij Café Chocolat. Later in de zomer ontwerpt de toppatissier speciaal voor Café Chocolat nog een afgeleide van het kunstwerk. Dan kunnen passagiers een stukje ‘Friendship Flies the World’ voor zichzelf of een ander kopen en zo meerwerken aan een wereldwijd web van vriendschap.

Grandioos genieten
“Twee jaar geleden heeft HMSHost het succesvolle Café Chocolat geopend. Innovatie stopt natuurlijk niet na de opening, daarom zijn wij zeer blij met de samenwerking met Jeroen Goossens”, vertelt Jan Willem Hilbron, General Manager van HMSHost Schiphol Airport. “Onze gasten kunnen nu niet alleen genieten van heerlijke koffie en chocoladecreaties, maar ook van een grandioos beeld van chocolade.”

Frank Lindner

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Overig nieuws

Economie Bezorgen
Thuisbezorgd laat restaurants opbieden om een hogere ranking te krijgen

Thuisbezorgd past haar verdienmodel aan en gaat restaurants een hogere plek op de ranglijst laten kopen. De horecaondernemer moet hiervoor tussen de vijftig cent tot negen euro per order neertellen. Ondernemers spreken al voorzichtig over machtsmisbruik. Het 'opbieden' is nog in de testfase,...

Columns Blog
Column Sico de Moel: cadeaukaart

Meneer wilde afrekenen met een stapeltje van 6 cadeaukaarten. Bij mij kun je betalen met een cadeaukaart, maar niet met zes. Gasten met een cadeaukaart zijn soms wat angstig, ze melden het atijd al bij hun reservering, bij aankomst vragen ze nog een keer of ze echt wel met hun cadeaukaart kunnen ...

trends Bier
Onderzoek: Laag alcoholische bieren steeds populairder

De Nederlandse consument staat open voor het groeiende aantal nieuwe biersoorten dat verkrijgbaar is in de horeca en supermarkt. Maar als men dan kiest, zijn een bekende smaak en een al eerder gedronken merk doorslaggevend. De bierdrinker zoekt vanuit die zekerheid naar nieuwe ervaringen. Dit en ...

Opening
Opening Franklin: Zeeuwse charme in Middelburg [foto's]

In een monumentaal pand uit 1752 in de oude binnenstad van Middelburg heeft Brasserie Franklin recentelijk haar deuren geopend. De brasserie is onderdeel van Boutique Hotel Franklin die samen met de eerste cocktailbar van Zeeland, Sir Franklin, op 10 augustus 2019 wordt geopend. In dit nieuwe bou...

Koffie & thee Interview
Interview met een theesommelier: Is thee een belevingsproduct?

Aandacht maakt succes. Theesommelier Karin Kamstra is ervan overtuigd. Maar zie je dit ook terug in de manier waarop thee wordt geserveerd? Het drankje is inmiddels meer dan 7000 jaar oud en nog steeds is het overal te verkrijgen. Van een bekertje op het tankstation tot aan een uitgebreide high tea,...

Columns Blog
Horecaondernemer, kijk uit voor stress!

Het is hollen of stilstaan. Het ene moment is het loei druk en kun je het niet bijbenen en het volgende moment kun je een kanon afschieten. De horeca in een bedrijfstak waar de vraag naar diensten fluctueert. Mensen gaan rond dezelfde periode op vakantie, eten op vaste tijden en gaan het liefst uit ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Lees Nu
Horeca & Recht
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2019 - Uitgeverij PS

Uitgave door: