Google niet verantwoordelijk voor faillissement

15 augustus 2014 |
Google niet verantwoordelijk voor faillissement<

Eerder meldden we dat een Amerikaanse restauranthouder Google voor de rechter sleepte in verband met zijn faillissement dat veroorzaakt zou zijn door onjuiste gegevens op Google Maps. De rechter stelt echter dat de zoekmachinegigant niet schuldig is aan het faillissement.

Verkeerde openingstijden
Restaurant The Serbian Crown, in de buurt van Washington D.C., klaagde Google aan voor 1 miljoen dollar omdat klanten weg zouden blijven als gevolg van de foute informatie. Op Google Maps was namelijk enkele maanden te zien dat het restaurant gesloten was in het weekend, terwijl dit niet het geval was. Omdat het restaurant niet op een drukke plek zat, zouden bezoekers massaal zijn weg gebleven in de normaal drukke weekenden.

Verband
Google stelt echter dat er geen verband is aangetoond tussen het faillissement en de verkeerde informatie. Bovendien verwijst Google naar een Amerikaanse wet waardoor een bedrijf als Google niet verantwoordelijk kan worden gehouden voor informatie die getoond wordt op een website. De informatie over de openingstijden was namelijk ergens anders van afkomstig.

Te laat
Volgens The Serbian Crown heeft de zoekgigant overigens niet snel genoeg gereageerd op klachten. Toen het bedrijf wel reageerde en aan het restaurant vroeg zich te registreren zodat Google de gegevens aan kon passen, was het al te laat.

Vrijspraak
De rechter lijkt mee te gaan in de redenatie van Google, want de klacht is van de hand gewezen en Google wordt vrijgesproken van schuld aan het faillissement. In de uitspraak wordt echter niet gespecificeerd waarom de rechter Google vrijspreekt.

Meer lezen over Google? Klik hier!
Christel Tuin

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Overig nieuws

Awards Vega
Dit is het beste groentenrestaurant ter wereld

We’re Smart® Green Guide, dé referentie in de culinaire wereld van groenten, maakte op 21 september de beste groentenrestaurants én -bedrijven ter wereld bekend. La Distillerie (Château Bourglinster - Luxemburg) van groentenchef René Mathieu is uitgeroepen tot he...

Wet- en regelgeving Horeca & Recht
Een gewijzigde Bibob-toets: wat betekent dat?

Zoals iedere horecaondernemer weet, kan geen restaurant of café worden geopend zonder de daartoe benodigde vergunning of vergunningen. Bij de aanvraag van zo’n vergunning, bijvoorbeeld een exploitatie- of Drank- en horecawetvergunning, is het mogelijk dat de aanvrager een zogenaamde Bib...

Wet- en regelgeving Coronacrisis
Nieuwe coronamaatregelen: waarom moet de horeca eigenlijk eerder dicht?

Vanaf zondag 18.00 uur zijn de nieuwe coronamaatregelen van kracht gegaan, waarvan de meeste gericht zijn op de horeca. Premier Rutte toonde zich bezorgd over de verspreiding van het virus en vond de maatregelen nodig en logisch: "Hoe later op de avond, hoe moeilijker de anderhalve meter."...

Nice 'n Easy
Sous-vide bereiden, zo werkt het

Sous-vide koken heeft de laatste jaren in de horeca flink aan populariteit gewonnen. Bij deze techniek worden in een waterbad met exact gecontroleerde lage temperatuur vacuümverpakte producten gelijkmatig gegaard. Doordat het gevacumeerd is, behoudt het smaak en structuur. Hoewel sous-vide in d...

KHN Coronacrisis
KHN: kabinet voert disproportionele maatregelen in tegen horeca

De blijvende toename in het aantal besmettingen was de aanleiding voor een extra persconferentie van premier Rutte en minister De Jonge vanavond. Naast een update van de huidige stand van zaken, werden er voor 6 van de 25 veiligheidsregio’s extra maatregelen aangekondigd, waaronder maatregelen...

Achtergronden
Schiphol continueert samenwerking met HMSHost International

Amsterdam Airport Schiphol zet haar samenwerking met HMSHost International, de wereldleider op het gebied van eten & drinken, de komende jaren voort. Speerpunt in de samenwerking is de vernieuwde food & beverage strategie van Schiphol. In de nieuwe strategie staan flexibiliteit, kwaliteit, d...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Lees Nu
Horeca & Recht
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: