Google niet verantwoordelijk voor faillissement

15 augustus 2014 |
Google niet verantwoordelijk voor faillissement<

Eerder meldden we dat een Amerikaanse restauranthouder Google voor de rechter sleepte in verband met zijn faillissement dat veroorzaakt zou zijn door onjuiste gegevens op Google Maps. De rechter stelt echter dat de zoekmachinegigant niet schuldig is aan het faillissement.

Verkeerde openingstijden
Restaurant The Serbian Crown, in de buurt van Washington D.C., klaagde Google aan voor 1 miljoen dollar omdat klanten weg zouden blijven als gevolg van de foute informatie. Op Google Maps was namelijk enkele maanden te zien dat het restaurant gesloten was in het weekend, terwijl dit niet het geval was. Omdat het restaurant niet op een drukke plek zat, zouden bezoekers massaal zijn weg gebleven in de normaal drukke weekenden.

Verband
Google stelt echter dat er geen verband is aangetoond tussen het faillissement en de verkeerde informatie. Bovendien verwijst Google naar een Amerikaanse wet waardoor een bedrijf als Google niet verantwoordelijk kan worden gehouden voor informatie die getoond wordt op een website. De informatie over de openingstijden was namelijk ergens anders van afkomstig.

Te laat
Volgens The Serbian Crown heeft de zoekgigant overigens niet snel genoeg gereageerd op klachten. Toen het bedrijf wel reageerde en aan het restaurant vroeg zich te registreren zodat Google de gegevens aan kon passen, was het al te laat.

Vrijspraak
De rechter lijkt mee te gaan in de redenatie van Google, want de klacht is van de hand gewezen en Google wordt vrijgesproken van schuld aan het faillissement. In de uitspraak wordt echter niet gespecificeerd waarom de rechter Google vrijspreekt.

Meer lezen over Google? Klik hier!
Christel Tuin

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Overig nieuws

Economie
Horecaondernemers zijn positiever dan een jaar geleden

De horeca kijkt met vertrouwen naar 2020, zo blijkt uit het nieuwe SRA-BiZ-visierapport ‘2020 in Zicht, de verwachtingen van Nederlandse ondernemingen’. De consumentenbestedingen zullen waarschijnlijk op peil blijven en buitenlandse toeristen weten ons land nog steeds goed te vinden. Er ...

Bezorgen Achtergronden
Open brief TheFork naar aanleiding van ophef uitzending Rambam

Naar aanleiding van de Rambam-uitzending van januari wil TheFork reageren op beschuldigingen die tijdens de uitzending werden geuit. Hierbij delen we deze brief van TheFork, waarin ook de werkwijze van KHN richting de media wordt bekritiseerd. Om een gedetailleerd en volledig beeld te kunnen sch...

Koffie & thee Achtergronden
Starbucks vraagt teveel voor plantaardige melk

Als je bij Starbucks een cappuccino met havermelk bestelt betaal je 70 cent extra. Dit botst met hun eigen klimaatdoelstellingen, want de milieu-impact van plantaardige melk is gemiddeld meer dan de helft lager dan die van koemelk. ProVeg verzoekt daarom de toeslag op plantaardige melk te laten vall...

Food Advertorial
Food Waste Challenge: Best Practice

Nederlandse restaurants en hotels kunnen gezamenlijk jaarlijks 61 miljoen kilo voedselverspilling vermijden en daarmee 582 miljoen euro besparen. Dit is maandag 13 januari bekend gemaakt tijdens de slotdag van de Food Waste Challenge op de Horecava. De Food Waste Challenge is een door Rabobank georg...

Culinair Recepten
Wat zit er in de originele bolognesesaus?

De bolognesesaus is de allerbekendste Italiaanse pastasaus. In tegenstelling tot veel andere pastasauzen is deze behoorlijk rijk gevuld, doorgaans is het een saus op basis van gehakt, (gepelde) tomaten, wortel, selderie, knoflook en ui. Hieraan worden vaak nog meer ingrediënten aan toegevoegd, ...

Opening Internationaal
Deus Ex Machina brengt uniek retail- en restaurantconcept naar Nederland

Deus Ex Machina is meer dan alleen een merk. Het brengt een lifestyle voor alle riders, bikers, creatieven, foodfanaten en artistiekelingen tot leven. Met hun recent geopende ‘tempel’ genaamd The Wat of Why aan de Amsterdamse Herengracht start ook in de lage landen de jacht naar plezier....

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Lees Nu
Horeca & Recht
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: