Gommans maakt beste kerststol

20 december 2012
Gommans maakt beste kerststol

De vakjury van het Echte Bakkersgilde vond de Weihnachtsstol van Gommans, De Echte Bakker met winkels in Sevenum, Venray, Swalmen en Boxmeer, de allerbeste.

*151 stollen*
Echte Bakker Ed van Dommelen uit Maarssenbroek werd tweede. Hagedoren uit Hoensbroek eindigde op de derde plaats. 151 stollen, ingezonden door 74 Echte Bakkers werden de afgelopen weken beoordeeld door de vakjury bestaande uit Chris Scholtens, Gildemeester en Nico Bloem, Baktechnisch adviseur van meelleverancier Meneba.

*Passie van vader*
Al jaren strijdt Gommans voor een plaats in de top 3. Nu dat eindelijk gelukt is, zijn de broers Bas en Joep door het dolle heen. Bas: "Weihnachtsstollen maken was de passie van onze vader Hay. Hij heeft daar vroeger veel prijzen mee gehaald." De broers vinden het een grote eer dat veertien jaar na de dood van hun vader, dit resultaat is geëvenaard. "We dragen deze eerstee plaats dan ook
op aan hem."

*Model en smaak*
Chris Scholtens en Nico Bloem spreken over een goede kwaliteit van de inzendingen. Scholtens: "We zien bijna geen donkere stollen meer. Daar wijzen we al jaren op en dat werpt nu z’n vruchten af. Bakkers zijn zich steeds meer bewust van het feit dat een goede procesbeheersing nodig is voor de perfecte stol. De stol van Gommans blonk uit in model en smaak en was verder helemaal in balans."

Overig nieuws