Gloednieuwe horecalocatie De Snip zoekt eigentijds concept

13 juli 2020 | Thijs Jacobs

Om de bewoners van het snelst groeiende gebied van Nederland te faciliteren in een goede horeca- en werkomgeving, wordt er een horecaruimte aan het Berlijnplein (Utrecht) eind dit jaar opgeleverd door de Gemeente Utrecht. Vanaf nu kunnen ondernemers met een aantrekkelijk en eigentijds horecaconcept zich melden voor locatie De Snip in het culturele hart van Leidsche Rijn. De nieuwe horecalocatie zal op de begane grond in de zeven verdiepingen tellende parkeergarage aan het plein komen.

Horecalocatie De Snip

De Snip, die zijn naam te danken heeft aan het kunstwerk op de parkeergarage, is een vijfeneenhalve meter hoge en open ruimte van bijna 200 m2, met de mogelijkheid voor een terras. De horecaruimte ligt bovenop de tunnelbak van de A2 en aan het Berlijnplein, dat ook wel het nieuwe culturele plein van de stad wordt genoemd. Dit culturele plein (9,000 m2) biedt een mix aan buiten- en binnenruimtes, bijzondere architectuur, een divers cultureel programma en werkruimtes voor makers.

De locatie is omringd door bestaande en nieuw te bouwen woningen, diverse hoofdkantoren, Pathé bioscoop, het winkelcentrum Leidsche Rijn Centrum en is makkelijk te bereiken via het naastgelegen trein- en busstation. De horeca mag geopend zijn van ’s ochtends vroeg tot ’s avonds laat.

Locatie met potentie

Leidsche Rijn is de grootste nieuwbouwlocatie van Nederland. De afgelopen jaren trokken veel gezinnen naar de jongste wijk van Utrecht. De verwachting is dat Leidsche Rijn over 5 jaar 100.000 inwoners telt en er 40.000 mensen werken. De horecalocatie krijgt onder andere een buurtfunctie voor de nieuwe wijk ‘Nieuw Oost’ en omringende appartementencomplexen. “Voor het starten van een horecazaak is, zéker in deze tijd, durf, creativiteit en inzicht nodig. Precies daar scheidt ook direct het kaf van het koren; inzicht in de potentie van een locatie en een concept. En de potentie hier is groot. Naast zakelijke klanten zoeken ook de bewoners een plek in de buurt om te ontbijten, lunchen en te borrelen. Ondernemers die naar de toekomst kijken, slaan een succesvol pad in met horecaruimte De Snip”, aldus verhurend makelaar Jeroen Brouwer van JB Retail.

State of the Art parkeergarage

De nieuwe parkeergarage op het Berlijnplein telt zeven verdiepingen en zeshonderdtwintig parkeerplaatsen. Het krijgt ook een Park & Ride (P+R) functie. Om de functie van P+R te markeren en een herkenningspunt in het gebied te creëren, is een toren toegevoegd aan het gebouw. Op het dak van de garage wordt een circa drie meter hoog kunstobject van een snip (vogel) geplaatst.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Overig nieuws

Opening Rotterdam
Eerste Nederlandse SUGO to go opent in Rotterdam

Biologisch, gezond, duurzaam én vers. Menig pizza liefhebber is verknocht aan de inmiddels befaamde pizza al taglio van SUGO. Dit blijkt niet alleen uit de veelbelovende recensies op Tripadvisor, maar ook uit de Deliveroo Pizza Contest 2019 waar SUGO de eerste plek bemachtigde. Nu SUGO vele h...

Opening Fastservice
Op dit nieuwe eetadresje in Maastricht draag je een slabber!

De hoofdstad van de zuidelijkste provincie van Nederland staat bekend om haar laissez-faire en bourgondische levensstijl. Het was dan ook geen moeilijk keuze voor spaghetticoncept BAVET waar in Nederland ze hun eerste vestiging zouden openen. Vanaf vandaag kan je op Markt 7 terecht voor een spaghett...

Lekkerste Lunchroombroodje Awards
Meld je aan voor het Lekkerste Lunchroombroodje van Nederland 2020

In verband met de maatregelen om de verdere verspreiding van het coronavirus een halt toe te roepen, zijn horecagelegenheden gesloten geweest. Dat is heel vervelend voor jou als lunchroomondernemer, maar wat kun je beter doen om je naamsbekendheid en omzetkansen te vergroten dan meedoen met de wedst...

Awards Vega
Dit is het beste groentenrestaurant ter wereld

We’re Smart® Green Guide, dé referentie in de culinaire wereld van groenten, maakte op 21 september de beste groentenrestaurants én -bedrijven ter wereld bekend. La Distillerie (Château Bourglinster - Luxemburg) van groentenchef René Mathieu is uitgeroepen tot he...

Wet- en regelgeving Horeca & Recht
Een gewijzigde Bibob-toets: wat betekent dat?

Zoals iedere horecaondernemer weet, kan geen restaurant of café worden geopend zonder de daartoe benodigde vergunning of vergunningen. Bij de aanvraag van zo’n vergunning, bijvoorbeeld een exploitatie- of Drank- en horecawetvergunning, is het mogelijk dat de aanvrager een zogenaamde Bib...

Wet- en regelgeving Coronacrisis
Nieuwe coronamaatregelen: waarom moet de horeca eigenlijk eerder dicht?

Vanaf zondag 18.00 uur zijn de nieuwe coronamaatregelen van kracht gegaan, waarvan de meeste gericht zijn op de horeca. Premier Rutte toonde zich bezorgd over de verspreiding van het virus en vond de maatregelen nodig en logisch: "Hoe later op de avond, hoe moeilijker de anderhalve meter."...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Lees Nu
Horeca & Recht
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: