Glazen Restaurant in Breda tijdens 3FM Serious Request

22 november 2016 | Jorien Slager

Op het Kasteelplein in Breda strijkt dit jaar het Glazen Restaurant neer. Het zal een week lang geopend zijn tijdens 3FM Serious Request. Verschillende topchefs waaronder Syrco Bakker, Niven Kunz, Cees Helder en Soenil Bahadour zullen hier in samenwerking met studenten van lokale horeca en toerisme opleidingen elke dag een lunch en diner verzorgen.

Het Glazen Restaurant is dit jaar voor het vierde jaar geopend. 100% van de opbrengst zal worden geschonken aan 3FM Serious Request. Dit jaar gaat de aandacht uit naar longontsteking, een stille ramp die elke 35 seconden een kinderleven eist en waaraan per jaar 900.000 jonge kinderen sterven. Met de juiste behandeling en goede informatie zijn deze kinderen relatief eenvoudig te redden maar daar is geld voor nodig!

Terwijl de DJ’s van 3FM een week niet mogen eten wordt er om de hoek dagelijks een drie-gangenlunch en een vier-gangendiner bereid voor de 100 aanwezige gasten bereid. 

Lokale horeca en toerisme opleidingen

De chefs zullen dit jaar nauw samenwerken met studenten vanuit diverse horecaopleidingen uit Breda. Studenten van NHTV University of Applied Sciences, De Rooi Pannen en Cingel College (ROC WestBrabant) zullen van a tot z meehelpen in het Glazen Restaurant; zowel in de keuken als in de bediening. Het Glazen Restaurant draait volledig op haar partners en sponsoren. 

Openingstijden

Het Glazen Restaurant is geopend zijn van zondag 18 t/m vrijdag 23 december 2016 voor lunch en diner. Lunch zal geserveerd worden van 12:30 tot 15:00 en diner van 18:30 – 22:00.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Overig nieuws

Culinair Recepten
Wat zit er in de originele bolognesesaus?

De bolognesesaus is de allerbekendste Italiaanse pastasaus. In tegenstelling tot veel andere pastasauzen is deze behoorlijk rijk gevuld, doorgaans is het een saus op basis van gehakt, (gepelde) tomaten, wortel, selderie, knoflook en ui. Hieraan worden vaak nog meer ingrediënten aan toegevoegd, ...

Opening Internationaal
Deus Ex Machina brengt uniek retail- en restaurantconcept naar Nederland

Deus Ex Machina is meer dan alleen een merk. Het brengt een lifestyle voor alle riders, bikers, creatieven, foodfanaten en artistiekelingen tot leven. Met hun recent geopende ‘tempel’ genaamd The Wat of Why aan de Amsterdamse Herengracht start ook in de lage landen de jacht naar plezier....

Interview
Zus&Zus: eigentijdse lunchroom in Barneveld [video]

Zus&Zus is een kleine lunchroom gevestigd op het Dijkje in Barneveld. Het is opgericht door de twee zussen Dynande en Sharissa. Nadat Dynande haar opleiding tot banketbakker had afgerond en Sharissa haar baan in de zorg had opgezegd, besloten de twee hun passie voor bakken te volgen. Na een jaar...

Koffie & thee Achtergronden
Het Grote Koffiebar Onderzoek: zo drinkt Nederland koffie in een koffiebar

Specialty coffee is in de afgelopen jaren steeds populairder geworden in Nederland. Uit onderzoek van Koffietje.nl blijkt dat ongeveer de helft van de koffiedrinkers één of meerdere keren per week een koffiebar bezoekt. Per bezoek bestellen we gemiddeld 2 drankjes, met een sterke voor...

Achtergronden Internationaal
China gaat wegwerpplastic uitbannen, ook in de horeca

China zal de productie, de verkoop en het gebruik van plastic wegwerpproducten in de komende vijf jaar in drie fasen verbieden of beperken, volgens een gezamenlijk door de Nationale Commissie voor Ontwikkeling en Hervorming en het Ministerie van Ecologie en Milieu uitgevaardigde instructie. Ook voor...

Interview
Reportage: Koffie en Jij, Hilversum [video]

Koffie en jij is een gezellige lunchroom midden in het centrum van Hilversum. Je kan hier genieten van allerlei vegan of vegetarische gerechten. Met de huiselijke sfeer kan je er op je gemak een kopje koffiedrinken en even ontsnappen van het drukke leven. Koffie en jij richt zich vooral op de men...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Lees Nu
Horeca & Recht
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: