Glazen Restaurant in Breda tijdens 3FM Serious Request

22 november 2016 | Jorien Slager

Op het Kasteelplein in Breda strijkt dit jaar het Glazen Restaurant neer. Het zal een week lang geopend zijn tijdens 3FM Serious Request. Verschillende topchefs waaronder Syrco Bakker, Niven Kunz, Cees Helder en Soenil Bahadour zullen hier in samenwerking met studenten van lokale horeca en toerisme opleidingen elke dag een lunch en diner verzorgen.

Het Glazen Restaurant is dit jaar voor het vierde jaar geopend. 100% van de opbrengst zal worden geschonken aan 3FM Serious Request. Dit jaar gaat de aandacht uit naar longontsteking, een stille ramp die elke 35 seconden een kinderleven eist en waaraan per jaar 900.000 jonge kinderen sterven. Met de juiste behandeling en goede informatie zijn deze kinderen relatief eenvoudig te redden maar daar is geld voor nodig!

Terwijl de DJ’s van 3FM een week niet mogen eten wordt er om de hoek dagelijks een drie-gangenlunch en een vier-gangendiner bereid voor de 100 aanwezige gasten bereid. 

Lokale horeca en toerisme opleidingen

De chefs zullen dit jaar nauw samenwerken met studenten vanuit diverse horecaopleidingen uit Breda. Studenten van NHTV University of Applied Sciences, De Rooi Pannen en Cingel College (ROC WestBrabant) zullen van a tot z meehelpen in het Glazen Restaurant; zowel in de keuken als in de bediening. Het Glazen Restaurant draait volledig op haar partners en sponsoren. 

Openingstijden

Het Glazen Restaurant is geopend zijn van zondag 18 t/m vrijdag 23 december 2016 voor lunch en diner. Lunch zal geserveerd worden van 12:30 tot 15:00 en diner van 18:30 – 22:00.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Overig nieuws

Opening
Poké Perfect nu ook in Almere geopend

Onlangs is aan de Grote Markt een vestiging geopend van Poké Perfect. In dit restaurant staan gerechten op het menu die zijn geïnspireerd op de Hawaiiaanse keuken met poké bowls als basis. Bij Poké Perfect kunnen klanten terecht voor een snelle, heerlijke en bovendien gezon...

Economie Coronacrisis
Vooral horecaondernemers maken zich zorgen over voortbestaan onderneming

Het vertrouwen in het voortbestaan bij de huidige economische situatie is in juni in nagenoeg alle sectoren van het niet-financiële bedrijfsleven toegenomen. In de meeste sectoren dacht meer dan de helft van de bedrijven in juni minstens nog een jaar te bestaan. In mei was dit nog alleen in de ...

Koffie & thee Longread
Koffiekennis: alles over koffievarianten

Specialty coffee is in de afgelopen jaren steeds populairder geworden in Nederland. In de horeca is koffie essentieel, net als in B&B en dan zeker bij het ontbijt. Omdat specialty coffees steeds gangbaarder zijn, is het verstandig om eens in deze donkerbruine materie te duiken. Want wat is speci...

Lekkerste Lunchroombroodje Awards
Meld je aan voor het Lekkerste Lunchroombroodje van Nederland 2020

In verband met de maatregelen om de verdere verspreiding van het coronavirus een halt toe te roepen, zijn horecagelegenheden gesloten geweest. Dat is heel vervelend voor jou als lunchroomondernemer, maar wat kun je beter doen om je naamsbekendheid en omzetkansen te vergroten dan meedoen met de wedst...

Wet- en regelgeving Bezorgen
Plotseling tekort van 2500 maaltijdbezorgers

Door een overnacht ingevoerde maatregel van staatssecretaris Tamara van Ark van sociale zaken zitten duizenden cafetaria’s, snackbars en frituren van de ene op de andere dag met een tekort van 2500 maaltijdbezorgers. Afgelopen maandag maakte Van Ark bekend dat maaltijdbezorgers voortaan min...

Opening Fastservice
Kwalitaria Délifrance nu ook in centrum van Zwolle

Het centrum van Zwolle is een cafetaria en lunchroom rijker. Vandaag opent Kwalitaria Délifrance Zwolle Centrum officieel haar deuren. Ondernemer Rubin Hu is geen onbekende in de regio; de gloednieuwe vestiging is zijn derde in Zwolle. ‘Een plek om gezellig te zitten’ Na een...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Lees Nu
Horeca & Recht
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: