GIN Neo Bistro & Wines opent deuren

15 oktober 2015 |
GIN Neo Bistro & Wines opent deuren<

Na een korte proefperiode opent Jin Hu deze week zijn GIN Neo Bistro & Wines aan de Westerstraat 264 in Amsterdam. De trend van
gastronomisch eten in een ongedwongen sfeer is al langer geleden ingezet in de Nederlandse horeca. Chef Jin Hu doet hier naar eigen zeggen nog een schepje bovenop; geïnspireerd door onder meer de ‘Bistronomie’ beweging in Parijs lanceert hij een nieuwe ‘funky food experience’.

Foto's: Jan Bartelsman

Ongedwongen service
Jin verzamelde een jong team van toptalenten om zich heen die op een professionele maar frisse en ongedwongen manier de gasten serveren. Bij GIN staan mensen die gewerkt hebben bij onder meer The Fat Duck, de Librije, Noma, De Kromme Dissel en restaurant Vinkeles in Amsterdam. Jin zelf heeft een achtergrond als sommelier en is als horecaondernemer al jaren actief in Arnhem, waar hij eigenaar is van onder andere Bistro Velvet.



Geen cocktailbar
Anders dan de naam doet vermoeden, is GIN Neo Bistro & Wines beslist geen cocktailbar. GIN refereert aan de voornaam van oprichter ‘Jin’, die je uitspreekt als ‘Gin’. Alles aan deze Amsterdamse culi zaak is volgens de ondernemer onderscheidend; een eenvoudige maar sfeervolle inrichting, waar loungemuziek maar ook hiphop uit de boxen schalt en de verlichting warm maar strak is.

Vast menu voor 45 euro
Als je bij Jin aanschuift krijgen gasten een vast menu voor 45 euro. Alle producten komen op spannende manier naar voren en hebben volgens de ondernemer een geheel eigen stijl.



Tegen voedselverspilling
Van restjes een culinair spektakel maken, dat is het idee achter de ‘GIN’s Sunday Brunch’. Op zondag gaat de keuken niet om 17:00 uur, maar om 12:00 uur al open onder het motto ‘van kop tot staart, van kruin tot steel, van fermenteren tot inmaken’. Het keukenteam van GIN gaat verantwoord om met de restverwering van voedsel en serveert elke zondagmiddag gerechten gemaakt van restjes. Gasten kunnen een informele sfeer verwachten, met elke 10 minuten een kleine bite onder het genot van tunes en drinks.

Christel Tuin

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Overig nieuws

Food Advertorial
Food Waste Challenge: Best Practice

Nederlandse restaurants en hotels kunnen gezamenlijk jaarlijks 61 miljoen kilo voedselverspilling vermijden en daarmee 582 miljoen euro besparen. Dit is maandag 13 januari bekend gemaakt tijdens de slotdag van de Food Waste Challenge op de Horecava. De Food Waste Challenge is een door Rabobank georg...

Culinair Recepten
Wat zit er in de originele bolognesesaus?

De bolognesesaus is de allerbekendste Italiaanse pastasaus. In tegenstelling tot veel andere pastasauzen is deze behoorlijk rijk gevuld, doorgaans is het een saus op basis van gehakt, (gepelde) tomaten, wortel, selderie, knoflook en ui. Hieraan worden vaak nog meer ingrediënten aan toegevoegd, ...

Opening Internationaal
Deus Ex Machina brengt uniek retail- en restaurantconcept naar Nederland

Deus Ex Machina is meer dan alleen een merk. Het brengt een lifestyle voor alle riders, bikers, creatieven, foodfanaten en artistiekelingen tot leven. Met hun recent geopende ‘tempel’ genaamd The Wat of Why aan de Amsterdamse Herengracht start ook in de lage landen de jacht naar plezier....

Interview
Zus&Zus: eigentijdse lunchroom in Barneveld [video]

Zus&Zus is een kleine lunchroom gevestigd op het Dijkje in Barneveld. Het is opgericht door de twee zussen Dynande en Sharissa. Nadat Dynande haar opleiding tot banketbakker had afgerond en Sharissa haar baan in de zorg had opgezegd, besloten de twee hun passie voor bakken te volgen. Na een jaar...

Koffie & thee Achtergronden
Het Grote Koffiebar Onderzoek: zo drinkt Nederland koffie in een koffiebar

Specialty coffee is in de afgelopen jaren steeds populairder geworden in Nederland. Uit onderzoek van Koffietje.nl blijkt dat ongeveer de helft van de koffiedrinkers één of meerdere keren per week een koffiebar bezoekt. Per bezoek bestellen we gemiddeld 2 drankjes, met een sterke voor...

Achtergronden Internationaal
China gaat wegwerpplastic uitbannen, ook in de horeca

China zal de productie, de verkoop en het gebruik van plastic wegwerpproducten in de komende vijf jaar in drie fasen verbieden of beperken, volgens een gezamenlijk door de Nationale Commissie voor Ontwikkeling en Hervorming en het Ministerie van Ecologie en Milieu uitgevaardigde instructie. Ook voor...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Lees Nu
Horeca & Recht
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: