GIN Neo Bistro & Wines opent deuren

15 oktober 2015 |
GIN Neo Bistro & Wines opent deuren<

Na een korte proefperiode opent Jin Hu deze week zijn GIN Neo Bistro & Wines aan de Westerstraat 264 in Amsterdam. De trend van
gastronomisch eten in een ongedwongen sfeer is al langer geleden ingezet in de Nederlandse horeca. Chef Jin Hu doet hier naar eigen zeggen nog een schepje bovenop; geïnspireerd door onder meer de ‘Bistronomie’ beweging in Parijs lanceert hij een nieuwe ‘funky food experience’.

Foto's: Jan Bartelsman

Ongedwongen service
Jin verzamelde een jong team van toptalenten om zich heen die op een professionele maar frisse en ongedwongen manier de gasten serveren. Bij GIN staan mensen die gewerkt hebben bij onder meer The Fat Duck, de Librije, Noma, De Kromme Dissel en restaurant Vinkeles in Amsterdam. Jin zelf heeft een achtergrond als sommelier en is als horecaondernemer al jaren actief in Arnhem, waar hij eigenaar is van onder andere Bistro Velvet.



Geen cocktailbar
Anders dan de naam doet vermoeden, is GIN Neo Bistro & Wines beslist geen cocktailbar. GIN refereert aan de voornaam van oprichter ‘Jin’, die je uitspreekt als ‘Gin’. Alles aan deze Amsterdamse culi zaak is volgens de ondernemer onderscheidend; een eenvoudige maar sfeervolle inrichting, waar loungemuziek maar ook hiphop uit de boxen schalt en de verlichting warm maar strak is.

Vast menu voor 45 euro
Als je bij Jin aanschuift krijgen gasten een vast menu voor 45 euro. Alle producten komen op spannende manier naar voren en hebben volgens de ondernemer een geheel eigen stijl.



Tegen voedselverspilling
Van restjes een culinair spektakel maken, dat is het idee achter de ‘GIN’s Sunday Brunch’. Op zondag gaat de keuken niet om 17:00 uur, maar om 12:00 uur al open onder het motto ‘van kop tot staart, van kruin tot steel, van fermenteren tot inmaken’. Het keukenteam van GIN gaat verantwoord om met de restverwering van voedsel en serveert elke zondagmiddag gerechten gemaakt van restjes. Gasten kunnen een informele sfeer verwachten, met elke 10 minuten een kleine bite onder het genot van tunes en drinks.

Christel Tuin

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Overig nieuws

Wet- en regelgeving Bezorgen
Plotseling tekort van 2500 maaltijdbezorgers

Door een overnacht ingevoerde maatregel van staatssecretaris Tamara van Ark van sociale zaken zitten duizenden cafetaria’s, snackbars en frituren van de ene op de andere dag met een tekort van 2500 maaltijdbezorgers. Afgelopen maandag maakte Van Ark bekend dat maaltijdbezorgers voortaan min...

Opening Fastservice
Kwalitaria Délifrance nu ook in centrum van Zwolle

Het centrum van Zwolle is een cafetaria en lunchroom rijker. Vandaag opent Kwalitaria Délifrance Zwolle Centrum officieel haar deuren. Ondernemer Rubin Hu is geen onbekende in de regio; de gloednieuwe vestiging is zijn derde in Zwolle. ‘Een plek om gezellig te zitten’ Na een...

Achtergronden Culinair
Mosselseizoen van start met grootste mosselpan ter wereld

Morgen, donderdag 2 juli, start het mosselseizoen met de verkoop van Zeeuwse bodemcultuurmosselen. Dit jaar als eerste exclusief verkrijgbaar bij Sligro. Vanuit de grootste mosselpan ter wereld werden de eerste bodemcultuurmosselen van het seizoen aangeboden aan JRE-chef Joppe Sprinkhuizen, chef van...

Bezorgen Achtergronden
15-jarige maaltijdbezorgers mogen niet meer de straat op

Frans van Rooij, directeur ProFri, vakvereniging Professionele Frituurders, schreef een brief aan Tamara van Ark, Staatssecretaris van Sociale Zaken en Werkgelegenheid. Zij maakte gisteren bekend dat het vanaf 1 juli (dat is morgen al!) niet meer is toegestaan om medewerkers jonger dan 16 jaar in te...

Achtergronden Coronacrisis
Zo kwam Anne&Max door de afgelopen periode heen

Wobbe van Zoelen, eigenaar en oprichter van de bekende lunch- en koffieketen Anne&Max, vertelt over de afgelopen periode, die voor de horeca onwerkelijk was: "Door simpelweg te kijken naar wat we wél konden leveren in de Covid-19 periode waren we in staat om ons businessmodel deels ...

Drinks Achtergronden
Nederlanders drinken steeds vaker caloriearme frisdranken

Uit de jaarlijkse monitoringscijfers van de Nederlandse vereniging Frisdranken, Waters, Sappen (FWS) blijkt dat frisdrankproducenten voorlopen op de afspraken uit het Nationaal Preventieakkoord. Staatssecretaris Paul Blokhuis meldde vorige week in een brief aan de Tweede Kamer dat de industrie al in...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Lees Nu
Horeca & Recht
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: