Gezonde vislunch: Wrap met makreel

11 maart 2016 |
Gezonde vislunch: Wrap met makreel<

De gezondheidstrend zet ook in 2016 door. Sluit daarop aan door in je lunchroom deze gezonde en lekkere wrap met makreel te
serveren. Succes verzekerd!

Foto: Visrecepten.nl

Ingrediënten (voor 4 personen)
2 gestoomde makrelen van elk 300 gram (of 500 gram gestoomde makreelfilet)
250 gram sperziebonen, gehalveerd
150 gram Griekse yoghurt
2 eetlepels bieslook, fijngeknipt
2 eetlepels peterselie, fijngehakt
6 tortilla wraps
75 gram veldsla
8 Amsterdamse uien, in vieren
250 gram kerstomaatjes, gehalveerd

Bereiding
Kook de sperziebonen in ruim water met wat zout in 6 tot 8 minuten beetgaar. Spoel ze in een vergiet af met koud water en laat ze goed uitlekken. Verwijder kop, staart en vel van de makreel en neem het visvlees van de graat. Verdeel het visvlees in stukjes. Meng de Griekse yoghurt met bieslook en peterselie en voeg zout en versgemalen peper naar smaak toe. Bestrijk de tortilla’s met de Griekse yoghurt en leg wat veldsla met de sperziebonen, de makreel, de Amsterdamse uitjes en de kerstomaatjes in een reep over het midden. Rol de wraps stevig op en snijd ze schuin door. Verdeel de resterende veldsla over borden en leg de wraps erop.

Christel Tuin

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Overig nieuws

Opening
Poké Perfect nu ook in Almere geopend

Onlangs is aan de Grote Markt een vestiging geopend van Poké Perfect. In dit restaurant staan gerechten op het menu die zijn geïnspireerd op de Hawaiiaanse keuken met poké bowls als basis. Bij Poké Perfect kunnen klanten terecht voor een snelle, heerlijke en bovendien gezon...

Economie Coronacrisis
Vooral horecaondernemers maken zich zorgen over voortbestaan onderneming

Het vertrouwen in het voortbestaan bij de huidige economische situatie is in juni in nagenoeg alle sectoren van het niet-financiële bedrijfsleven toegenomen. In de meeste sectoren dacht meer dan de helft van de bedrijven in juni minstens nog een jaar te bestaan. In mei was dit nog alleen in de ...

Koffie & thee Longread
Koffiekennis: alles over koffievarianten

Specialty coffee is in de afgelopen jaren steeds populairder geworden in Nederland. In de horeca is koffie essentieel, net als in B&B en dan zeker bij het ontbijt. Omdat specialty coffees steeds gangbaarder zijn, is het verstandig om eens in deze donkerbruine materie te duiken. Want wat is speci...

Lekkerste Lunchroombroodje Awards
Meld je aan voor het Lekkerste Lunchroombroodje van Nederland 2020

In verband met de maatregelen om de verdere verspreiding van het coronavirus een halt toe te roepen, zijn horecagelegenheden gesloten geweest. Dat is heel vervelend voor jou als lunchroomondernemer, maar wat kun je beter doen om je naamsbekendheid en omzetkansen te vergroten dan meedoen met de wedst...

Wet- en regelgeving Bezorgen
Plotseling tekort van 2500 maaltijdbezorgers

Door een overnacht ingevoerde maatregel van staatssecretaris Tamara van Ark van sociale zaken zitten duizenden cafetaria’s, snackbars en frituren van de ene op de andere dag met een tekort van 2500 maaltijdbezorgers. Afgelopen maandag maakte Van Ark bekend dat maaltijdbezorgers voortaan min...

Opening Fastservice
Kwalitaria Délifrance nu ook in centrum van Zwolle

Het centrum van Zwolle is een cafetaria en lunchroom rijker. Vandaag opent Kwalitaria Délifrance Zwolle Centrum officieel haar deuren. Ondernemer Rubin Hu is geen onbekende in de regio; de gloednieuwe vestiging is zijn derde in Zwolle. ‘Een plek om gezellig te zitten’ Na een...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Lees Nu
Horeca & Recht
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: