Gezond lunchen in kantine is de norm

21 oktober 2011 |
Gezond lunchen in kantine is de norm<

Veneca, de vereniging van Nederlandse cateraars, heeft in samenwerking met Blauw Research de (gezonde) lunchgewoontes van bezoekers van bedrijfsrestaurants in kaart gebracht. Wat blijkt? Gezond lunchen in
de bedrijfskantine is voor het overgrote deel van zowel vrouwen als mannen de norm.

Vis versus bruin brood
Het onderzoek brengt ook verschillen tussen mannen en vrouwen aan het licht waar het gaat om de gerechten en ingrediënten die de basis vormen van een gezonde lunch. Voor mannen zijn bijvoorbeeld gebakken vis en een warme maaltijd gezonde lunchingrediënten. Vrouwen noemen vaker dan mannen bruin brood, salade en hartig beleg.

Mannen bereid meer uit te geven
Mannen zijn daarnaast bereid om meer te betalen voor een gezonde lunch. Voor 23 procent van de mannelijke bezoekers van bedrijfsrestaurants is een gezonde lunchprijs van 4 tot 6 euro acceptabel. Voor vrouwen is dit 10 procent.

Overige uitkomsten uit het onderzoek:
• 45% van de vrouwelijke werknemers maakt een lunchwandeling versus 23% van de mannen.
• Vrouwen nemen meer fruit (30%) en salade (31%) dan mannen (18% en 14%) bij de lunch.
• Meer dan de helft (54%) van de werknemers is tevreden over de prijs-kwaliteitverhouding in het bedrijfsrestaurant.
• 77% van de werknemers luncht regelmatig tot dagelijks in het bedrijfsrestaurant.
• 9 op de 10 werknemers is tevreden over de mogelijkheden om een gezonde lunch te bestellen.
• De gezonde lunch Top-5 bestaat uit: bruin brood, fruit, salades, hartig beleg en melk.
• 55% van de 400 respondenten wijst het aanbieden van gezonde lunches aan als verantwoordelijkheid van de werkgever.

Frank Lindner

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Overig nieuws

Awards Vega
Dit is het beste groentenrestaurant ter wereld

We’re Smart® Green Guide, dé referentie in de culinaire wereld van groenten, maakte op 21 september de beste groentenrestaurants én -bedrijven ter wereld bekend. La Distillerie (Château Bourglinster - Luxemburg) van groentenchef René Mathieu is uitgeroepen tot he...

Wet- en regelgeving Horeca & Recht
Een gewijzigde Bibob-toets: wat betekent dat?

Zoals iedere horecaondernemer weet, kan geen restaurant of café worden geopend zonder de daartoe benodigde vergunning of vergunningen. Bij de aanvraag van zo’n vergunning, bijvoorbeeld een exploitatie- of Drank- en horecawetvergunning, is het mogelijk dat de aanvrager een zogenaamde Bib...

Wet- en regelgeving Coronacrisis
Nieuwe coronamaatregelen: waarom moet de horeca eigenlijk eerder dicht?

Vanaf zondag 18.00 uur zijn de nieuwe coronamaatregelen van kracht gegaan, waarvan de meeste gericht zijn op de horeca. Premier Rutte toonde zich bezorgd over de verspreiding van het virus en vond de maatregelen nodig en logisch: "Hoe later op de avond, hoe moeilijker de anderhalve meter."...

Nice 'n Easy
Sous-vide bereiden, zo werkt het

Sous-vide koken heeft de laatste jaren in de horeca flink aan populariteit gewonnen. Bij deze techniek worden in een waterbad met exact gecontroleerde lage temperatuur vacuümverpakte producten gelijkmatig gegaard. Doordat het gevacumeerd is, behoudt het smaak en structuur. Hoewel sous-vide in d...

KHN Coronacrisis
KHN: kabinet voert disproportionele maatregelen in tegen horeca

De blijvende toename in het aantal besmettingen was de aanleiding voor een extra persconferentie van premier Rutte en minister De Jonge vanavond. Naast een update van de huidige stand van zaken, werden er voor 6 van de 25 veiligheidsregio’s extra maatregelen aangekondigd, waaronder maatregelen...

Achtergronden
Schiphol continueert samenwerking met HMSHost International

Amsterdam Airport Schiphol zet haar samenwerking met HMSHost International, de wereldleider op het gebied van eten & drinken, de komende jaren voort. Speerpunt in de samenwerking is de vernieuwde food & beverage strategie van Schiphol. In de nieuwe strategie staan flexibiliteit, kwaliteit, d...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Lees Nu
Horeca & Recht
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: