Gezond lunchen in kantine is de norm

21 oktober 2011 |
Gezond lunchen in kantine is de norm<

Veneca, de vereniging van Nederlandse cateraars, heeft in samenwerking met Blauw Research de (gezonde) lunchgewoontes van bezoekers van bedrijfsrestaurants in kaart gebracht. Wat blijkt? Gezond lunchen in
de bedrijfskantine is voor het overgrote deel van zowel vrouwen als mannen de norm.

Vis versus bruin brood
Het onderzoek brengt ook verschillen tussen mannen en vrouwen aan het licht waar het gaat om de gerechten en ingrediënten die de basis vormen van een gezonde lunch. Voor mannen zijn bijvoorbeeld gebakken vis en een warme maaltijd gezonde lunchingrediënten. Vrouwen noemen vaker dan mannen bruin brood, salade en hartig beleg.

Mannen bereid meer uit te geven
Mannen zijn daarnaast bereid om meer te betalen voor een gezonde lunch. Voor 23 procent van de mannelijke bezoekers van bedrijfsrestaurants is een gezonde lunchprijs van 4 tot 6 euro acceptabel. Voor vrouwen is dit 10 procent.

Overige uitkomsten uit het onderzoek:
• 45% van de vrouwelijke werknemers maakt een lunchwandeling versus 23% van de mannen.
• Vrouwen nemen meer fruit (30%) en salade (31%) dan mannen (18% en 14%) bij de lunch.
• Meer dan de helft (54%) van de werknemers is tevreden over de prijs-kwaliteitverhouding in het bedrijfsrestaurant.
• 77% van de werknemers luncht regelmatig tot dagelijks in het bedrijfsrestaurant.
• 9 op de 10 werknemers is tevreden over de mogelijkheden om een gezonde lunch te bestellen.
• De gezonde lunch Top-5 bestaat uit: bruin brood, fruit, salades, hartig beleg en melk.
• 55% van de 400 respondenten wijst het aanbieden van gezonde lunches aan als verantwoordelijkheid van de werkgever.

Frank Lindner

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Overig nieuws

Interieur
op reportage: Proeverz, Gorinchem

Niets is belangrijker dan de goede koffie bij lunchroom Proeverz in Gorinchem. Wim van Willigen eigenaar van Proeverz: ‘’De mensen gaan vaak naar de vakman of de vakvrouw voor een goed product. Wij van Proeverz staan bekend om onze echte koffie. We hebben dan ook niet voor niks vier bari...

Lunchroom
Ontdekken en genieten: Op wereldreis bij De Ontdekking [video]

Op de hoek van de altijd levendige Voorstraat in Utrecht bevindt zich lunchroom De ontdekking, die je in gedachten even meeneemt naar een ander land. Onder het genot van een Braziliaanse koffie of Arabic-night smoothie, word je even weggetrokken uit de dagelijkse sleur. De Ontdekking zorgt voor e...

Lunchroom Interview
"Ze worden hier echt in hun kracht gezet"

De mooie en speciale samenwerking tussen begeleider en cliënt medewerker is uitermate uniek. De Postkamer is een Grand Café gelegen in het hartje van Nijkerk waar gemotiveerde cliënten begeleid en ondersteund worden door zorgorganisatie Careander. De zaak waar Henriette Eleveld als ...

Lunchroom
Op reportage: La Colline [video]

Nergens in Oss u zo thuis voelen als bij La Colline. Te vinden op d’n heuvel zoals op z’n Brabants gezegd wordt. Wat deze zaak zo bijzonder maakt: “La Colline is de woonkamer van Oss geworden waar alle inwoners uit alle woonwijken van Oss welkom zijn”, zegt verantwoordelijke ...

Opening Rotterdam
Maritiem museum gooit het roer om met eigen horeca

Het Maritiem Museum Rotterdam opent een gloednieuw café op zaterdag 22 februari. Vanaf dat moment baat het museum zijn horeca zelf uit om de bezoekerservaring nog beter te maken, nadat eind vorig jaar ook de museumwinkel in eigen beheer is genomen. Het café draagt de naam ‘Het La...

Interview Ondernemen
Reportage: Restaurant Bij Goes

Bij Goes is gevestigd op een bedrijventerrein in De Meern. Geen normale lunchroom in de stad dus, maar vooral zakelijk gericht. De werknemers van deze bedrijven kunnen tijdens de lunchpauze, tussen 12 en 1, komen lunchen bij Bij Goes. Michelle Tang is twee jaar geleden samen met haar zus dit avontuu...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Lees Nu
Horeca & Recht
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: