Gezicht Heart Attack Grill (261 kg) overleden

28 maart 2011 |
Gezicht Heart Attack Grill (261 kg) overleden<

Het Amerikaanse restaurant Heart Attack Grill net buiten Phoenix laat mensen die meer dan 160 kilo wegen onbeperkt gratis eten en drinken. Restaurantmanager Jon Basso vindt dat mensen met zwaarlijvigheid in een hoekje worden geschoven en bedacht daarom deze actie. Het gezicht van het restaurant, 261 kilo schoon aan de haak, overleed onlangs op 29-jarige leeftijd.

Klappen
Om obesitas te 'vieren' staat er een weegschaal midden in de Heart Attack Grill. Als er iemand op gaat staan die meer dan 160 kilo weegt gaat iedereen in het restaurant klappen. De bediening is in handen van dunne jongedames die gekleed zijn in verpleegstersuniformen. Het restaurant wil een omgeving zijn waar klanten met overgewicht worden geaccepteerd en niet worden gedemoniseerd zoals dikwijls in de dagelijkse praktijk voorkomt.

Promotie met een knipoog
Een aantal weken terug is het gezicht van het restaurant overleden aan de gevolgen van overgewicht. De 261 kilo wegende Blair River (29) overleed nadat een longontsteking volgend op een griepje hem teveel werd. River was vaste klant bij de Heart Attack Grill, at er altijd gratis, en was tevens te zien in advertenties en YouTube-filmpjes van het restaurant waarin hij de zaak met een knipoog promootte.

Dood door eten
De slogan van de Heart Attack Grill? 'Food worth dying for'. Het fastfoodrestaurant in het stadje Chandler heeft op de menukaart gerechten staan met namen als de Quadruple Bypass Burger (8.000 calorieën) en Flatline Fries. Restaurant eigenaar Jon Basso is een voormalig voedingsadviseur die in een centrum werkte waar hij mensen met overgewicht begeleidde bij het afvallen.

Frank Lindner

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Overig nieuws

Opening
Restaurant Par Hasard Almere omgetoverd tot all you can eetcafé

Restaurant Par Hasard op het Belfortplein in Almere Stad past haar concept aan en wordt het gezellige en toegankelijke All you can eetcafé by Par Hasard. Hiermee sluit het restaurant beter aan op de wensen van een groot deel van de bewoners en bezoekers van Almere en speelt zij in op de ...

Wet- en regelgeving Financieel Ondernemen
Checklist naheffingsaanslag btw helpt ondernemers na gemiste btw-deadline

Het afgelopen kwartaal misten ca. 64.000 ondernemers de deadline om hun btw-aangifte en bijbehorende betaling te doen. Dit is zonde, want wie de deadline heeft gemist, ontvangt een dezer dagen een naheffingsaanslag, veelal met boete. Vooral startende ondernemers zijn nog niet gewend aan de terugk...

Ondernemen
Je eigen foodtruck beginnen? Dit moet je weten!

Een buurtfeest of festival is tegenwoordig niet meer compleet zonder foodtruck. Leuk om er af en toe een burger te bestellen, maar nóg leuker om er zelf één te beginnen. Gaat jouw ondernemershart er sneller van kloppen? Lees dan dit artikel vol handige tips voor het beginnen ...

Lunch Diner Opening
Nieuwe hotspot in Amsterdam-Noord [Foto's]

Bar-restaurant IJver heeft haar deuren voor gasten geopend op de NDSM-werf in Amsterdam Noord. Ruim een jaar lang liepen hier werklieden in en uit nadat er vijf jaar geleden de eerste plannen werden gemaakt. Het team, bestaande uit 5 jonge ambitieuze ondernemers, kan niet wachten om van deze feno...

Achtergronden Tech
Ook restaurants moeten innoveren: “Wie nu nog op papier werkt, loopt hopeloos achter”

Zelfs in onze sector, die op zich als vrij traditioneel te boek staat, maken we inmiddels gebruik van technologische hulpmiddelen. Het zijn babystapjes, toegegeven, maar wie anno nu de personeelsplanning nog in excel bijhoudt en de recepturen in een kladblok noteert, loopt hopeloos achter. Ik bev...

trends Koffie & thee
Dit zijn de actuele koffietrends en -ontwikkelingen

Technologische ontwikkelingen van koffiemachines Koffiemachines worden steeds geavanceerder. Door de automatisering en technologische ontwikkelingen wordt koffie alsmaar naar een hoger niveau getild zowel thuis, in de horeca als op de werkvloer. Aan de hand van recente voorbeelden laten we zien w...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Lees Nu
Horeca & Recht
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2019 - Uitgeverij PS

Uitgave door: