Gezicht Heart Attack Grill (261 kg) overleden

28 maart 2011 |
Gezicht Heart Attack Grill (261 kg) overleden<

Het Amerikaanse restaurant Heart Attack Grill net buiten Phoenix laat mensen die meer dan 160 kilo wegen onbeperkt gratis eten en drinken. Restaurantmanager Jon Basso vindt dat mensen met zwaarlijvigheid in een hoekje worden geschoven en bedacht daarom deze actie. Het gezicht van het restaurant, 261 kilo schoon aan de haak, overleed onlangs op 29-jarige leeftijd.

Klappen
Om obesitas te 'vieren' staat er een weegschaal midden in de Heart Attack Grill. Als er iemand op gaat staan die meer dan 160 kilo weegt gaat iedereen in het restaurant klappen. De bediening is in handen van dunne jongedames die gekleed zijn in verpleegstersuniformen. Het restaurant wil een omgeving zijn waar klanten met overgewicht worden geaccepteerd en niet worden gedemoniseerd zoals dikwijls in de dagelijkse praktijk voorkomt.

Promotie met een knipoog
Een aantal weken terug is het gezicht van het restaurant overleden aan de gevolgen van overgewicht. De 261 kilo wegende Blair River (29) overleed nadat een longontsteking volgend op een griepje hem teveel werd. River was vaste klant bij de Heart Attack Grill, at er altijd gratis, en was tevens te zien in advertenties en YouTube-filmpjes van het restaurant waarin hij de zaak met een knipoog promootte.

Dood door eten
De slogan van de Heart Attack Grill? 'Food worth dying for'. Het fastfoodrestaurant in het stadje Chandler heeft op de menukaart gerechten staan met namen als de Quadruple Bypass Burger (8.000 calorieën) en Flatline Fries. Restaurant eigenaar Jon Basso is een voormalig voedingsadviseur die in een centrum werkte waar hij mensen met overgewicht begeleidde bij het afvallen.

Frank Lindner

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Overig nieuws

KHN
KHN reageert op maatregelen: "Te veel nadruk op horeca"

De Koninklijke Horeca Nederland begrijpt dat, als het aantal besmettingen toeneemt, de overheid maatregelen moet nemen om die groei een halt toe te roepen. Echter verbaast het de brancheorganisatie dat de horeca telkens het boetekleed aan moet trekken. Op de website reageert KHN op de genomen maatre...

Download nu de corona checklist

Horecagasten worden vanaf 10 augustus dringend verzocht hun contactgegevens achter te laten om bron- en contactonderzoek makkelijker te maken bij een eventuele uitbraak. Download hier de checklist om uit te printen. Horecaondernemers zijn verplicht contactgegevens aan hun gasten te vragen, gasten zi...

Achtergronden
Zo kom je de hitte in de horeca door

Op sommige plekken in Nederland zal het kwik deze week oplopen tot een kleine 36 graden. Horecaondernemers nemen massaal maatregelen om de week zo koel mogelijk door te komen. Met deze acht tips helpen we je een beetje op weg. 1. Cliché, maar misschien wel de belangrijkste: zorg dat j...

Coronacrisis
Kabinet trekt teugels aan in strijd tegen corona

Horecazaken moeten vanaf maandag 10 augustus de namen en contactgegevens van gasten registreren. Dat maakte premier Rutte zojuist bekend tijdens zijn persconferentie. Het coronavirus is bezig aan een opmars. Om die opmars tegen te gaan is contact- en brononderzoek noodzakelijk, zo stelt de premier. ...

Opening
Café Restaurant Soesterdal: all-electric

Op de voormalige vliegbasis Soesterberg is een ingetogen en duurzaam horecapaviljoen gerealiseerd, bestaande uit een café restaurant met terras, omringd door een natuurlijk speelbos en diverse speelplekken. Café Restaurant Soesterdal ligt aan de bosrand, met een weids uitzicht over ...

Economie Tech
Met Tikkie Check supersnel en eenvoudig afrekenen in horeca

Voor iedereen die op het terras of in een restaurant na een drankje of maaltijd snel en zonder tussenkomst van personeel de rekening wil betalen, biedt Tikkie Check vanaf nu de mogelijkheid in een handomdraai contactloos af te rekenen. Het enige dat je hoeft te doen, is de camera van je smartphon...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Lees Nu
Horeca & Recht
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: