Gevulde wraps met knoflookmayonaise

Auteur: Jorien Slager
1 januari 2016
Gevulde wraps met knoflookmayonaise

Rollen, vouwen, stapelen en vullen maar. Tortilla betekent letterlijk “kleine taart” of “kleine koek”, niet te verwarren met de tortilla de patatas, de Spaanse aardappelomelet. Het is een handige maaltijd die het goed doet met vullingen uit alle windstreken, en daardoor ideaal voor elk jaargetijde.

Ingrediënten (4 wraps):

1 rode ui
100 gram sperzieboontjes
400 gram witte champignons
1 eetlepel olie
1 dl mayonaise
1 dl zure room
2 teentjes knoflook
2 eetlepels gehakte peterselie
peper en zout
4 wraps
8 plakjes ham (vleeswaar)

Bereidingswijze:

Pel de ui en snij hem fijn. Was en halveer de sperzieboontjes. Maak de champignons schoon en snij ze in plakjes. Verhit de olie in een koekenpan en bak daarin de ui tot deze glazig is. Voeg de sperzieboontjes toe. Bak de boontjes ongeveer 5 minuten mee totdat ze beetgaar zijn.

Bak de laatste 3 minuten de champignons mee. Schep af en toe om. Meng in een kom de mayonaise met de zure room. Pers de knoflook erboven uit. Breng de saus op smaak met zout, peper en peterselie. Verwarm de wraps in een droge koekenpan of in de magnetron. Bestrijk de wraps met de knoflookmayonaise. Leg op iedere wrap 2 plakjes ham en verdeel daarover het gebakken champignonmengsel. Rol de wraps op en serveer ze meteen.

Bereidingstijd: ± 20 minuten

Overig nieuws