Gevuld Marokkaans brood

1 januari 2016 | Jorien Slager

Bent u ook zo jaloers op de zwoele, sfeervolle zomers die in het mediterrane klimaat ieder jaar vanzelfsprekend zijn? Niet getreurd, want u haalt gewoon het beste uit de buitenlandse keuken en zet dat op de menukaart. Wat dacht u van een gevuld Marokkaans brood? Dan haalt u toch een beetje de mediterrane sfeer naar Nederland.

Ingrediënten

1 (bruin) Marokkaans brood
8 kleine trostomaten
5 eetlepels olijfolie
600 gram panklare spinazie
3 eetlepels platte peterselie, grof gehakt
2 theelepels gemalen komijn
250 gram ricotta
1 bosuitje, in dunne ringetjes

Bereiding

Kruis de tomaten. Strooi er wat kruidenzout en 1 eetlepel olijfolie over. Laat de tomaten in 25 minuten gaar worden in de oven (175 ºC). Verwarm 3 eetlepels olijfolie en roer de komijn erdoor. Schep de helft van de olie in een kom. Schep de spinazie en peterselie door de olie en roerbak het mengsel gedurende 3-4 minuten. Breng pittig op smaak met zout en peper. Laat de spinazie uitlekken. Roer de ricotta en bosuitjes door de olie in de kom. Snijd het brood overlangs open. Leg de onderkant op een schaal en bestrijk deze royaal met de ricotta. Bestrijk ook het snijvlak van de bovenkant met ricotta. Schep 8 bergjes spinazie op de onderkant en leg de tomaten ertussen. Leg de bovenkant van het brood erop en druk dit iets aan.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Overig nieuws

Fastservice Vega
KFC gaat een week lang 'kiploos' door het leven

Het Kentucky Fried Chicken restaurant aan het Binnenwegplein in Rotterdam verruilt van 9 t/m 15 maart, tijdens de Nationale Week Zonder Vlees, een week lang alle kip op het menu voor vegetarische opties. Dit wereldwijde historische moment voor KFC is tevens het startschot van de landelijke introduct...

Lekkerste Lunchroombroodje Awards
Meld je aan voor het Lekkerste Lunchroombroodje van Nederland 2020

Je kunt je vanaf nu weer aanmelden om deel te nemen aan de wedstrijd voor het Lekkerste Lunchroombroodje van Nederland 2020. Zend de receptuur, bereidingswijze, de prijs op de kaart en een goede foto van het gerecht in via het formulier hieronder. Lukt dat niet? Stuur je inzending dan per e-mail naa...

Video
Op Reportage: Koffie Society

Marco Smit is master barista. Hij is acht jaar geleden begonnen met koffie. 7 jaar geleden met De Koffie Society. Na drie jaar heeft hij 'De Gooische koffiebus' aangeschaft. Zo kunnen klanten door het hele land genieten van de lekkerste koffie. De Gooische Koffiebus werd in 2014 uitgeroep...

Food Achtergronden
Onderzoek: gebruik jij convenience in de keuken?

Graag je aandacht voor dit leuke onderzoek, waarvan we de resultaten binnenkort publiceren. We willen graag weten of jij in je zaak convenience - of gemaksproducten (feitelijk zijn ze hetzelfde) gebruikt. De trend is ambachtelijk en lokaal, maar in hoeverre uit zich dat in de praktijk? Is enkel werk...

Amsterdam Opening
Coffeecompany opent nieuw filiaal aan Bos en Lommerplein

Coffeecompany opent in mei zijn deuren aan het Amsterdamse Bos en Lommerplein. Het is de eerste nieuwe huurder sinds het plein in handen is van Propertize. De koffieketen betrekt het pand van 133 vierkante meter aan de rechterkant van de trap die vanaf de Bos en Lommerweg naar het plein toe leidt. ...

Video
"We bakken 10.000 American pancakes per jaar

The Blueberry is een Amerikaanse lunchroom gevestigd op twee plekken in Amersfoort. De vestiging op Emiclaerhof in Amersfoort-Noord bevat zo’n 70 binnen- en 60 buitenzitplaatsen. Door het hippe en stijlvolle interieur voelt het echt alsof je in Amerika zit. De doelgroep wisselt per locatie,...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Lees Nu
Horeca & Recht
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: