Genomineerden LunchroomHeld bekend!

9 mei 2011
Genomineerden LunchroomHeld bekend!

Via de website van "Horecahelden":http://www.horecahelden.nl kan vanaf vandaag tot en met woensdag 18 mei gestemd worden op de genomineerden voor de titel Lunch-roomHeld. De genomineerden zijn Linda Jansen van Teestie in Heemstede, Alex Schulp van Brasserie Zuidplein in Rotterdam en Fietje Wijntjes van Tuincentrum Leurs in Venlo.

*Uitreiking*
De winnaar wordt 20 mei bekend gemaakt en dingt mee naar de landelijke titel HorecaHeld 2012.

*Linda Janssen*
“Linda van Teestie in Heemstede heeft in korte tijd een echt en hecht team weten te creëren dat er voor haar, de zaak en de gasten staat. Zij is altijd oprecht vriendelijk en geïnteresseerd in haar gasten. Ook haar personeel krijgt stuk voor stuk de betrokkenheid die bij hen past. Of het nu de
medewerkerster is van middelbare leeftijd die graag een SVH-diploma wil, de studente die wil weten of haar afstuderen te combineren valt met haar werk bij Teestie of de MBO-scholier die graag praktijkervaring wil opdoen”.



*Fietje Wijntjes*
“Fietje van Tuincentrum Leurs is heel rechtuit en geeft strakke leiding. Ze weet precies wat ze wil en geeft nooit op. Orde, netheid en duidelijkheid zijn voor haar kernwaarden. Iedere medewerker neemt ze apart aan de hand om haar visie over te dragen. Fietje heeft respect voor al haar medewerkers en zal nooit iemand in groepsverband negatief aanspreken. Ze geeft haar personeel persoonlijke feedback. Mensen die door Fietje zijn ingewerkt, hebben de ogen op hun rug zitten en zijn weer een voorbeeld voor anderen”.



*Alex Schulp*
“Zakelijk, bevlogen maar vooral flexibel. Dat is Alex Schulp van Brasserie Zuidplein te Rotterdam. Alex denkt mee wanneer er zich zaken voordoen zowel op het werk als privé. Hij heeft altijd een luisterend oor en neemt ideeën van het personeel serieus. Persoonlijke ontwikkeling staat hoog in het vaandel.
Zo neemt hij zijn personeel mee naar nieuw geopende zaken om ideeën op te doen en schrijft hij zijn personeel in voor interessante trainingen en cursussen. Ook brengt hij met veel enthousiasme zijn kennis over op stagiaires”.



*Een HorecaHeld is…*
…iemand die zijn collega’s of medewerkers inspireert, verder brengt en daarmee voor de horeca kan behouden. De meester die zijn leerling opleidt, de manager die zijn collega’s inspireert en de gastvrouw die elke dag laat zien hoe je gasten gelukkig maakt. Er zijn veel HorecaHelden. Velen
van hen zijn anoniem. Vaak weten HorecaHelden niet eens dat ze bewonderaars hebben. Ze doen gewoon hun werk; elke dag opnieuw.

*Zelf een HorecaHeld worden met de SVH Toolkit?*
Onderzoek toont aan dat er een groeiend tekort is aan vakbekwaam personeel in de horeca. De kredietcrisis zorgt voor enige verlichting maar op langere termijn is de vraag structureel groter dan het aanbod. HorecaHelden zijn de voorbeelden die inspireren bij het vinden, binden en
boeien van vakbekwaam personeel. Als hulpmiddel voor goed personeelsbeleid heeft SVH de Toolkit ontwikkeld. Door via www.horecahelden.nl de praktische instrumenten en tips uit de SVH Toolkit te gebruiken, kan iedereen een HorecaHeld worden.


~Eline Dragt~

Overig nieuws