Gegrild Turks brood

1 januari 2016 | Jorien Slager

Ingrediënten (6-8 personen)

1 Turks brood 
2 aubergines
3 rode paprika’s
1 kleine rode ui, in dunne ringen
sap van 2 citroenen
3 tenen knoflook, geperst
4 eetlepels Griekse yoghurt
150 ml olijfolie
zwarte peper, zout
1 eetlepel pikante paprikapoeder
1 blik kikkererwten, uitgelekt
2-3 eetlepels tahin
3 eetlepels platte peterselie, fijngehakt
2-3 eetlepels kleine zwarte olijven

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 220 °C en rooster de aubergines en paprika’s. Laat de uiringen 30 minuten marineren in het sap van een halve citroen. Leg de paprika’s uit de oven 10 minuten in een afgedekte kom. Halveer de aubergines in de lengte, schep het gare vruchtvlees eruit en meng dit in de keukenmachine met 1 teen knoflook, 2 eetlepels citroensap, yoghurt, 4 eetlepels olijfolie en zout en peper. Verwijder het vel en de zaadjes van de paprika’s en pureer het vruchtvlees in de keukenmachine met 1 teen knoflook, 1 eetlepel paprikapoeder en 3 eetlepels olijfolie. Pureer tot slot de kikkererwten met de tahin, 1 teen knoflook, 2-3 eetlepels citroensap en 2 eetlepels olijfolie. Snijd het brood in punten en halveer deze in de lengte. Schep de dips in wijde schaaltjes en schenk er nog wat olijfolie over. Garneer met wat paprikapoeder, uiringen, peterselie en olijven.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Overig nieuws

Achtergronden
Schiphol continueert samenwerking met HMSHost International

Amsterdam Airport Schiphol zet haar samenwerking met HMSHost International, de wereldleider op het gebied van eten & drinken, de komende jaren voort. Speerpunt in de samenwerking is de vernieuwde food & beverage strategie van Schiphol. In de nieuwe strategie staan flexibiliteit, kwaliteit, d...

KHN Coronacrisis
Horeca eerder dicht? ''Buitenproportioneel!''

Koninklijke Horeca Nederland vindt het voornemen van het kabinet om horeca in de Randstad (in zes veiligheidsregio's waar het aantal besmettingen met het coronavirus snel stijgt) waardeloos. Dirk Beljaarts, directeur van KHN noemt het in het NOS Radio 1 Journaal 'buitenproportioneel' en ...

Personalia Restaurant
Nieuwe restaurantmanager voor Wayback Burgers Breda

Sinds 7 september staat er een nieuwe kapitein in het vlaggenschip van Wayback Burgers in Breda; Roxanne Willemse. Met haar achtergrond in de keuken en het succesvol runnen van haar eigen bedrijf heeft ze alle tools in handen om het restaurant volledig eigen te maken en de groei van het restaurant i...

KHN Coronacrisis
KHN vreest extra coronamaatregelen in grote steden

Gisterenavond bereikte Koninklijke Horeca Nederland (KHN) het signaal dat er in enkele Nederlandse regio’s extra coronamaatregelen worden ingevoerd, die mogelijk ook voor de horeca zullen gelden. Via verschillende bronnen heeft KHN vernomen dat een verplichte horecasluiting om 24:00 voor een a...

Nice 'n Easy
De verschillen tussen TGT en THT

De NVWA controleert of bedrijven die zich met eten bezig houden zich aan de wetten en regels houden. Op de website van dit overheidsorgaan legt de NVWA de verschillen uit tussen ‘ten minste houdbaar tot’ en ‘te gebruiken tot.’ In de meeste gevallen stelt de fabrikant van h...

Achtergronden Fastservice
5000 gratis patatjes voor jonge aardappelkenners

Medio september vindt de jaarlijkse aardappeloogst plaats, aldus het perfecte moment om stil te staan bij het verse product van Bram Ladage. Ter ere van de aardappeloogst, deelt de Rotterdamse patatkoning vanaf vandaag maar liefst 5000 patatjes uit aan jonge patatliefhebbers. Dit gebeurt echter niet...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Lees Nu
Horeca & Recht
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: