Gegrild Turks brood

1 januari 2016 | Jorien Slager

Ingrediënten (6-8 personen)

1 Turks brood 
2 aubergines
3 rode paprika’s
1 kleine rode ui, in dunne ringen
sap van 2 citroenen
3 tenen knoflook, geperst
4 eetlepels Griekse yoghurt
150 ml olijfolie
zwarte peper, zout
1 eetlepel pikante paprikapoeder
1 blik kikkererwten, uitgelekt
2-3 eetlepels tahin
3 eetlepels platte peterselie, fijngehakt
2-3 eetlepels kleine zwarte olijven

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 220 °C en rooster de aubergines en paprika’s. Laat de uiringen 30 minuten marineren in het sap van een halve citroen. Leg de paprika’s uit de oven 10 minuten in een afgedekte kom. Halveer de aubergines in de lengte, schep het gare vruchtvlees eruit en meng dit in de keukenmachine met 1 teen knoflook, 2 eetlepels citroensap, yoghurt, 4 eetlepels olijfolie en zout en peper. Verwijder het vel en de zaadjes van de paprika’s en pureer het vruchtvlees in de keukenmachine met 1 teen knoflook, 1 eetlepel paprikapoeder en 3 eetlepels olijfolie. Pureer tot slot de kikkererwten met de tahin, 1 teen knoflook, 2-3 eetlepels citroensap en 2 eetlepels olijfolie. Snijd het brood in punten en halveer deze in de lengte. Schep de dips in wijde schaaltjes en schenk er nog wat olijfolie over. Garneer met wat paprikapoeder, uiringen, peterselie en olijven.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Overig nieuws

Video
Op reportage: Eetcafé De Poort

Net buiten het centrum van Utrecht staat het gezellige eetcafé De Poort. Iedereen die in Utrecht woont kent dit café en komen er ook regelmatig. De Poort zorgt voor een uniek huiskamergevoel waar je kan uitrusten, bijkletsen en lekker eten en drinken. "Onze naam komt doordat ...

Video
Op Reportage: Brownies&downieS Harderwijk

Brownies&downieS... Een concept waar Pernilla Spijker uit Ermelo wel blij van werd. “Ik studeerde commerciële economie aan Windesheim in Zwolle. Ik had geen idee wat ik na de studie wilde doen. Een kantoorbaan is niks voor mij maar ik wilde graag iets voor mijzelf beginnen", aldu...

Video
Op Reportage: Panino di Pino

Simone Prestifilippo is samen met haar man Michael eigenaar van de lunchroom Panino di Pino. Panino di pino is een lunchroom waar de moderne Italiaanse sfeer samen met de heerlijke broodjes, Pasta’s en sorbetijs in het centraal staat. Panino di Pino is opgericht door de schoonvader van Sim...

Personalia Fastservice
Domino's krijgt Nederlandse CEO voor Europa

Domino's Pizza Enterprises Limited (ASX: DMP), moederorganisatie van Domino’s pizza Nederland publiceerde deze week haar halfjaarcijfers. In Europa realiseerde Domino’s een sterke omzetgroei van +9,4% tot €382,8m (+5,0% SSS) en een EBITDA €29,4m (+15,6%). Daarnaast opende D...

Video
Op Reportage: Het nieuwe Olivier

Brasserie Olivier in Bilthoven is met haar 37 jaar een van de oudste eetgelegenheden in het dorp. Sinds een half jaar is Olivier verhuisd naar een nieuwe locatie. En daar horen veranderingen bij. Eigenaresse Myrna Janssen vertelt trots haar verhaal. ‘’We zijn verhuisd naar de meest ce...

Bezorgen Achtergronden
Brabanders eten vooral kip met carnaval 

Brabantse carnavalsvierders eten graag kip. Dat blijkt uit cijfers van maaltijdplatform Deliveroo. Op basis van data van de carnavalsdagen afgelopen jaren bekeek het bedrijf waar zij tijdens carnaval een piek in bestellingen kunnen verwachten, en waar de feestgangers per stad het meest zin in hebben...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Lees Nu
Horeca & Recht
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: