Gebruik convenienceproducten daalt

11 oktober 2011 |
Gebruik convenienceproducten daalt<

Koks gebruiken steeds minder convenience-producten en steeds vaker verse ingrediënten. Dat onderzocht Het Nederlands Kokspanel in samenwerking met Foodinc. Opvallend is dat koks wel minder negatief denken over
convenienceproducten.

Vragenlijst
250 koks van Het Nederlands Kokspanel vulden FoodServePeil, de online vragenlijst in. Dat is ongeveer hetzelfde aantal als vorig jaar.

Afname in gebruik
Gemiddeld gebruiken koks 15 procent minder convenience ten opzichte van vorig jaar. Over kant-en-klaarproducten zijn ze nog minder te spreken. Het gebruik daarvan nam met 25 procent af.

Smaakvervlakking
Opvallend is dat 35 procent van de ondervraagden vindt dat het gebruik van convenienceproducten tot smaakvervlakking leidt. Vorig jaar was dat nog 50 procent.

Economische overwegingen
Hoe kan het dat koks positiever zijn over de producten, maar er toch minder van gebruiken? Foodinc. denkt dat deze tegenstelling mogelijk komt door de economische crisis; koks vinden producten die deels voorbereid zijn kwalitatief goed genoeg om te gebruiken in de keuken, maar denken te besparen als ze de producten zelf maken met verse ingrediënten. Foodinc. benadrukt dat convenience niet per se duurder is als je ook de bereidingstijd meerekent.

Lokaal inkopen
Wat lekker en vers is, hoeft niet van ver te komen. Dat blijkt ook uit het inkoopgedrag van de geënquêteerden. De lokale inkoop steeg met 8 procent.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Overig nieuws

Opening
Restaurant Par Hasard Almere omgetoverd tot all you can eetcafé

Restaurant Par Hasard op het Belfortplein in Almere Stad past haar concept aan en wordt het gezellige en toegankelijke All you can eetcafé by Par Hasard. Hiermee sluit het restaurant beter aan op de wensen van een groot deel van de bewoners en bezoekers van Almere en speelt zij in op de ...

Wet- en regelgeving Financieel Ondernemen
Checklist naheffingsaanslag btw helpt ondernemers na gemiste btw-deadline

Het afgelopen kwartaal misten ca. 64.000 ondernemers de deadline om hun btw-aangifte en bijbehorende betaling te doen. Dit is zonde, want wie de deadline heeft gemist, ontvangt een dezer dagen een naheffingsaanslag, veelal met boete. Vooral startende ondernemers zijn nog niet gewend aan de terugk...

Ondernemen
Je eigen foodtruck beginnen? Dit moet je weten!

Een buurtfeest of festival is tegenwoordig niet meer compleet zonder foodtruck. Leuk om er af en toe een burger te bestellen, maar nóg leuker om er zelf één te beginnen. Gaat jouw ondernemershart er sneller van kloppen? Lees dan dit artikel vol handige tips voor het beginnen ...

Lunch Diner Opening
Nieuwe hotspot in Amsterdam-Noord [Foto's]

Bar-restaurant IJver heeft haar deuren voor gasten geopend op de NDSM-werf in Amsterdam Noord. Ruim een jaar lang liepen hier werklieden in en uit nadat er vijf jaar geleden de eerste plannen werden gemaakt. Het team, bestaande uit 5 jonge ambitieuze ondernemers, kan niet wachten om van deze feno...

Achtergronden Tech
Ook restaurants moeten innoveren: “Wie nu nog op papier werkt, loopt hopeloos achter”

Zelfs in onze sector, die op zich als vrij traditioneel te boek staat, maken we inmiddels gebruik van technologische hulpmiddelen. Het zijn babystapjes, toegegeven, maar wie anno nu de personeelsplanning nog in excel bijhoudt en de recepturen in een kladblok noteert, loopt hopeloos achter. Ik bev...

trends Koffie & thee
Dit zijn de actuele koffietrends en -ontwikkelingen

Technologische ontwikkelingen van koffiemachines Koffiemachines worden steeds geavanceerder. Door de automatisering en technologische ontwikkelingen wordt koffie alsmaar naar een hoger niveau getild zowel thuis, in de horeca als op de werkvloer. Aan de hand van recente voorbeelden laten we zien w...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Lees Nu
Horeca & Recht
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2019 - Uitgeverij PS

Uitgave door: