Gebruik convenienceproducten daalt

11 oktober 2011 |
Gebruik convenienceproducten daalt<

Koks gebruiken steeds minder convenience-producten en steeds vaker verse ingrediënten. Dat onderzocht Het Nederlands Kokspanel in samenwerking met Foodinc. Opvallend is dat koks wel minder negatief denken over
convenienceproducten.

Vragenlijst
250 koks van Het Nederlands Kokspanel vulden FoodServePeil, de online vragenlijst in. Dat is ongeveer hetzelfde aantal als vorig jaar.

Afname in gebruik
Gemiddeld gebruiken koks 15 procent minder convenience ten opzichte van vorig jaar. Over kant-en-klaarproducten zijn ze nog minder te spreken. Het gebruik daarvan nam met 25 procent af.

Smaakvervlakking
Opvallend is dat 35 procent van de ondervraagden vindt dat het gebruik van convenienceproducten tot smaakvervlakking leidt. Vorig jaar was dat nog 50 procent.

Economische overwegingen
Hoe kan het dat koks positiever zijn over de producten, maar er toch minder van gebruiken? Foodinc. denkt dat deze tegenstelling mogelijk komt door de economische crisis; koks vinden producten die deels voorbereid zijn kwalitatief goed genoeg om te gebruiken in de keuken, maar denken te besparen als ze de producten zelf maken met verse ingrediënten. Foodinc. benadrukt dat convenience niet per se duurder is als je ook de bereidingstijd meerekent.

Lokaal inkopen
Wat lekker en vers is, hoeft niet van ver te komen. Dat blijkt ook uit het inkoopgedrag van de geënquêteerden. De lokale inkoop steeg met 8 procent.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Overig nieuws

Interview
Reportage: Eetcafé Joos, De Bilt [video]

In juli 2015 opende eetcafé Joos haar deuren. Met buiten 56 zitplekken en binnen 30 zitplekken is het een van de meest bruisende eetcafés in de Bilt. Jolanda Wouters is de trotse eigenaar van Joos en vertelt in geuren en kleuren over haar ondernemerschap. Wanneer je binnen komt lope...

Achtergronden
Vaders missen verschoonplekken in de horeca

83% van de Nederlandse vaders met jonge kinderen heeft weleens meegemaakt dat er, op het moment dat de luier van zijn kindje vervangen moest worden, geen verschoonplek op een openbaar herentoilet aanwezig was, bijvoorbeeld in een restaurant of bij een tankstation. Twee derde van de vaders vindt ...

Awards
Edwin Hollanders maakt de Lekkerste Pannenkoek van 2020

Edwin Hollanders wordt twee keer eerste bij De Lekkerste Pannenkoek van 2020. Hij won tijdens de Horecava met zijn creatie 'Hollanders krijg je 'm niet' niet alleen de eerste prijs van de proefjury, maar ook de kinderjuryprijs. Edwin werkt bij Pannenkoekenhuis De Perdstal in Venray. D...

Awards
Melissa de Kolk wint de De Lekkerste Tosti van 2020

Melissa de Kolk wint de De Lekkerste Tosti van 2020 op de Horecava. Zij won tijdens de Horecava met haar creatie 'Tosti by Melissa' de eerste prijs van de vakjury. Melissa de Kolk werkt bij Kwalitaria Lekkerrr by Amersfoort. De voorzitter van de proefjury, Steven Strijbosch (CityGuys), wa...

Awards
Ferry van Daal maakt de Lekkerste Maaltijdsalade van 2020

Ferry van Daal maakt de Lekkerste Maaltijdsalade van 2020. Hij won tijdens de Horecava met zijn creatie 'Beef & Tabouleh' deze vooraanstaande vakwedstrijd. Ferry werkt bij Eurest Catering uit Amsterdam. De voorzitter van de proefjury, Michael Simon, prees het winnende gerecht met name...

Awards Fastservice
Fresh2Go Sushi voor vijfde keer uitgeroepen tot beste bezorgrestaurant

Tijdens de zesde editie van de Thuisbezorgd.nl Awards is Fresh2Go Sushi opnieuw uitgeroepen tot het beste restaurant uit meer dan 8.000 restaurants in heel Nederland. Thuisbezorgd.nl heeft ook de winnaars per stad en per categorie bekendgemaakt en zet hiermee de beste presterende restaurants in elke...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Lees Nu
Horeca & Recht
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: