Gebakken schorseneren met champignons

11 februari 2009 |
Gebakken schorseneren met champignons<

Het is de tijd bij uitstek voor lekkere warme lunchgerechten. Deze voedzame ‘salade’ van schorseneren en champignons heeft juist dat winterse karakter. Wanneer u de schorseneren vooraf kookt, is dit gerecht in alle drukke tijdens de lunch ook nog snel uit te serveren. Een heerlijke winterse combinatie.

Ingrediënten (2 personen, dinerporties)
400 gram schorseneren
2 eetlepels azijn
2 eetlepels melkzout
150 gram champignons
klontje margarine of boter
1-2 eetlepels tomatenpuree
1 eetlepel verse dragon (of 1 theelepel gedroogde dragon)

Bereidingswijze :
• Schil de schorseneren met een dunschiller. Doe eventueel plastic handschoenen aan. Leg de geschilde schorseneren direct in een bak met water waaraan een scheut azijn is toegevoegd.
• Snij de schone schorseneerwortels in stukken van 5 centimeter en kook deze in een pan met water, zout en een scheut melk in circa 20 minuten gaar.
• Maak de champignons ondertussen schoon en snij ze in vieren.
• Laat de schorseneren uitlekken in een vergiet.
• Verhit de margarine of boter in een (hapjes)pan en bak de champignons even aan.
• Doe de schorseneren ook in de pan en laat de groenten met de tomatenpuree en de fijngeknipte verse of de gedroogde dragon circa 10 minuten zachtjes bakken.
• Serveer met lekker warm robuust brood en wat boter in een schaaltje.

Bereidingstijd
Ongeveer 40 minuten.

Tip
Je kunt ook de schorseneren eerst circa 20 minuten in de schil koken, daarna afspoelen met koud water en de schil eraf stropen. De schil laat dan gemakkelijk los. De schorseneren kunnen ook vooraf worden gekookt.

Dieetinformatie
Past bij een vegetarisch, glutenvrij en eiwitbeperkt dieet. Dit gerecht bevat circa 200 gram groenten per persoon.

Foto en receptuur
AGF Promotie Nederland

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Overig nieuws

Video
Reportage: Brasserie De Haven verbindt jong en oud 

De laatste jaren heeft er in de zorgsector een verschuiving plaats gevonden. Steeds meer mensen moeten langer thuis wonen. “Om die doelgroep in huis te krijgen, moet je ze op een of andere manier lokken en met ze verbinden", vertelt gastheer Arthur Karstens. Zorgcentrum De Haven in Bun...

Video
Op reportage: Eetcafé De Poort

Net buiten het centrum van Utrecht staat het gezellige eetcafé De Poort. Iedereen die in Utrecht woont kent dit café en komen er ook regelmatig. De Poort zorgt voor een uniek huiskamergevoel waar je kan uitrusten, bijkletsen en lekker eten en drinken. "Onze naam komt doordat ...

Video
Op Reportage: Brownies&downieS Harderwijk

Brownies&downieS... Een concept waar Pernilla Spijker uit Ermelo wel blij van werd. “Ik studeerde commerciële economie aan Windesheim in Zwolle. Ik had geen idee wat ik na de studie wilde doen. Een kantoorbaan is niks voor mij maar ik wilde graag iets voor mijzelf beginnen", aldu...

Video
Op Reportage: Panino di Pino

Simone Prestifilippo is samen met haar man Michael eigenaar van de lunchroom Panino di Pino. Panino di pino is een lunchroom waar de moderne Italiaanse sfeer samen met de heerlijke broodjes, Pasta’s en sorbetijs in het centraal staat. Panino di Pino is opgericht door de schoonvader van Sim...

Personalia Fastservice
Domino's krijgt Nederlandse CEO voor Europa

Domino's Pizza Enterprises Limited (ASX: DMP), moederorganisatie van Domino’s pizza Nederland publiceerde deze week haar halfjaarcijfers. In Europa realiseerde Domino’s een sterke omzetgroei van +9,4% tot €382,8m (+5,0% SSS) en een EBITDA €29,4m (+15,6%). Daarnaast opende D...

Video
Op Reportage: Het nieuwe Olivier

Brasserie Olivier in Bilthoven is met haar 37 jaar een van de oudste eetgelegenheden in het dorp. Sinds een half jaar is Olivier verhuisd naar een nieuwe locatie. En daar horen veranderingen bij. Eigenaresse Myrna Janssen vertelt trots haar verhaal. ‘’We zijn verhuisd naar de meest ce...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Lees Nu
Horeca & Recht
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: