Garnalensoep uit Groningen

1 januari 2016 | Jorien Slager

Ingrediënten (2 personen)

1 kleine schelvis
50 gram gekookte en gepelde noordzeegarnalen
½ verkruimeld beschuit
1 ei
40 gram boter
½ prei 
1 eetlepel maïzena
2 theelepels Groningse mosterd
1 eetlepel gehakte bladselderij
2 wortels
2 aardappels
1 laurierblad
zout en peper
50-100 gekookte en gepelde noordzeegarnalen ter garnering

Bereiding

Ontdoe de schelvisfilet zo nodig van de huid en pureer de vis in de keukenmachine. Breng over in een kom en voeg de garnalen, het beschuitkruim en zout en peper toe. Kneed dit alles met een beetje losgeklopt ei om een stevig mengsel te krijgen. Vorm er balletjes van en laat ze rusten. Smelt de boter in een pan en bak hierin de visballetjes en ringen prei op matig vuur in 10 minuten lichtbruin. Leg ze apart. Bak de rest van het ei en snijd het in reepjes. Gebruik een visbouillonblokje en 750 ml water voor de soep of gebruik een zelfgetrokken visbouillon. Voeg de kleingesneden wortels, de aardappelblokjes, de selderij en het laurierblad toe en kook alles in de soep gaar. Bind de soep met wat maïzena en voeg de mosterd, visballetjes, ringen prei en reepjes ei toe. Garneer met garnalen en serveer onmiddellijk.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Overig nieuws

Help de Horeca: eerste miljoen is binnen

Sinds de start van Help de Horeca twee weken geleden zijn inmiddels ruim 20.000 waardebonnen ter waarde van maar liefst 1 miljoen euro aangeschaft door horecaliefhebbers in heel Nederland. Met dit bijzondere initiatief ondersteunt Koninklijke Horeca Nederland samen met horecapartners de Nederlandse ...

Bezorgen Coronacrisis
Deliveroo betaalt restaurants dagelijks

Deliveroo betaalt vanaf vandaag haar restaurants dagelijks. Op deze manier kunnen restaurants het geld dat ze verdiend hebben via de leveringen van maaltijden al binnen één dag op hun rekening krijgen. Door middel van dagelijkse betalingen biedt Deliveroo extra onderst...

Economie Coronacrisis
HorecaMonitor doet voorstel om horeca te behoeden voor faillissementen

HorecaMonitor roept KHN op om 'Den Haag' een serieus voorstel te doen. Een voorstel dat, wanneer het geaccepteerd wordt, horecaondernemers mogelijk behoedt voor faillissementen. Hieronder de brief: Beste heer, mevrouw, Ons bureau is sterk betrokken bij de begeleiding van vele horecakla...

Coronacrisis
Horeca zeker dicht tot en met 28 april

Zojuist heeft premier Rutte bekendgemaakt dat de Nederlandse horeca zeker tot en met 28 april gesloten blijft. Hij raadt Nederlanders daarnaast ten zeerste af een meivakantie te plannen, wat voor hotels en B&B's duidelijk geen positief nieuws is, maar het komt niet onverwacht. Ook schole...

Coronacrisis
Assortiment Coffeelicious verkrijgbaar bij Jumbo

Door het coronavirus moesten alle horecazaken de deuren sluiten. Veel ondernemers verzinnen de meest creatieve manieren om toch hun afnemers te voorzien van de diensten en producten die zij aanbieden. Coffeelicious is daar één van, want haar assortiment is verkrijgbaar bij de Jumbo....

Coronacrisis
Young Creators Group start HorecaTegoed

Om de horeca een hart onder de riem te steken, is Young Creators Group, een community voor jonge ondernemers en makers onder leiding van ondernemer Edwin de Jong, op eigen initiatief gestart met HorecaTegoed. HorecaTegoed is een initiatief waar je een gift aan jouw favoriete horecagelegenheid kunt g...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Lees Nu
Horeca & Recht
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: