Garnalensoep uit Groningen

1 januari 2016 | Jorien Slager
Garnalensoep uit Groningen

Ingrediënten (2 personen)

1 kleine schelvis
50 gram gekookte en gepelde noordzeegarnalen
½ verkruimeld beschuit
1 ei
40 gram boter
½ prei 
1 eetlepel maïzena
2 theelepels Groningse mosterd
1 eetlepel gehakte bladselderij
2 wortels
2 aardappels
1 laurierblad
zout en peper
50-100 gekookte en gepelde noordzeegarnalen ter garnering

Bereiding

Ontdoe de schelvisfilet zo nodig van de huid en pureer de vis in de keukenmachine. Breng over in een kom en voeg de garnalen, het beschuitkruim en zout en peper toe. Kneed dit alles met een beetje losgeklopt ei om een stevig mengsel te krijgen. Vorm er balletjes van en laat ze rusten. Smelt de boter in een pan en bak hierin de visballetjes en ringen prei op matig vuur in 10 minuten lichtbruin. Leg ze apart. Bak de rest van het ei en snijd het in reepjes. Gebruik een visbouillonblokje en 750 ml water voor de soep of gebruik een zelfgetrokken visbouillon. Voeg de kleingesneden wortels, de aardappelblokjes, de selderij en het laurierblad toe en kook alles in de soep gaar. Bind de soep met wat maïzena en voeg de mosterd, visballetjes, ringen prei en reepjes ei toe. Garneer met garnalen en serveer onmiddellijk.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Overig nieuws

Personeel
FNV Horeca: afbouw steunmaatregelen leidt tot vertrek vakkrachten uit horecasector

De gisteren verstuurde Kamerbrief over de aanvullingen op het steun- en herstelpakket, alsmede het persmoment van het Kabinet van gisteravond zorgen voor grote onrust in de horecasector. FNV Horeca vindt het onvoorstelbaar dat het Kabinet gisteravond aangeeft dat er nog te weinig resultaten zijn om ...

Coronacrisis
Horeca blijft zeker nog dicht tot december

Waar iedereen al wel rekening mee hield, is gisterenavond bevestigd door minister De Jonge: de gedeeltelijke lockdown duurt in ieder geval nog tot december en 'wellicht tot in het nieuwe jaar'. Dit houdt in dat de horeca tot december de deuren gesloten moet houden. Er wordt op dit moment nog ...

Economie Coronacrisis
Dit zijn de aanvullingen op het derde steunpakket corona

De opleving van het coronavirus en de huidige maatregelen hebben flinke gevolgen voor de economie. Het kabinet stelt extra geld beschikbaar voor ondernemers die door de recente maatregelen een onevenredig harde klap hebben gekregen. Zo krijgt de horeca een eenmalige subsidie op aangelegde en nu onbr ...

Achtergronden Coronacrisis
Horecaondernemers krijgen eenmalig gemiddeld 2500 euro overheidssteun

De horecabedrijven die vanwege de coronacrisis gesloten zijn, kunnen een eenmalige uitkering van gemiddeld 2500 euro tegemoetzien. Het bedrag is afhankelijk van het geleden omzetverlies, dus een gemiddelde op basis van deze rekensom: 2,75 procent van het verlies aan omzet. Dit meldt de NOS op basis ...

Wet- en regelgeving KHN
KHN: Alcoholklok hotels wederom toppunt van symboolpolitiek

KHN heeft vol onbegrip kennis genomen van het kabinetsbesluit om vanaf vrijdagavond 23 oktober een alcoholklok voor hotels in te voeren. Volgens dit besluit mag er vanaf vanavond in hotels na 20:00 uur ook geen alcohol meer worden geschonken of genuttigd in publieke ruimten zoals in het restaurant o ...

Bezorgen
Wat kost bezorgen via Thuisbezorgd?

Bezorgen is, nu de horeca gesloten is, de reddingsboei waar veel restaurants zich aan vastklampen. Niet altijd zonder succes, want de Nederlander heeft de weg naar de bezorgsites en -apps goed weten te vinden. In het derde kwartaal heeft Just Eat Takeaway, waar Thuisbezorgd toe behoort, een groei va ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Lees Nu
Horeca & Recht
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: