Ga mee naar New York!

31 augustus 2011 |
Ga mee naar New York!

Mee naar New York? Hoezo? Het zit namelijk zo. Eind oktober biedt WTCH u de kans om New York door een (groene) horecabril te zien. Hoe maakt u uw zaak onderscheidend en 'sustainable'? Hoe richt je een hotel duurzaam in? Wat staat er verder op het programma?

In New York bezoekt u prachtige concepten en doet u inspiratie op. Samen met collega's. Leerzaam en leuk bovendien. Reserveren of meer weten? Mail de organisatie via deze "link."
Unieke kans
Duurzaamheid is in New York al niet meer weg te denken uit het straatbeeld. Daar kunnen wij in Nederland wat van leren. Voor u als ondernemer dé kans om uit de eerste hand te leren van succesvolle ondernemers. Zo bezoekt u bijvoorbeeld het eerste 100% organic gecertificeerde restaurant en vertelt de eigenaar over het succes van zijn 'brand'. Of wat te denken van de general manager van het hippe Ace Hotel die vertelt over zijn organisatie? Wees er snel bij, want vol is vol.


Programma
Dag 1: Reisdag
Reis van Schiphol naar New York. Incheck en programma-introductie.

Dag 2: Sustainable F&B | Organic Food
De dag start met een organic breakfast in de stad waarna u een aantal foodconcepts gaat bekijken. Max Goldberg geeft een presentatie over de 'ins & outs' van organic food, de huidige trends en waarom en hoe u zich als bedrijf kunt onderscheiden met organic. U sluit de dag af met een diner in het enige 100% organic gecertificeerde restaurant waar u te gast bent bij Alberto Gonzalez die zal vertellen over de lange tocht om 100% organic te worden, zijn bedrijfsfilosofie en het succes van zijn brand.

Dag 3: Hotelmanagement in Social Times
Ontbijt in de stad. Workshop rond dit thema met de general manager van het Ace Hotel, op dit moment het hipste hotel van de stad. Hoe word je het ultieme bedrijf om bij te werken en hoe hou je medewerkers vast?

Hoe zorg je ervoor dat de wereld weet dat je 'cool' bent? Visit en presentatie Roger Smith hotel. Een hotel dat gebouwd lijkt uit buzz en sociale media. Diner buiten de stad in een restaurant met een eigen organic farm.

Dag 4: Hotelconcepts & sustainable streets
Sustainable streets: stadsexpeditie langs hotel & foodconcepten. Lunch en presentatie in Rouge Tomate. Workshop Putting it all together: Is een 100% duurzaam hotel mogelijk?

Dag 5: Reisdag
Ochtend vrij. In de middag vertrek richting vliegveld voor de terugweg naar Amsterdam.

Meer weten?
Mail naar "info@wtch.nl" Bezoek de website van de organisatie


Thijs Jacobs

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Overig nieuws

Achtergronden
Zonder horeca blijven er maar weinig openbare toiletten over

Op 19 november was het Wereld Toiletdag. Een dag waarop de app HogeNood samen met de Maag Lever Darm Stichting in kaart brengt wat de meest toiletvriendelijke gemeenten van Nederland zijn. De jaarlijkse ranking laat drastische verschillen zien met en zonder horeca, want zoals jullie weten is de hore ...

Financieel Ondernemen
Aftrekbare kosten in je lunchzaak

Als ondernemer maakt u het hele jaar door kosten. Van de meeste kosten is het duidelijk dat u deze kunt aftrekken van uw winst. Denk bijvoorbeeld aan de huur van de ruimte voor uw restaurant. Er zijn echter ook kosten waarbij dit minder voor de hand ligt, zoals de kosten voor werkkleding of een maal ...

Interview
Bedrijfspaspoort: Brood en Zoets

Hoe zou jij je lunchroom omschrijven? "Een beetje een tweede huiskamer voor heel veel mensen. Er komen hier veel vaste gasten, en veel mensen uit de buurt die gezellig voor een kopje koffie of een praatje komen. We zijn een van de weinige die zo vroeg open zijn in de stad, dus er komen dan o ...

Opening
Dunkin’ opent Pop up Store in Amsterdam The Style Outlet

Koffie- en donutgigant Dunkin’ opent haar deuren in Halfweg. Na het succes van de vestigingen die in de overige outlets in Nederland gevestigd zijn kon een Vestiging in de Amsterdamse The Style Outlet niet uitblijven. Trost zijn we dat we in dit mooie project onze nieuwste concept van Dunkin&r ...

Economie Achtergronden
ING is positiever over economisch herstel

Het komende jaar groeit de Nederlandse economie naar verwachting van het ING Economisch Bureau met 2,6%, na krimp van 4,3% in 2020. Daarmee is het bbp in het vierde kwartaal van 2021 terug op 99% van het niveau van voor de coronacrisis. Het voorziene herstel is in 2021 dus nog niet volledig, maar we ...

Wet- en regelgeving Coronacrisis
Heropening horeca blijft dit jaar nog zeer onzeker

Of de horeca open kan met Kerst blijft nog steeds de vraag. De persconferentie van premier Rutte en minister De Jonge van gisterenavond heeft nog geen perspectief op heropening geboden. Volgens het kabinet is er nog een lange weg te gaan en over Sinterklaas en Kerst is nog niets te zeggen, behalve d ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Lees Nu
Horeca & Recht
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: