Ga mee naar New York!

31 augustus 2011 |
Ga mee naar New York!<

Mee naar New York? Hoezo? Het zit namelijk zo. Eind oktober biedt WTCH u de kans om New York door een (groene) horecabril te zien. Hoe maakt u uw zaak onderscheidend en 'sustainable'? Hoe richt je een hotel duurzaam in? Wat staat er verder op het programma?

In New York bezoekt u prachtige concepten en doet u inspiratie op. Samen met collega's. Leerzaam en leuk bovendien. Reserveren of meer weten? Mail de organisatie via deze "link."
Unieke kans
Duurzaamheid is in New York al niet meer weg te denken uit het straatbeeld. Daar kunnen wij in Nederland wat van leren. Voor u als ondernemer dé kans om uit de eerste hand te leren van succesvolle ondernemers. Zo bezoekt u bijvoorbeeld het eerste 100% organic gecertificeerde restaurant en vertelt de eigenaar over het succes van zijn 'brand'. Of wat te denken van de general manager van het hippe Ace Hotel die vertelt over zijn organisatie? Wees er snel bij, want vol is vol.


Programma
Dag 1: Reisdag
Reis van Schiphol naar New York. Incheck en programma-introductie.

Dag 2: Sustainable F&B | Organic Food
De dag start met een organic breakfast in de stad waarna u een aantal foodconcepts gaat bekijken. Max Goldberg geeft een presentatie over de 'ins & outs' van organic food, de huidige trends en waarom en hoe u zich als bedrijf kunt onderscheiden met organic. U sluit de dag af met een diner in het enige 100% organic gecertificeerde restaurant waar u te gast bent bij Alberto Gonzalez die zal vertellen over de lange tocht om 100% organic te worden, zijn bedrijfsfilosofie en het succes van zijn brand.

Dag 3: Hotelmanagement in Social Times
Ontbijt in de stad. Workshop rond dit thema met de general manager van het Ace Hotel, op dit moment het hipste hotel van de stad. Hoe word je het ultieme bedrijf om bij te werken en hoe hou je medewerkers vast?

Hoe zorg je ervoor dat de wereld weet dat je 'cool' bent? Visit en presentatie Roger Smith hotel. Een hotel dat gebouwd lijkt uit buzz en sociale media. Diner buiten de stad in een restaurant met een eigen organic farm.

Dag 4: Hotelconcepts & sustainable streets
Sustainable streets: stadsexpeditie langs hotel & foodconcepten. Lunch en presentatie in Rouge Tomate. Workshop Putting it all together: Is een 100% duurzaam hotel mogelijk?

Dag 5: Reisdag
Ochtend vrij. In de middag vertrek richting vliegveld voor de terugweg naar Amsterdam.

Meer weten?
Mail naar "info@wtch.nl" Bezoek de website van de organisatie


Thijs Jacobs

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Overig nieuws

Opening Fastservice
Kwalitaria Délifrance nu ook in centrum van Zwolle

Het centrum van Zwolle is een cafetaria en lunchroom rijker. Vandaag opent Kwalitaria Délifrance Zwolle Centrum officieel haar deuren. Ondernemer Rubin Hu is geen onbekende in de regio; de gloednieuwe vestiging is zijn derde in Zwolle. ‘Een plek om gezellig te zitten’ Na een...

Achtergronden Culinair
Mosselseizoen van start met grootste mosselpan ter wereld

Morgen, donderdag 2 juli, start het mosselseizoen met de verkoop van Zeeuwse bodemcultuurmosselen. Dit jaar als eerste exclusief verkrijgbaar bij Sligro. Vanuit de grootste mosselpan ter wereld werden de eerste bodemcultuurmosselen van het seizoen aangeboden aan JRE-chef Joppe Sprinkhuizen, chef van...

Bezorgen Achtergronden
15-jarige maaltijdbezorgers mogen niet meer de straat op

Frans van Rooij, directeur ProFri, vakvereniging Professionele Frituurders, schreef een brief aan Tamara van Ark, Staatssecretaris van Sociale Zaken en Werkgelegenheid. Zij maakte gisteren bekend dat het vanaf 1 juli (dat is morgen al!) niet meer is toegestaan om medewerkers jonger dan 16 jaar in te...

Achtergronden Coronacrisis
Zo kwam Anne&Max door de afgelopen periode heen

Wobbe van Zoelen, eigenaar en oprichter van de bekende lunch- en koffieketen Anne&Max, vertelt over de afgelopen periode, die voor de horeca onwerkelijk was: "Door simpelweg te kijken naar wat we wél konden leveren in de Covid-19 periode waren we in staat om ons businessmodel deels ...

Drinks Achtergronden
Nederlanders drinken steeds vaker caloriearme frisdranken

Uit de jaarlijkse monitoringscijfers van de Nederlandse vereniging Frisdranken, Waters, Sappen (FWS) blijkt dat frisdrankproducenten voorlopen op de afspraken uit het Nationaal Preventieakkoord. Staatssecretaris Paul Blokhuis meldde vorige week in een brief aan de Tweede Kamer dat de industrie al in...

Achtergronden Culinair
Hier kun je dineren in een boomhut

Op het landgoed van hotel Kapellerput in Heeze staat sinds 2010 een luxe boomhut voor bruiloften en bijeenkomsten. Om het 10-jarig bestaan van de KABAN te vieren is deze zomer het terras van de boomhut omgetoverd tot een unieke dinerlocatie op 6 meter hoogte. “De KABAN Experience is een bij...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Lees Nu
Horeca & Recht
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: