Fusionsalade met focaccia

Auteur: Jorien Slager
1 januari 2016
Fusionsalade met focaccia

Ingrediënten (2 personen)

1 (voorgebakken) focaccia
1 rode ui, in partjes
1 rode paprika, in brede repen
1 courgette, in plakjes
2 eetlepels olijfolie
1 eetlepel limoensap
1 theelepel sambal badjak
1 eetlepel Japanse sojasaus
1 eetlepel sesamolie
1 eetlepel (knoflook)bieslook, in stukjes van 1 cm
30 gram rucola of veldsla

Bereidingswijze

Verwarm de ovengrill voor. Schep op een bakblik de ui, paprika, courgette en olijfolie door elkaar en rooster de groenten 10 cm onder de hete grill in 15-20 minuten beetgaar; schep regelmatig om. Klop intussen in een kom een dressing van het limoensap met de sambal, sojasaus en sesamolie. Schep de bieslook erdoor. Snijd de focaccia (diagonaal) in twee stukken en snijd deze overlangs door. Leg de onderkanten op twee borden en verdeel de rucola of veldsla erover. Schep de geroosterde groenten door de dressing en schep ze dan op de onderkanten van de focaccia. Leg de bovenkanten van de focaccia er losjes op.

Overig nieuws