Foodmood geeft emotie over voedsel weer

28 juni 2012
Foodmood geeft emotie over voedsel weer

Twitteren over tussendoortjes, het ontbijt en andere maaltijden van de dag. Het delen van eten via sociale media doen we de hele dag. Maar waarom?

*Emotie en voedsel*
De site "Foodmood":http://foodmood.in/ geeft hier antwoord op. De site meet het sentiment van het eten dat wij delen via twitter. Zo worden we behoorlijk gelukkig van het delen van berichten over pannenkoeken. Zij geven de relatie weer tussen emotie en voedsel. Deze emotie gebruikt de site om bezoekers bewust te maken van obesitas.

*Overgewicht*
De site houdt bij over welke gerechten we het vaakst berichten en koppelen dit vervolgens aan diverse feiten. Zo kun je o.a. per land het gemiddelde inkomen, wat is gerelateerd aan overgewicht, per inwoner bekijken. Bij de vaak getwitterde gerechten is een kleur van een smiley verwerkt. Deze kleur zegt iets over de mate van overgewicht dat voor komt in een land over een bepaald gerecht. Doel van de website is om mensen op een onbewuste manier bewust te maken van wat we eten en dan vooral het informeren over het overgewicht en de eetgewoontes.

~Myrtille Vromans~

Overig nieuws