Foodmaster lanceert nieuwe huisstijl met pop-up frituurcultuurmuseum

10 oktober 2017 | Roy Spijker

Foodmaster, de franchise cafetaria formule van FHC Formulebeheer, heeft maandag 9 oktober in aanwezigheid van ondernemers en partners een nieuwe huisstijl gelanceerd. Onder de noemer ‘De lekkerste sinds vroeger’ omarmt Foodmaster de traditionele cafetaria. Echter wel in een modern jasje. Met een muzikaal ‘frituurcultuur nummer’ van de Meisjes met de Wijsjes en de opening van een pop-up frituurcultuur museum werd de vernieuwde formule gelanceerd.

Een plek waar de frituur centraal staat en waar je frites en snacks zoals kroketten en frikandellen bestelt. Nergens anders ter wereld kennen ze de cafetaria zoals wij hem kennen. Het is een typisch stukje Nederlands cultuurgoed. Foodmaster is trots op deze frituurcultuur en wil dat met haar nieuwe uitstraling in al haar vestigingen laten zien.

Frituur goeroe Frans van Rooij (gastspreker) vertelde tijdens de lancering over het ontstaan en de ontwikkeling van “Nederlandse mooiste eetgewoonte, het gemak om lekker eten af te halen bij een cafetaria”, aldus Van Rooij. Het pop-up frituurcultuur museum bevestigt hoe onze ‘frituurcultuur’ zich in ruim 90 jaar heeft ontwikkeld. “Met Foodmaster omarmen we dit mooie stukje Nederlandse frituurcultuur”, vertelt Chantal van der Meer, marketing manager FHC Formulebeheer over de rebranding. “De uitstraling van het merk heeft een referentie naar vroeger, maar is wel hedendaags. Enkele elementen uit de nieuwe Foodmaster zijn metrotegels met onze pay-off ‘De lekkerste sinds vroeger’, een frituurcultuur tijdlijn op de muur, een denim bank en digitale menuborden.”

Op het hoofdkantoor van FHC Formulebeheer is een spreekkamer helemaal ingericht in deze nieuwe Foodmaster stijl. Alle aanwezigen kregen een rondleiding en konden het vernieuwde concept zo met eigen ogen zien. De reacties waren enthousiast. “Erg mooi. Het is nu even nadenken hoe we dit in onze cafetaria kunnen doorvertalen”, aldus Foodmaster Hof van Holland.

Van der Meer benadrukt nog dat het assortiment van Foodmaster een typisch cafetaria assortiment blijft. Uiteraard wordt er ingespeeld op trends, maar altijd met het kernassortiment als uitgangspunt. Denk aan milkshake of frites specials. Daarbij komt er nog meer aandacht voor thuisbezorgen en online bestellen, ook in de winkel zelf. Zo was Next to Food aanwezig met een demo van een online bestelzuil voor in de winkel.

De komende periode wordt de vernieuwde huisstijl doorvertaald naar de vestigingen. De vestiging in Tiel diende als pilotstore en is al helemaal vernieuwd. Vanaf nu zullen ook andere vestigingen omgebouwd gaan worden. Het pop-up Frituurcultuur museum is nog tot en met 25 oktober gratis te bezichtigen op werkdagen tussen 9.00 en 17.00 uur. Graag van te voren even bellen 0252-620620.

Nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Overig nieuws

Awards Onderwijs
Heb jij het Beste Leerbedrijf Horeca?

Het is weer zover. De volgende editie van Beste Leerbedrijf Horeca gaat weer van start! Stichting Vakbekwaamheid Horeca (SVH) organiseert namens de branche de wedstrijd voor de 4e keer. Leerlingen en docenten kunnen vanaf 18 juni de leerbedrijven, waarvan zij vinden dat ze kans maken op de titel, no...

Koffie & thee Advertorial
Profiteer nu van een gratis Lonka Professional proefpakket

Om je kennis te laten maken met de overheerlijke en per stuk verpakte Lonka Professional Fudge en Soft Nougat, en om zelf te ervaren hoe heerlijk deze lekkernijen smaken bij koffie en thee, heeft Lonka een proefpakket samengesteld. Vul het aanvraagformulier in en ontvang geheel vrijblijvend een ...

Achtergronden Culinair Fastfood
Lekker of smerig? Domino’s komt met chocolade pizza

Op zaterdag 16 juni onthulde Domino’s haar nieuwste pizza. De choco-lotta pizza gemaakt met echte Belgische chocolade van het merk Callebaut. Het is de eerste zoete pizza op het menu van Domino’s. De pizza is vanaf 9 juli in alle vestigingen verkrijgbaar. Feestelijke pizza De choco...

Amsterdam Opening Culinair
Chef Sidney Schutte opent brasserie

Een plek waar je altijd aan kunt schuiven, meteen vanuit kantoor of rechtstreeks vanuit huis. Geen dresscode, wel goed eten. Geen poespas, wel kwaliteit. Café Cliché is een nieuw initiatief van chef Sidney Schutte dat eind augustus haar deuren opent aan de Middenweg 35 in Amsterdam. He...

Lekkerste Lunchroombroodje Video
Video: heb jij het Lekkerste Lunchroombroodje van 2018?

Het Lekkerste Lunchroombroodje van Nederland. Dat broodje staat misschien al ergens op de kaart, maar waar? Tot 5 oktober 2018 kunnen medewerkers en eigenaren van dagzaken en lunchrooms in Nederland hun creatie inzenden via thijs.jacobs@uitgeverijps.nl. De voorwaarden vind je hier: https://www.lunch...

Fonte Frappés: veganistisch, minder suikers en razend populair

Als horeca ondernemer ben je steeds op zoek naar een hogere omzet en rendementmakers. Frappé is zo’n rendementmaker. Profiteer van de bekendheid en populariteit die de Frappuccino van Starbucks door de jaren heen heeft opgebouwd. De Frappuccino is een espresso, ijsklontjes, melk, suiker...

Meer nieuws

Nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Lees Nu
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2018 - Uitgeverij PS

Uitgave door: