Foodhal in Arnhemse Korenmarkt

25 april 2018 | David Bakker

Arnhem krijgt een foodhal. De ‘Coöperatieve Eeterij de Korenbeurs’ heeft de ideeënwedstrijd voor de Korenbeurs gewonnen. Dat maakte wethouder Ron König namens de jury vandaag bekend. “Met de toevoeging van een vernieuwende foodhal willen we de Arnhemse Korenmarkt weer leven inblazen. Samen met de andere horecaondernemers van de Korenmarkt zie ik een mooie toekomst voor me”, aldus winnaars en initiatiefnemers Jeroen Steenbergen en Armand Luneman.

De Arnhemse Korenbeurs wordt een centrum voor culinaire culturen. Initiatiefnemers Armand Luneman en Jeroen Steenbergen zijn razend enthousiast over het nieuws dat zij de nieuwe invulling voor de Korenbeurs gaan realiseren: “Het is echt geweldig dat we hebben gewonnen! We kunnen niet wachten om de plannen voor ons culinair centrum waar te maken”. Het pand wordt van alle zijden toegankelijk gemaakt, waarmee het gebouw als een verbindend kruispunt voor de omringende horeca op de Korenmarkt komt te staan. Vides met zicht op de authentieke plafondschilderingen geven het monumentale pand allure.

Drukte en geroezemoes zoals toen

Vroeger werd er graan verhandeld, nu wordt de Korenbeurs een podium voor foodies. In de nieuwe Korenbeurs draait het allemaal om goed eten, samenwerken en ontmoeten. Flexkeukens voor varierende keukenbrigades zorgen voor een continu wisselend aanbod voor het publiek en een levendige marktsfeer. De Coöperatieve Eeterij de Korenbeurs geeft ruimte aan jonge topchefs, passievolle hobbykoks, startende en gevestigde ondernemers, nieuwe Nederlanders die hun culinaire cultuur willen delen en mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt.

Het oordeel van de jury

De jury, bestaande uit een afvaardiging van ondernemers, Platform Binnenstad Arnhem, bewoners van de binnenstad en externe adviseurs is unaniem over de keuze. Ron König, wethouder Economische zaken over de winnaar: “De nieuwe invulling van de monumentale Korenbeurs past naadloos in onze plannen om het gebied rond de Korenmarkt aantrekkelijker en leefbaarder te maken. Het concept van de Eeterij waarbij ontmoeten, samenwerken en voedsel de hoofdmoot vormen is een mooie aanvulling voor de Korenmarkt. Dat er bij de initiatiefnemers van dit plan ook Arnhemse partijen zijn betrokken is mooi meegenomen”. Over de plannen voor de verbouwing spreekt hij vol lof: “De respectvolle wijze waarop met het monument wordt omgegaan verdient waardering. Ik kan niet wachten tot ik straks een bezoek kan brengen aan deze nieuwe gelegenheid op de Korenmarkt!".

Opening in 2019

Op 1 juni dit jaar vertrekt Focus Filmtheater definitief uit de Korenbeurs. Dan kan de verbouwing beginnen. Het team, bestaande uit ondermeer Armand Luneman en Atelier Spijker, kan niet wachten om hun plan in de praktijk te brengen. Naar verwachting opent de Coöperatieve Eeterij de Korenbeurs in 2019 haar deuren voor het publiek. Nog even wachten dus!

Wat eraan vooraf ging

Op 7 september 2017 ging de Korenbeurs ideeënwedstrijd van start en mocht iedereen een plan indienen voor de nieuwe invulling van het Korenbeurs pand. In december werd bekend welke vijf beste ideeën een businessplan mochten uitwerken. Vandaag, een half jaar na de aftrap van de wedstrijd, bepaald de jury dat de Coöperatieve Eeterij de Korenbeurs de beste toevoeging is voor de bruisende Arnhemse binnenstad.

Over de Korenbeurs

Het monumentale pand de Korenbeurs ligt midden in het centrum van Arnhem, op het bruisende uitgaansplein de Korenmarkt. Het pand stamt uit 1899 en is oorspronkelijk gebouwd voor de graanhandel. Later diende het pand als expositieruimte voor tentoonstellingen. Sinds 1973 is het pand in gebruik als filmhuis en vanaf 2018 werkt de Coöperatieve Eeterij aan een nieuwe toekomst voor de Korenbeurs.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Overig nieuws

Awards
Edwin Hollanders maakt de Lekkerste Pannenkoek van 2020

Edwin Hollanders wordt twee keer eerste bij De Lekkerste Pannenkoek van 2020. Hij won tijdens de Horecava met zijn creatie 'Hollanders krijg je 'm niet' niet alleen de eerste prijs van de proefjury, maar ook de kinderjuryprijs. Edwin werkt bij Pannenkoekenhuis De Perdstal in Venray. D...

Awards
Melissa de Kolk wint de De Lekkerste Tosti van 2020

Melissa de Kolk wint de De Lekkerste Tosti van 2020 op de Horecava. Zij won tijdens de Horecava met haar creatie 'Tosti by Melissa' de eerste prijs van de vakjury. Melissa de Kolk werkt bij Kwalitaria Lekkerrr by Amersfoort. De voorzitter van de proefjury, Steven Strijbosch (CityGuys), wa...

Awards
Ferry van Daal maakt de Lekkerste Maaltijdsalade van 2020

Ferry van Daal maakt de Lekkerste Maaltijdsalade van 2020. Hij won tijdens de Horecava met zijn creatie 'Beef & Tabouleh' deze vooraanstaande vakwedstrijd. Ferry werkt bij Eurest Catering uit Amsterdam. De voorzitter van de proefjury, Michael Simon, prees het winnende gerecht met name...

Awards Fastservice
Fresh2Go Sushi voor vijfde keer uitgeroepen tot beste bezorgrestaurant

Tijdens de zesde editie van de Thuisbezorgd.nl Awards is Fresh2Go Sushi opnieuw uitgeroepen tot het beste restaurant uit meer dan 8.000 restaurants in heel Nederland. Thuisbezorgd.nl heeft ook de winnaars per stad en per categorie bekendgemaakt en zet hiermee de beste presterende restaurants in elke...

Achtergronden Vega
10x vegan innovatie op Horecava 2020

Nog niet eerder was er op een Nederlandse horecabeurs zo veel aandacht voor nieuwe vegan producten, waaronder de Vish Sticks van Novish. Aan de lange rijen bij de ondernemers te zien is vegan een belangrijk item voor horeca ondernemers. In deze blog zet ProVeg Nederland 10 van de meest vernieuwende ...

Events Achtergronden
Horecava werd goed bezocht dit jaar

Op de 64e editie van de Horecava was de hele horecawereld weer goed vertegenwoordigd de afgelopen vier dagen. De vele nieuwe initiatieven, waaronder The Coffee Stage, de werelden van het TrendLAB en het Start-upLAB met ruim 70 ondernemers waren goed bezocht. Veel aandacht was er voor duurzame thema&...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Lees Nu
Horeca & Recht
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: