Foodbloggers Awards: Dubbel prijs voor Hoofdstad Brasserie

1 september 2017 | Roy Spijker

Het was een groot succes tijdens de eerste editie van de Foodbloggers Awards toen bleek dat Hoofdstad Brasserie, de informele brasserie van De L’Europe, twee keer in de prijzen viel als: Beste Hotelrestaurant gekozen door de juryleden en Publieksfavoriet, gekozen door iedereen die een stem heeft uitgebracht. Daarmee mag Hoofdstad Brasserie, onder leiding van de creatieve en talentvolle chef Alex Haupt, zich benoemen tot beste restaurant van Amsterdam!

"Het is een enorme eer om erkend te worden als Beste Hotelrestaurant. We hebben het afgelopen jaar met het hele team hard gewerkt om een aantrekkelijk concept neer te zetten in het hart van Amsterdam. Het menu hebben we omgetoverd tot verleidelijke gerechten. We proberen met dit concept toegankelijk te zijn voor niet alleen hotelgasten maar zeker ook onze eigen gasten, de mensen uit Amsterdam. Om dan ook de Publieksfavoriet te zijn, dat is echt waanzinnig om te horen! Dit gaan we zeker nog lang vieren," zei een verraste, maar zeer trotse chef.

Het was een warme, zomerse avond in Grand Café De Tropen. Maar liefst 250 relaties, horeca-ondernemers, media en andere genodigden waren aanwezig om de eerste editie van het nieuwe initiatief bij te wonen. Bloggers Roger Bloem (Cityguys), Susam Pang (BySam) en Sabine de Witte (Your Ambassadrice) brachten de Foodbloggers Awards in het leven om de beste spots in Amsterdam te benoemen door middel van een award show. Dagelijks delen zij online met vele foodies en (food)bloggers hun eet-en drinkervaringen, ontmoetingen met het personeel voor en achter de schermen en besloten zij samen met andere foodbloggers plek te nemen als expert in de jury. Een jury van 23 foodbloggers, negen categorieën met elk vijf kandidaten en de publieksfavoriet.

De winnaars van de categorieën zijn:

Beste Foodspot: De Japanner
Beste Nieuwe Restaurant: Restaurant Jacobsz
Beste Horelrestaurant: Hoofdstad Brasserie
Best Brunchspot: Bakers & Roasters
Beste Cocktailbar: Tales & Spirits
Beste Social Media: Restaurant Jacobsz
Beste Design: Bar Botanique
Best Trendsetter: Zoku
Beste Wijnbar: GlouGlou

Gedurende het hele jaar door organiseert Hoofdstad Brasserie diverse inspirerende evenementen: van guest chefs tot lunchpromoties, live jazzavonden en de beste deal voo oesters en champagne. Met de blog ‘Our Hoofdstad’ neemt de chef u mee in zijn denkwijze, creativiteit van het team, de inspiratie die ze krijgen van onze gasten en de beste producten van onze leveranciers om de meest smaakvolle gerechten te ontwikkelen.

Hoofdstad Brasserie

Met invloeden van over de hele wereld is Amsterdam één van de snelst groeiende culinaire steden in Europa. Met een mix van Europese en internationale gerechten op het menu, heeft Hoofdstad Brasserie hier zeker aan bijgedragen. Bekroond met een BIB Gourmand voor de beste prijs-kwaliteit verhouding, biedt Hoofdstad Brasserie een vriendelijke en open benadering aan de brasserie van De L’Europe Amsterdam. De creatieve en talentvolle chef, Alex Haupt, introduceert smaakvolle gerechten die Amsterdam keer op keer blijven verrassen. Met ingrediënten vol smaak en intensiteit, doch simpel en authentiek, wordt de perfecte harmonie in elke maaltijd gecreëerd.

Nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Overig nieuws

Awards Onderwijs
Heb jij het Beste Leerbedrijf Horeca?

Het is weer zover. De volgende editie van Beste Leerbedrijf Horeca gaat weer van start! Stichting Vakbekwaamheid Horeca (SVH) organiseert namens de branche de wedstrijd voor de 4e keer. Leerlingen en docenten kunnen vanaf 18 juni de leerbedrijven, waarvan zij vinden dat ze kans maken op de titel, no...

Koffie & thee Advertorial
Profiteer nu van een gratis Lonka Professional proefpakket

Om je kennis te laten maken met de overheerlijke en per stuk verpakte Lonka Professional Fudge en Soft Nougat, en om zelf te ervaren hoe heerlijk deze lekkernijen smaken bij koffie en thee, heeft Lonka een proefpakket samengesteld. Vul het aanvraagformulier in en ontvang geheel vrijblijvend een ...

Achtergronden Culinair Fastfood
Lekker of smerig? Domino’s komt met chocolade pizza

Op zaterdag 16 juni onthulde Domino’s haar nieuwste pizza. De choco-lotta pizza gemaakt met echte Belgische chocolade van het merk Callebaut. Het is de eerste zoete pizza op het menu van Domino’s. De pizza is vanaf 9 juli in alle vestigingen verkrijgbaar. Feestelijke pizza De choco...

Amsterdam Opening Culinair
Chef Sidney Schutte opent brasserie

Een plek waar je altijd aan kunt schuiven, meteen vanuit kantoor of rechtstreeks vanuit huis. Geen dresscode, wel goed eten. Geen poespas, wel kwaliteit. Café Cliché is een nieuw initiatief van chef Sidney Schutte dat eind augustus haar deuren opent aan de Middenweg 35 in Amsterdam. He...

Lekkerste Lunchroombroodje Video
Video: heb jij het Lekkerste Lunchroombroodje van 2018?

Het Lekkerste Lunchroombroodje van Nederland. Dat broodje staat misschien al ergens op de kaart, maar waar? Tot 5 oktober 2018 kunnen medewerkers en eigenaren van dagzaken en lunchrooms in Nederland hun creatie inzenden via thijs.jacobs@uitgeverijps.nl. De voorwaarden vind je hier: https://www.lunch...

Fonte Frappés: veganistisch, minder suikers en razend populair

Als horeca ondernemer ben je steeds op zoek naar een hogere omzet en rendementmakers. Frappé is zo’n rendementmaker. Profiteer van de bekendheid en populariteit die de Frappuccino van Starbucks door de jaren heen heeft opgebouwd. De Frappuccino is een espresso, ijsklontjes, melk, suiker...

Meer nieuws

Nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Lees Nu
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2018 - Uitgeverij PS

Uitgave door: