Foodbloggers Awards: Dubbel prijs voor Hoofdstad Brasserie

1 september 2017 | Roy Spijker

Het was een groot succes tijdens de eerste editie van de Foodbloggers Awards toen bleek dat Hoofdstad Brasserie, de informele brasserie van De L’Europe, twee keer in de prijzen viel als: Beste Hotelrestaurant gekozen door de juryleden en Publieksfavoriet, gekozen door iedereen die een stem heeft uitgebracht. Daarmee mag Hoofdstad Brasserie, onder leiding van de creatieve en talentvolle chef Alex Haupt, zich benoemen tot beste restaurant van Amsterdam!

"Het is een enorme eer om erkend te worden als Beste Hotelrestaurant. We hebben het afgelopen jaar met het hele team hard gewerkt om een aantrekkelijk concept neer te zetten in het hart van Amsterdam. Het menu hebben we omgetoverd tot verleidelijke gerechten. We proberen met dit concept toegankelijk te zijn voor niet alleen hotelgasten maar zeker ook onze eigen gasten, de mensen uit Amsterdam. Om dan ook de Publieksfavoriet te zijn, dat is echt waanzinnig om te horen! Dit gaan we zeker nog lang vieren," zei een verraste, maar zeer trotse chef.

Het was een warme, zomerse avond in Grand Café De Tropen. Maar liefst 250 relaties, horeca-ondernemers, media en andere genodigden waren aanwezig om de eerste editie van het nieuwe initiatief bij te wonen. Bloggers Roger Bloem (Cityguys), Susam Pang (BySam) en Sabine de Witte (Your Ambassadrice) brachten de Foodbloggers Awards in het leven om de beste spots in Amsterdam te benoemen door middel van een award show. Dagelijks delen zij online met vele foodies en (food)bloggers hun eet-en drinkervaringen, ontmoetingen met het personeel voor en achter de schermen en besloten zij samen met andere foodbloggers plek te nemen als expert in de jury. Een jury van 23 foodbloggers, negen categorieën met elk vijf kandidaten en de publieksfavoriet.

De winnaars van de categorieën zijn:

Beste Foodspot: De Japanner
Beste Nieuwe Restaurant: Restaurant Jacobsz
Beste Horelrestaurant: Hoofdstad Brasserie
Best Brunchspot: Bakers & Roasters
Beste Cocktailbar: Tales & Spirits
Beste Social Media: Restaurant Jacobsz
Beste Design: Bar Botanique
Best Trendsetter: Zoku
Beste Wijnbar: GlouGlou

Gedurende het hele jaar door organiseert Hoofdstad Brasserie diverse inspirerende evenementen: van guest chefs tot lunchpromoties, live jazzavonden en de beste deal voo oesters en champagne. Met de blog ‘Our Hoofdstad’ neemt de chef u mee in zijn denkwijze, creativiteit van het team, de inspiratie die ze krijgen van onze gasten en de beste producten van onze leveranciers om de meest smaakvolle gerechten te ontwikkelen.

Hoofdstad Brasserie

Met invloeden van over de hele wereld is Amsterdam één van de snelst groeiende culinaire steden in Europa. Met een mix van Europese en internationale gerechten op het menu, heeft Hoofdstad Brasserie hier zeker aan bijgedragen. Bekroond met een BIB Gourmand voor de beste prijs-kwaliteit verhouding, biedt Hoofdstad Brasserie een vriendelijke en open benadering aan de brasserie van De L’Europe Amsterdam. De creatieve en talentvolle chef, Alex Haupt, introduceert smaakvolle gerechten die Amsterdam keer op keer blijven verrassen. Met ingrediënten vol smaak en intensiteit, doch simpel en authentiek, wordt de perfecte harmonie in elke maaltijd gecreëerd.

Nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Overig nieuws

Opening Lunchroom
Bijzondere lunchroom opent in Velp

In Velp opent volgende week een unieke lunchroom. In deze zaak gaan medewerkers en bewoners van Driestroomhuis Phoenixx aan de slag. In het Driestroomhuis Phoenixx wonen mensen onder begeleiding. De lunchroom gaat 'Het Broodplankje' heten. Eigen tempo De bewoners van het Driestroomhuis...

Interview
Interview: Culinaire oase in een grauw winkelcentrum

In een nogal troosteloos en grijs winkelcentrum in Almere Buiten verwacht je enkel of vooral vestigingen van de geijkte winkelketens te vinden. Die verwachting komt uit, maar temidden van al de ‘ketenwinkels’ die de teloorgang van de retail symboliseren, vinden we één parel...

Personeel
FNV: Al 2.000 personen zeggen 'nee' tegen cao-resultaat

Drie jaar lang is er geen cao in de horeca. Nu ligt er een onderhandelingsresultaat tussen KHN en CNV Vakmensen. Leden van CNV krijgen slechts zes dagen de tijd om aan te geven of zij akkoord gaan met het onderhandelingsresultaat. Het lijkt erop dat alles op stel en sprong geregeld moet worden. Lede...

Economie
'Winstwaarschuwing' voor MKB ondernemers

Bij de huidige groei van het midden- en kleinbedrijf in Nederland is een “winstwaarschuwing” op zijn plaats. Dat staat in het jaarbericht 2017, de ‘Staat van het MKB’ van het Nederlands Comité voor Ondernemerschap en Financiering. Door toenemende krapte op de arbeidsma...

Achtergronden
Eigenaresse lunchroom onwel door gas

Woensdag is een vrouw onwel geworden in lunchroom Oom Dagobert in Helvoirt. De oorzaak bleek de aanwezigheid van gas. Vermoedelijk is er in de lunchroom een gaspit open blijven staan gedurende de nacht, zo lezen we in Brabants Dagblad. Eigenaresse Het slachtoffer bleek de eigenaresse van de za...

Opening
Formule WOK& start in Rotterdamse Zwart Janstraat

De nieuwe fastserviceformule WOK& opent op 24 november 2017 haar eerste store in Rotterdam aan de Zwart Janstraat. Franchisenemer Nawal Hasan (35) gaat bevlogen aan de slag met een team van jonge medewerkers om gezond, Aziatisch natural food op de kaart te zetten. Rotterdam-Noord heeft de pri...

Meer nieuws

Nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Lees Nu
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2017 - Uitgeverij PS

Uitgave door: