Foodbloggers Awards: Dubbel prijs voor Hoofdstad Brasserie

1 september 2017 | Roy Spijker

Het was een groot succes tijdens de eerste editie van de Foodbloggers Awards toen bleek dat Hoofdstad Brasserie, de informele brasserie van De L’Europe, twee keer in de prijzen viel als: Beste Hotelrestaurant gekozen door de juryleden en Publieksfavoriet, gekozen door iedereen die een stem heeft uitgebracht. Daarmee mag Hoofdstad Brasserie, onder leiding van de creatieve en talentvolle chef Alex Haupt, zich benoemen tot beste restaurant van Amsterdam!

"Het is een enorme eer om erkend te worden als Beste Hotelrestaurant. We hebben het afgelopen jaar met het hele team hard gewerkt om een aantrekkelijk concept neer te zetten in het hart van Amsterdam. Het menu hebben we omgetoverd tot verleidelijke gerechten. We proberen met dit concept toegankelijk te zijn voor niet alleen hotelgasten maar zeker ook onze eigen gasten, de mensen uit Amsterdam. Om dan ook de Publieksfavoriet te zijn, dat is echt waanzinnig om te horen! Dit gaan we zeker nog lang vieren," zei een verraste, maar zeer trotse chef.

Het was een warme, zomerse avond in Grand Café De Tropen. Maar liefst 250 relaties, horeca-ondernemers, media en andere genodigden waren aanwezig om de eerste editie van het nieuwe initiatief bij te wonen. Bloggers Roger Bloem (Cityguys), Susam Pang (BySam) en Sabine de Witte (Your Ambassadrice) brachten de Foodbloggers Awards in het leven om de beste spots in Amsterdam te benoemen door middel van een award show. Dagelijks delen zij online met vele foodies en (food)bloggers hun eet-en drinkervaringen, ontmoetingen met het personeel voor en achter de schermen en besloten zij samen met andere foodbloggers plek te nemen als expert in de jury. Een jury van 23 foodbloggers, negen categorieën met elk vijf kandidaten en de publieksfavoriet.

De winnaars van de categorieën zijn:

Beste Foodspot: De Japanner
Beste Nieuwe Restaurant: Restaurant Jacobsz
Beste Horelrestaurant: Hoofdstad Brasserie
Best Brunchspot: Bakers & Roasters
Beste Cocktailbar: Tales & Spirits
Beste Social Media: Restaurant Jacobsz
Beste Design: Bar Botanique
Best Trendsetter: Zoku
Beste Wijnbar: GlouGlou

Gedurende het hele jaar door organiseert Hoofdstad Brasserie diverse inspirerende evenementen: van guest chefs tot lunchpromoties, live jazzavonden en de beste deal voo oesters en champagne. Met de blog ‘Our Hoofdstad’ neemt de chef u mee in zijn denkwijze, creativiteit van het team, de inspiratie die ze krijgen van onze gasten en de beste producten van onze leveranciers om de meest smaakvolle gerechten te ontwikkelen.

Hoofdstad Brasserie

Met invloeden van over de hele wereld is Amsterdam één van de snelst groeiende culinaire steden in Europa. Met een mix van Europese en internationale gerechten op het menu, heeft Hoofdstad Brasserie hier zeker aan bijgedragen. Bekroond met een BIB Gourmand voor de beste prijs-kwaliteit verhouding, biedt Hoofdstad Brasserie een vriendelijke en open benadering aan de brasserie van De L’Europe Amsterdam. De creatieve en talentvolle chef, Alex Haupt, introduceert smaakvolle gerechten die Amsterdam keer op keer blijven verrassen. Met ingrediënten vol smaak en intensiteit, doch simpel en authentiek, wordt de perfecte harmonie in elke maaltijd gecreëerd.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Overig nieuws

Vega
Nieuw vegetarisch keurmerk voor restaurants

Dinsdag 12 november is het eerste echte vegetarische keurmerk voor restaurants gelanceerd. Het LEKKER VEGA Keurmerk is een initiatief van de Vegetariërsbond en doet met zijn indeling in niveaus recht aan het veelzijdige vega-aanbod in de Nederlandse horeca. Een win-win situatie voor restaurant ...

Koffie & thee Achtergronden
App spaarder 'wint' reis naar Italië bij Doppio Espresso

In september 2018 was de lancering van de Mijn Doppio App. Gasten van Doppio Espresso kunnen middels de app sparen voor gratis koffie, patisserie, lunch en als ultieme spaardoel een reis naar Milaan. In 2019 is het zover, de eerste gasten hebben 5000 punten bij elkaar gespaard. De trouwe gast van...

Interview Longread
Het succesverhaal van Brownies&downieS: “Eind dit jaar hebben we 57 lunchzaken”

In zeven jaar tijd van twee naar vijfenvijftig vestigingen. Thijs Swinkels, oprichter van Brownies&downieS, geniet nog steeds van de olievlek die zich vanuit het Brabantse Veghel heeft weten te verspreiden naar de rest van Nederland. Een mooie prestatie voor iemand die eigenlijk alleen maar werk...

Opening Den Haag
STAN&CO Den Haag gaat bijna open

Na een rigoureuze verbouwing van een jaar is STAN&CO Den Haag bijna klaar voor de opening. In het pand aan het Buitenhof wordt de laatste hand gelegd aan een bar-restaurant waar gasten gedurende de hele dag en avond terecht kunnen voor ontbijt, lunch, borrel en diner. De nieuwe gevel is voorzien...

Opening Rotterdam
Tweede Bagels & Beans aGoGo verovert Rotterdam

Binnenkort klotst de bagelliefde over de randen van de Koopgoot: woensdag 20 november opent Bagels & Beans de sluizen van bagels, koffie en geluk in FORUM Rotterdam. Op de eerste verdieping komt de vertrouwde Bagels & Beans, de begane grond is gereserveerd voor Bagels & Beans aGoGo. De t...

Wet- en regelgeving
Loondoorbetaling bij ziekte en re-integratie wordt duidelijker

Veel werkgevers in de horeca hebben moeite met de verplichting om het loon door te betalen van zieke werknemers. Ook zijn zij verantwoordelijk voor de re-integratie, al zijn zij zich daar vaak niet van bewust. Om werkgevers te ontzorgen, komt er per 1 januari 2020 een nieuw pakket aan maatregelen...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Lees Nu
Horeca & Recht
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2019 - Uitgeverij PS

Uitgave door: