Eindhoven Culinair weer van start

27 april 2010 |
Eindhoven Culinair weer van start<

Het jaarlijkse evenement Eindhoven Culinair vindt traditiegetrouw plaats tijdens de pinksterdagen (21 t/m 24 mei) in het Eindhovense Stadswandelpark. Na het aflassen van afgelopen jaar is het de organisatie dit jaar wel gelukt om een nieuwe concept te lanceren. Ten opzichte van voorgaande jaren komt er dit maal een echt culinair evenement, waar genieten en elkaar ontmoeten in een verrassende en representatieve omgeving centraal staat.

Groot opgezet
De opzet van het terrein zal in oppervlakte fors groter zijn, doordat het terrein achter het Stadspaviljoen geheel gevlonderd en voorzien van paviljoens (dus restaurants) bij het evenement betrokken wordt. Doel hiervan is enerzijds meer loop te creëren en anderzijds veel meer rust te laten ontstaan zodat de bezoeker echt kan genieten van de diverse culinaire hoogstandjes. Elke restaurateur kent eenzelfde maat paviljoen (75 m2) met een groot terras, alleen de drie restaurants met een Michelin-ster bemannen een groter gezamenlijk paviljoen.

Bijzonder jaar
Anders dan andere jaren dienen gasten entree te betalen; voor tien euro ontvangen bezoekers een dagkaart en zeven euro aan speciale eetmuntjes. Effectief betalen gasten dus slechts drie euro voor een hele dag. Ook heeft het festijn dit jaar een duurzaam tintje: door gebruik te maken van de expertise en logistiek van van Ganzewinkel zal Eindhoven Culinair 2010 geheel afval neutraal zijn.

Deelnemers
De deelnemers van Eindhoven Culinair 2010 zijn:
Restaurant de Collse Hoeve, Restaurant KB 23, Stadspaviljoen, Chinees restaurant Mei Wah, Ristorante Da Nello, Restaurant Luz, Restaurant Thuys, Oesters en Champagne, Brasserie FLO, Park & Pluche, Ristorante Ortica, Restaurant JIU.NU, Restaurant Sala Thai, Restaurant Boon, De Karpendonkse Hoeve, De Lindhof en Avant Garde.

Toegangskaarten en eetmuntjes (Lempkes) zijn beiden vooraf via de website http://www.eindhovenculinair.com/ te bestellen.
Nienke Duimelaar


Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Overig nieuws

KHN
KHN reageert op maatregelen: "Te veel nadruk op horeca"

De Koninklijke Horeca Nederland begrijpt dat, als het aantal besmettingen toeneemt, de overheid maatregelen moet nemen om die groei een halt toe te roepen. Echter verbaast het de brancheorganisatie dat de horeca telkens het boetekleed aan moet trekken. Op de website reageert KHN op de genomen maatre...

Download nu de corona checklist

Horecagasten worden vanaf 10 augustus dringend verzocht hun contactgegevens achter te laten om bron- en contactonderzoek makkelijker te maken bij een eventuele uitbraak. Download hier de checklist om uit te printen. Horecaondernemers zijn verplicht contactgegevens aan hun gasten te vragen, gasten zi...

Achtergronden
Zo kom je de hitte in de horeca door

Op sommige plekken in Nederland zal het kwik deze week oplopen tot een kleine 36 graden. Horecaondernemers nemen massaal maatregelen om de week zo koel mogelijk door te komen. Met deze acht tips helpen we je een beetje op weg. 1. Cliché, maar misschien wel de belangrijkste: zorg dat j...

Coronacrisis
Kabinet trekt teugels aan in strijd tegen corona

Horecazaken moeten vanaf maandag 10 augustus de namen en contactgegevens van gasten registreren. Dat maakte premier Rutte zojuist bekend tijdens zijn persconferentie. Het coronavirus is bezig aan een opmars. Om die opmars tegen te gaan is contact- en brononderzoek noodzakelijk, zo stelt de premier. ...

Opening
Café Restaurant Soesterdal: all-electric

Op de voormalige vliegbasis Soesterberg is een ingetogen en duurzaam horecapaviljoen gerealiseerd, bestaande uit een café restaurant met terras, omringd door een natuurlijk speelbos en diverse speelplekken. Café Restaurant Soesterdal ligt aan de bosrand, met een weids uitzicht over ...

Economie Tech
Met Tikkie Check supersnel en eenvoudig afrekenen in horeca

Voor iedereen die op het terras of in een restaurant na een drankje of maaltijd snel en zonder tussenkomst van personeel de rekening wil betalen, biedt Tikkie Check vanaf nu de mogelijkheid in een handomdraai contactloos af te rekenen. Het enige dat je hoeft te doen, is de camera van je smartphon...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Lees Nu
Horeca & Recht
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: