Eindhoven Culinair weer van start

27 april 2010 |
Eindhoven Culinair weer van start<

Het jaarlijkse evenement Eindhoven Culinair vindt traditiegetrouw plaats tijdens de pinksterdagen (21 t/m 24 mei) in het Eindhovense Stadswandelpark. Na het aflassen van afgelopen jaar is het de organisatie dit jaar wel gelukt om een nieuwe concept te lanceren. Ten opzichte van voorgaande jaren komt er dit maal een echt culinair evenement, waar genieten en elkaar ontmoeten in een verrassende en representatieve omgeving centraal staat.

Groot opgezet
De opzet van het terrein zal in oppervlakte fors groter zijn, doordat het terrein achter het Stadspaviljoen geheel gevlonderd en voorzien van paviljoens (dus restaurants) bij het evenement betrokken wordt. Doel hiervan is enerzijds meer loop te creëren en anderzijds veel meer rust te laten ontstaan zodat de bezoeker echt kan genieten van de diverse culinaire hoogstandjes. Elke restaurateur kent eenzelfde maat paviljoen (75 m2) met een groot terras, alleen de drie restaurants met een Michelin-ster bemannen een groter gezamenlijk paviljoen.

Bijzonder jaar
Anders dan andere jaren dienen gasten entree te betalen; voor tien euro ontvangen bezoekers een dagkaart en zeven euro aan speciale eetmuntjes. Effectief betalen gasten dus slechts drie euro voor een hele dag. Ook heeft het festijn dit jaar een duurzaam tintje: door gebruik te maken van de expertise en logistiek van van Ganzewinkel zal Eindhoven Culinair 2010 geheel afval neutraal zijn.

Deelnemers
De deelnemers van Eindhoven Culinair 2010 zijn:
Restaurant de Collse Hoeve, Restaurant KB 23, Stadspaviljoen, Chinees restaurant Mei Wah, Ristorante Da Nello, Restaurant Luz, Restaurant Thuys, Oesters en Champagne, Brasserie FLO, Park & Pluche, Ristorante Ortica, Restaurant JIU.NU, Restaurant Sala Thai, Restaurant Boon, De Karpendonkse Hoeve, De Lindhof en Avant Garde.

Toegangskaarten en eetmuntjes (Lempkes) zijn beiden vooraf via de website http://www.eindhovenculinair.com/ te bestellen.
Nienke Duimelaar


Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Overig nieuws

Bezorgen Achtergronden
Open brief TheFork naar aanleiding van ophef uitzending Rambam

Naar aanleiding van de Rambam-uitzending van januari wil TheFork reageren op beschuldigingen die tijdens de uitzending werden geuit. Hierbij delen we deze brief van TheFork, waarin ook de werkwijze van KHN richting de media wordt bekritiseerd. Om een gedetailleerd en volledig beeld te kunnen sch...

Koffie & thee Achtergronden
Starbucks vraagt teveel voor plantaardige melk

Als je bij Starbucks een cappuccino met havermelk bestelt betaal je 70 cent extra. Dit botst met hun eigen klimaatdoelstellingen, want de milieu-impact van plantaardige melk is gemiddeld meer dan de helft lager dan die van koemelk. ProVeg verzoekt daarom de toeslag op plantaardige melk te laten vall...

Food Advertorial
Food Waste Challenge: Best Practice

Nederlandse restaurants en hotels kunnen gezamenlijk jaarlijks 61 miljoen kilo voedselverspilling vermijden en daarmee 582 miljoen euro besparen. Dit is maandag 13 januari bekend gemaakt tijdens de slotdag van de Food Waste Challenge op de Horecava. De Food Waste Challenge is een door Rabobank georg...

Culinair Recepten
Wat zit er in de originele bolognesesaus?

De bolognesesaus is de allerbekendste Italiaanse pastasaus. In tegenstelling tot veel andere pastasauzen is deze behoorlijk rijk gevuld, doorgaans is het een saus op basis van gehakt, (gepelde) tomaten, wortel, selderie, knoflook en ui. Hieraan worden vaak nog meer ingrediënten aan toegevoegd, ...

Opening Internationaal
Deus Ex Machina brengt uniek retail- en restaurantconcept naar Nederland

Deus Ex Machina is meer dan alleen een merk. Het brengt een lifestyle voor alle riders, bikers, creatieven, foodfanaten en artistiekelingen tot leven. Met hun recent geopende ‘tempel’ genaamd The Wat of Why aan de Amsterdamse Herengracht start ook in de lage landen de jacht naar plezier....

Interview
Zus&Zus: eigentijdse lunchroom in Barneveld [video]

Zus&Zus is een kleine lunchroom gevestigd op het Dijkje in Barneveld. Het is opgericht door de twee zussen Dynande en Sharissa. Nadat Dynande haar opleiding tot banketbakker had afgerond en Sharissa haar baan in de zorg had opgezegd, besloten de twee hun passie voor bakken te volgen. Na een jaar...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Lees Nu
Horeca & Recht
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: