Eindhoven Culinair weer van start

27 april 2010 |
Eindhoven Culinair weer van start<

Het jaarlijkse evenement Eindhoven Culinair vindt traditiegetrouw plaats tijdens de pinksterdagen (21 t/m 24 mei) in het Eindhovense Stadswandelpark. Na het aflassen van afgelopen jaar is het de organisatie dit jaar wel gelukt om een nieuwe concept te lanceren. Ten opzichte van voorgaande jaren komt er dit maal een echt culinair evenement, waar genieten en elkaar ontmoeten in een verrassende en representatieve omgeving centraal staat.

Groot opgezet
De opzet van het terrein zal in oppervlakte fors groter zijn, doordat het terrein achter het Stadspaviljoen geheel gevlonderd en voorzien van paviljoens (dus restaurants) bij het evenement betrokken wordt. Doel hiervan is enerzijds meer loop te creëren en anderzijds veel meer rust te laten ontstaan zodat de bezoeker echt kan genieten van de diverse culinaire hoogstandjes. Elke restaurateur kent eenzelfde maat paviljoen (75 m2) met een groot terras, alleen de drie restaurants met een Michelin-ster bemannen een groter gezamenlijk paviljoen.

Bijzonder jaar
Anders dan andere jaren dienen gasten entree te betalen; voor tien euro ontvangen bezoekers een dagkaart en zeven euro aan speciale eetmuntjes. Effectief betalen gasten dus slechts drie euro voor een hele dag. Ook heeft het festijn dit jaar een duurzaam tintje: door gebruik te maken van de expertise en logistiek van van Ganzewinkel zal Eindhoven Culinair 2010 geheel afval neutraal zijn.

Deelnemers
De deelnemers van Eindhoven Culinair 2010 zijn:
Restaurant de Collse Hoeve, Restaurant KB 23, Stadspaviljoen, Chinees restaurant Mei Wah, Ristorante Da Nello, Restaurant Luz, Restaurant Thuys, Oesters en Champagne, Brasserie FLO, Park & Pluche, Ristorante Ortica, Restaurant JIU.NU, Restaurant Sala Thai, Restaurant Boon, De Karpendonkse Hoeve, De Lindhof en Avant Garde.

Toegangskaarten en eetmuntjes (Lempkes) zijn beiden vooraf via de website http://www.eindhovenculinair.com/ te bestellen.
Nienke Duimelaar


Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Overig nieuws

Opening
Restaurant Par Hasard Almere omgetoverd tot all you can eetcafé

Restaurant Par Hasard op het Belfortplein in Almere Stad past haar concept aan en wordt het gezellige en toegankelijke All you can eetcafé by Par Hasard. Hiermee sluit het restaurant beter aan op de wensen van een groot deel van de bewoners en bezoekers van Almere en speelt zij in op de ...

Wet- en regelgeving Financieel Ondernemen
Checklist naheffingsaanslag btw helpt ondernemers na gemiste btw-deadline

Het afgelopen kwartaal misten ca. 64.000 ondernemers de deadline om hun btw-aangifte en bijbehorende betaling te doen. Dit is zonde, want wie de deadline heeft gemist, ontvangt een dezer dagen een naheffingsaanslag, veelal met boete. Vooral startende ondernemers zijn nog niet gewend aan de terugk...

Ondernemen
Je eigen foodtruck beginnen? Dit moet je weten!

Een buurtfeest of festival is tegenwoordig niet meer compleet zonder foodtruck. Leuk om er af en toe een burger te bestellen, maar nóg leuker om er zelf één te beginnen. Gaat jouw ondernemershart er sneller van kloppen? Lees dan dit artikel vol handige tips voor het beginnen ...

Lunch Diner Opening
Nieuwe hotspot in Amsterdam-Noord [Foto's]

Bar-restaurant IJver heeft haar deuren voor gasten geopend op de NDSM-werf in Amsterdam Noord. Ruim een jaar lang liepen hier werklieden in en uit nadat er vijf jaar geleden de eerste plannen werden gemaakt. Het team, bestaande uit 5 jonge ambitieuze ondernemers, kan niet wachten om van deze feno...

Achtergronden Tech
Ook restaurants moeten innoveren: “Wie nu nog op papier werkt, loopt hopeloos achter”

Zelfs in onze sector, die op zich als vrij traditioneel te boek staat, maken we inmiddels gebruik van technologische hulpmiddelen. Het zijn babystapjes, toegegeven, maar wie anno nu de personeelsplanning nog in excel bijhoudt en de recepturen in een kladblok noteert, loopt hopeloos achter. Ik bev...

trends Koffie & thee
Dit zijn de actuele koffietrends en -ontwikkelingen

Technologische ontwikkelingen van koffiemachines Koffiemachines worden steeds geavanceerder. Door de automatisering en technologische ontwikkelingen wordt koffie alsmaar naar een hoger niveau getild zowel thuis, in de horeca als op de werkvloer. Aan de hand van recente voorbeelden laten we zien w...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Lees Nu
Horeca & Recht
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2019 - Uitgeverij PS

Uitgave door: