Eethuis de Heuveltjes heeft de Oudhollandse sfeer

9 januari 2020 | Claudia Eggenkamp

Een Oudhollands eethuisje in Voorthuizen, dat was de ambitie van Gert Struikenkamp (44). Hij heeft de oude friettent afgebroken en er een nieuw eethuisje opgebouwd. En nu in 2020 inmiddels al drie keer uitgebreid.

Gert vertelt dat hij elke dag weer dingen ziet die hij zou willen veranderen of vernieuwen. Sinds kort is er een nieuwe chef-kok die de menukaart weer gaat veranderen en uitbreiden. Zo vertelt Gert: "Aan foodtrends doen wij niet mee, dat past in mijn ogen niet in het pannenkoekenhuisgevoel. Om de vegetarische wensen kunnen wij niet heen en daar passen wij ons ook zo nodig op aan, zo hebben wij pannenkoeken op waterbasis. "Toen ik het bedrijf overkocht, stonden er maar acht standaard pannenkoeken op de menukaart, eigenlijk de standaard pannenkoeken." Gert wilde het friettent idee achter zich laten en daardoor werden de pannenkoeken uitgebreider en verschillende schnitzels kwamen op de kaart.

Het eethuisje heeft een grote speeltuin aan de achterzijde van het huisje, gelegen aan het bos. Veel jonge gezinnen komen daar ook eten, de ouders genieten van een extra biertje en de kinderen spelen in de speeltuin. Door de uitbreiding zijn de klachten van de mensen veel minder geworden. Kinderen zitten niet meer te zeuren aan tafel en kunnen lekker buiten spelen. Het ontstaan van de speeltuin is gekomen doordat Gert zelf kinderen kreeg, zijn dochter wilde graag een duikelrek, en zijn zoon hield van treinen. Zogezegd zo gedaan, er kwamen steeds meer speeltoestellen.  

Als je om je heen kijkt zie je Oudhollandse spullen aan de muren hangen, Gert vertelt: "Mijn ouders gingen kleiner wonen en uit het oude huis hebben wij veel oude spullen gekregen. Wij krijgen ook veel van het Speelgoedmuseum in Voorthuizen. Vaste klanten op leeftijd die kleiner gaan wonen brengen ook veel spullen. Als je om je heen kijkt zie je het eethuisje op de foto’s met de jaren veranderen." Gert is van mening dat deze ouderwetse sfeer bij een pannenkoekenhuis hoort.

In Voorthuizen zijn veel horecagelegenheden waardoor personeel moeilijk te vinden is. In de winter heeft Gert genoeg aan 10 mensen, in de zomer heeft hij 20 mensen. Voorthuizen is een dorp vol met campings dus het zomerseizoen is een druk seizoen. Gert begint over personeel zoeken. "Altijd in het voorjaar krijg ik een beetje stress over het personeel, maar uiteindelijk in de zomer heb ik altijd genoeg mensen lopen. Aangezien er in Voorthuizen zoveel horeca is, voel ik de druk zeker. Er is momenteel zoveel aanbod, dat werkzoekende veel keus hebben."

Gert vertelt dat de meest bijzondere gebeurtenis op een zondagavond was.’’ We kwamen zonder gas te zitten en konden dus geen pannenkoeken bakken. Het enige dat we konden verkopen was friet, we stonden met zaklampen in de keuken. Achteraf lachen we erom, maar op dat moment konden we niks.’’

Eethuisje de Heuveltjes

Naam: Gert Struikenkamp

Lunchroom: Eethuisje de Heuveltjes

Plaats: Voorthuizen

Goedkoopste gerecht: Naturel Pannenkoek, 6,95

Duurste gerecht: Snitzel met Pepersaus, 17,95

Aantal zitplaatsen binnen: 100 zitplaatsen

Aantal zitplaatsen buiten: 70 Zitplaatsen

Aantal personeelsleden: Zomer :20  Winter :10

Deze crossmediale productie is gemaakt door Claudia Eggenkamp, studente van NIMETO Utrecht (Media & Communicatie). Uitgeverij PS: bv is een erkend leerbedrijf en middels deze samenwerking kunnen de studenten hun opgedane vaardigheden in de praktijk brengen. 

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Overig nieuws

Achtergronden Gastronomie
Nieuwe vestiging Bagels & Beans in Leiden

Wie via Leiden Centraal reist of in het stationsgebied werkt, woont of overnacht hoeft niet ver meer te lopen voor een verse creamcheese bagel of Mushroom Soja Latte. In de plint van het nieuwe multifunctionele gebouw Lorentz opent op 3 februari de derde Bagels & Beans van de sleutelstad. Pal te ...

Personeel Achtergronden
Nieuwe mede-eigenaar voor Bagels & Beans

Bagels & Beans heeft een nieuwe mede-eigenaar. Naast oprichters Ronald Bakker en Ninande Thio is Lizan van der Pol, ruim twaalf jaar werkzaam bij het bedrijf en verantwoordelijk voor businessdevelopment, als derde lid toegetreden tot de directie. Ninande Thio: "Lizan heeft zich in de afg ...

Achtergronden
BAZOOKA opent in de Kauwgomballenfabriek.

Je moet maar durven, midden in de lockdown een horecazaak openen. Het team van House of Watt (Elsa Jonker, Thomas Reekers en Felix Bekkers) doen het. “Je kan ook op de bank gaan zitten, wachten tot het voorbij is en dan hopen dat je nog bestaat”, aldus Elsa Jonker, één van ...

21 jaar Lunchroom
20 jaar geleden in Lunchroom: Gary's Muffins

Lunchroom is dit jaar volwassen en bestaat 21 jaar. Tijd om terug te blikken en een greep te doen uit de schier onuitputtelijke voorraad interviews en achtergrondverhalen die in het vakblad voor de lunchroombranche hebben gestaan gedurende deze periode. Wekelijks presenteren we je zo'n verhaa ...

Corona
Download nu de Werkgeversverklaring Avondklok

In heel Nederland geldt vanaf zaterdag 23 januari een avondklok. Dat betekent dat iedereen tussen 21.00 uur ’s avonds en 04.30 uur ’s ochtends binnen blijft. Voor het werk mogen mensen wel de straat op. Het bezorgen van maaltijden is toegestaan mits de bezorger zowel een 'Werkgev ...

Wet- en regelgeving Corona
Kabinet breidt steun- en herstelpakketten uit

Door het verlengen van de lockdown en de invoering van de avondklok heeft het demissionair kabinet besloten de steun- en herstelpakketten uit te breiden. Met deze uitbreiding van het pakket is een totaalbedrag gemoeid van 7,6 miljard euro. De verruimingen gelden voor het eerste en tweede kwartaal va ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2021 - Uitgeverij PS

Uitgave door: