Eethuis de Heuveltjes heeft de Oudhollandse sfeer

9 januari 2020 | Claudia Eggenkamp

Een Oudhollands eethuisje in Voorthuizen, dat was de ambitie van Gert Struikenkamp (44). Hij heeft de oude friettent afgebroken en er een nieuw eethuisje opgebouwd. En nu in 2020 inmiddels al drie keer uitgebreid.

Gert vertelt dat hij elke dag weer dingen ziet die hij zou willen veranderen of vernieuwen. Sinds kort is er een nieuwe chef-kok die de menukaart weer gaat veranderen en uitbreiden. Zo vertelt Gert: "Aan foodtrends doen wij niet mee, dat past in mijn ogen niet in het pannenkoekenhuisgevoel. Om de vegetarische wensen kunnen wij niet heen en daar passen wij ons ook zo nodig op aan, zo hebben wij pannenkoeken op waterbasis. "Toen ik het bedrijf overkocht, stonden er maar acht standaard pannenkoeken op de menukaart, eigenlijk de standaard pannenkoeken." Gert wilde het friettent idee achter zich laten en daardoor werden de pannenkoeken uitgebreider en verschillende schnitzels kwamen op de kaart.

Het eethuisje heeft een grote speeltuin aan de achterzijde van het huisje, gelegen aan het bos. Veel jonge gezinnen komen daar ook eten, de ouders genieten van een extra biertje en de kinderen spelen in de speeltuin. Door de uitbreiding zijn de klachten van de mensen veel minder geworden. Kinderen zitten niet meer te zeuren aan tafel en kunnen lekker buiten spelen. Het ontstaan van de speeltuin is gekomen doordat Gert zelf kinderen kreeg, zijn dochter wilde graag een duikelrek, en zijn zoon hield van treinen. Zogezegd zo gedaan, er kwamen steeds meer speeltoestellen.  

Als je om je heen kijkt zie je Oudhollandse spullen aan de muren hangen, Gert vertelt: "Mijn ouders gingen kleiner wonen en uit het oude huis hebben wij veel oude spullen gekregen. Wij krijgen ook veel van het Speelgoedmuseum in Voorthuizen. Vaste klanten op leeftijd die kleiner gaan wonen brengen ook veel spullen. Als je om je heen kijkt zie je het eethuisje op de foto’s met de jaren veranderen." Gert is van mening dat deze ouderwetse sfeer bij een pannenkoekenhuis hoort.

In Voorthuizen zijn veel horecagelegenheden waardoor personeel moeilijk te vinden is. In de winter heeft Gert genoeg aan 10 mensen, in de zomer heeft hij 20 mensen. Voorthuizen is een dorp vol met campings dus het zomerseizoen is een druk seizoen. Gert begint over personeel zoeken. "Altijd in het voorjaar krijg ik een beetje stress over het personeel, maar uiteindelijk in de zomer heb ik altijd genoeg mensen lopen. Aangezien er in Voorthuizen zoveel horeca is, voel ik de druk zeker. Er is momenteel zoveel aanbod, dat werkzoekende veel keus hebben."

Gert vertelt dat de meest bijzondere gebeurtenis op een zondagavond was.’’ We kwamen zonder gas te zitten en konden dus geen pannenkoeken bakken. Het enige dat we konden verkopen was friet, we stonden met zaklampen in de keuken. Achteraf lachen we erom, maar op dat moment konden we niks.’’

Eethuisje de Heuveltjes

Naam: Gert Struikenkamp

Lunchroom: Eethuisje de Heuveltjes

Plaats: Voorthuizen

Goedkoopste gerecht: Naturel Pannenkoek, 6,95

Duurste gerecht: Snitzel met Pepersaus, 17,95

Aantal zitplaatsen binnen: 100 zitplaatsen

Aantal zitplaatsen buiten: 70 Zitplaatsen

Aantal personeelsleden: Zomer :20  Winter :10

Deze crossmediale productie is gemaakt door Claudia Eggenkamp, studente van NIMETO Utrecht (Media & Communicatie). Uitgeverij PS: bv is een erkend leerbedrijf en middels deze samenwerking kunnen de studenten hun opgedane vaardigheden in de praktijk brengen. 

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Overig nieuws

Economie
Horecaondernemers zijn positiever dan een jaar geleden

De horeca kijkt met vertrouwen naar 2020, zo blijkt uit het nieuwe SRA-BiZ-visierapport ‘2020 in Zicht, de verwachtingen van Nederlandse ondernemingen’. De consumentenbestedingen zullen waarschijnlijk op peil blijven en buitenlandse toeristen weten ons land nog steeds goed te vinden. Er ...

Bezorgen Achtergronden
Open brief TheFork naar aanleiding van ophef uitzending Rambam

Naar aanleiding van de Rambam-uitzending van januari wil TheFork reageren op beschuldigingen die tijdens de uitzending werden geuit. Hierbij delen we deze brief van TheFork, waarin ook de werkwijze van KHN richting de media wordt bekritiseerd. Om een gedetailleerd en volledig beeld te kunnen sch...

Koffie & thee Achtergronden
Starbucks vraagt teveel voor plantaardige melk

Als je bij Starbucks een cappuccino met havermelk bestelt betaal je 70 cent extra. Dit botst met hun eigen klimaatdoelstellingen, want de milieu-impact van plantaardige melk is gemiddeld meer dan de helft lager dan die van koemelk. ProVeg verzoekt daarom de toeslag op plantaardige melk te laten vall...

Food Advertorial
Food Waste Challenge: Best Practice

Nederlandse restaurants en hotels kunnen gezamenlijk jaarlijks 61 miljoen kilo voedselverspilling vermijden en daarmee 582 miljoen euro besparen. Dit is maandag 13 januari bekend gemaakt tijdens de slotdag van de Food Waste Challenge op de Horecava. De Food Waste Challenge is een door Rabobank georg...

Culinair Recepten
Wat zit er in de originele bolognesesaus?

De bolognesesaus is de allerbekendste Italiaanse pastasaus. In tegenstelling tot veel andere pastasauzen is deze behoorlijk rijk gevuld, doorgaans is het een saus op basis van gehakt, (gepelde) tomaten, wortel, selderie, knoflook en ui. Hieraan worden vaak nog meer ingrediënten aan toegevoegd, ...

Opening Internationaal
Deus Ex Machina brengt uniek retail- en restaurantconcept naar Nederland

Deus Ex Machina is meer dan alleen een merk. Het brengt een lifestyle voor alle riders, bikers, creatieven, foodfanaten en artistiekelingen tot leven. Met hun recent geopende ‘tempel’ genaamd The Wat of Why aan de Amsterdamse Herengracht start ook in de lage landen de jacht naar plezier....

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Lees Nu
Horeca & Recht
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: