Eethuis de Heuveltjes heeft de Oudhollandse sfeer

9 januari 2020 | Claudia Eggenkamp

Een Oudhollands eethuisje in Voorthuizen, dat was de ambitie van Gert Struikenkamp (44). Hij heeft de oude friettent afgebroken en er een nieuw eethuisje opgebouwd. En nu in 2020 inmiddels al drie keer uitgebreid.

Gert vertelt dat hij elke dag weer dingen ziet die hij zou willen veranderen of vernieuwen. Sinds kort is er een nieuwe chef-kok die de menukaart weer gaat veranderen en uitbreiden. Zo vertelt Gert: "Aan foodtrends doen wij niet mee, dat past in mijn ogen niet in het pannenkoekenhuisgevoel. Om de vegetarische wensen kunnen wij niet heen en daar passen wij ons ook zo nodig op aan, zo hebben wij pannenkoeken op waterbasis. "Toen ik het bedrijf overkocht, stonden er maar acht standaard pannenkoeken op de menukaart, eigenlijk de standaard pannenkoeken." Gert wilde het friettent idee achter zich laten en daardoor werden de pannenkoeken uitgebreider en verschillende schnitzels kwamen op de kaart.

Het eethuisje heeft een grote speeltuin aan de achterzijde van het huisje, gelegen aan het bos. Veel jonge gezinnen komen daar ook eten, de ouders genieten van een extra biertje en de kinderen spelen in de speeltuin. Door de uitbreiding zijn de klachten van de mensen veel minder geworden. Kinderen zitten niet meer te zeuren aan tafel en kunnen lekker buiten spelen. Het ontstaan van de speeltuin is gekomen doordat Gert zelf kinderen kreeg, zijn dochter wilde graag een duikelrek, en zijn zoon hield van treinen. Zogezegd zo gedaan, er kwamen steeds meer speeltoestellen.  

Als je om je heen kijkt zie je Oudhollandse spullen aan de muren hangen, Gert vertelt: "Mijn ouders gingen kleiner wonen en uit het oude huis hebben wij veel oude spullen gekregen. Wij krijgen ook veel van het Speelgoedmuseum in Voorthuizen. Vaste klanten op leeftijd die kleiner gaan wonen brengen ook veel spullen. Als je om je heen kijkt zie je het eethuisje op de foto’s met de jaren veranderen." Gert is van mening dat deze ouderwetse sfeer bij een pannenkoekenhuis hoort.

In Voorthuizen zijn veel horecagelegenheden waardoor personeel moeilijk te vinden is. In de winter heeft Gert genoeg aan 10 mensen, in de zomer heeft hij 20 mensen. Voorthuizen is een dorp vol met campings dus het zomerseizoen is een druk seizoen. Gert begint over personeel zoeken. "Altijd in het voorjaar krijg ik een beetje stress over het personeel, maar uiteindelijk in de zomer heb ik altijd genoeg mensen lopen. Aangezien er in Voorthuizen zoveel horeca is, voel ik de druk zeker. Er is momenteel zoveel aanbod, dat werkzoekende veel keus hebben."

Gert vertelt dat de meest bijzondere gebeurtenis op een zondagavond was.’’ We kwamen zonder gas te zitten en konden dus geen pannenkoeken bakken. Het enige dat we konden verkopen was friet, we stonden met zaklampen in de keuken. Achteraf lachen we erom, maar op dat moment konden we niks.’’

Eethuisje de Heuveltjes

Naam: Gert Struikenkamp

Lunchroom: Eethuisje de Heuveltjes

Plaats: Voorthuizen

Goedkoopste gerecht: Naturel Pannenkoek, 6,95

Duurste gerecht: Snitzel met Pepersaus, 17,95

Aantal zitplaatsen binnen: 100 zitplaatsen

Aantal zitplaatsen buiten: 70 Zitplaatsen

Aantal personeelsleden: Zomer :20  Winter :10

Deze crossmediale productie is gemaakt door Claudia Eggenkamp, studente van NIMETO Utrecht (Media & Communicatie). Uitgeverij PS: bv is een erkend leerbedrijf en middels deze samenwerking kunnen de studenten hun opgedane vaardigheden in de praktijk brengen. 

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Overig nieuws

Opening
Poké Perfect nu ook in Almere geopend

Onlangs is aan de Grote Markt een vestiging geopend van Poké Perfect. In dit restaurant staan gerechten op het menu die zijn geïnspireerd op de Hawaiiaanse keuken met poké bowls als basis. Bij Poké Perfect kunnen klanten terecht voor een snelle, heerlijke en bovendien gezon...

Economie Coronacrisis
Vooral horecaondernemers maken zich zorgen over voortbestaan onderneming

Het vertrouwen in het voortbestaan bij de huidige economische situatie is in juni in nagenoeg alle sectoren van het niet-financiële bedrijfsleven toegenomen. In de meeste sectoren dacht meer dan de helft van de bedrijven in juni minstens nog een jaar te bestaan. In mei was dit nog alleen in de ...

Koffie & thee Longread
Koffiekennis: alles over koffievarianten

Specialty coffee is in de afgelopen jaren steeds populairder geworden in Nederland. In de horeca is koffie essentieel, net als in B&B en dan zeker bij het ontbijt. Omdat specialty coffees steeds gangbaarder zijn, is het verstandig om eens in deze donkerbruine materie te duiken. Want wat is speci...

Lekkerste Lunchroombroodje Awards
Meld je aan voor het Lekkerste Lunchroombroodje van Nederland 2020

In verband met de maatregelen om de verdere verspreiding van het coronavirus een halt toe te roepen, zijn horecagelegenheden gesloten geweest. Dat is heel vervelend voor jou als lunchroomondernemer, maar wat kun je beter doen om je naamsbekendheid en omzetkansen te vergroten dan meedoen met de wedst...

Wet- en regelgeving Bezorgen
Plotseling tekort van 2500 maaltijdbezorgers

Door een overnacht ingevoerde maatregel van staatssecretaris Tamara van Ark van sociale zaken zitten duizenden cafetaria’s, snackbars en frituren van de ene op de andere dag met een tekort van 2500 maaltijdbezorgers. Afgelopen maandag maakte Van Ark bekend dat maaltijdbezorgers voortaan min...

Opening Fastservice
Kwalitaria Délifrance nu ook in centrum van Zwolle

Het centrum van Zwolle is een cafetaria en lunchroom rijker. Vandaag opent Kwalitaria Délifrance Zwolle Centrum officieel haar deuren. Ondernemer Rubin Hu is geen onbekende in de regio; de gloednieuwe vestiging is zijn derde in Zwolle. ‘Een plek om gezellig te zitten’ Na een...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Lees Nu
Horeca & Recht
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: