Eethuis de Heuveltjes heeft de Oudhollandse sfeer

9 januari 2020 | Claudia Eggenkamp

Een Oudhollands eethuisje in Voorthuizen, dat was de ambitie van Gert Struikenkamp (44). Hij heeft de oude friettent afgebroken en er een nieuw eethuisje opgebouwd. En nu in 2020 inmiddels al drie keer uitgebreid.

Gert vertelt dat hij elke dag weer dingen ziet die hij zou willen veranderen of vernieuwen. Sinds kort is er een nieuwe chef-kok die de menukaart weer gaat veranderen en uitbreiden. Zo vertelt Gert: "Aan foodtrends doen wij niet mee, dat past in mijn ogen niet in het pannenkoekenhuisgevoel. Om de vegetarische wensen kunnen wij niet heen en daar passen wij ons ook zo nodig op aan, zo hebben wij pannenkoeken op waterbasis. "Toen ik het bedrijf overkocht, stonden er maar acht standaard pannenkoeken op de menukaart, eigenlijk de standaard pannenkoeken." Gert wilde het friettent idee achter zich laten en daardoor werden de pannenkoeken uitgebreider en verschillende schnitzels kwamen op de kaart.

Het eethuisje heeft een grote speeltuin aan de achterzijde van het huisje, gelegen aan het bos. Veel jonge gezinnen komen daar ook eten, de ouders genieten van een extra biertje en de kinderen spelen in de speeltuin. Door de uitbreiding zijn de klachten van de mensen veel minder geworden. Kinderen zitten niet meer te zeuren aan tafel en kunnen lekker buiten spelen. Het ontstaan van de speeltuin is gekomen doordat Gert zelf kinderen kreeg, zijn dochter wilde graag een duikelrek, en zijn zoon hield van treinen. Zogezegd zo gedaan, er kwamen steeds meer speeltoestellen.  

Als je om je heen kijkt zie je Oudhollandse spullen aan de muren hangen, Gert vertelt: "Mijn ouders gingen kleiner wonen en uit het oude huis hebben wij veel oude spullen gekregen. Wij krijgen ook veel van het Speelgoedmuseum in Voorthuizen. Vaste klanten op leeftijd die kleiner gaan wonen brengen ook veel spullen. Als je om je heen kijkt zie je het eethuisje op de foto’s met de jaren veranderen." Gert is van mening dat deze ouderwetse sfeer bij een pannenkoekenhuis hoort.

In Voorthuizen zijn veel horecagelegenheden waardoor personeel moeilijk te vinden is. In de winter heeft Gert genoeg aan 10 mensen, in de zomer heeft hij 20 mensen. Voorthuizen is een dorp vol met campings dus het zomerseizoen is een druk seizoen. Gert begint over personeel zoeken. "Altijd in het voorjaar krijg ik een beetje stress over het personeel, maar uiteindelijk in de zomer heb ik altijd genoeg mensen lopen. Aangezien er in Voorthuizen zoveel horeca is, voel ik de druk zeker. Er is momenteel zoveel aanbod, dat werkzoekende veel keus hebben."

Gert vertelt dat de meest bijzondere gebeurtenis op een zondagavond was.’’ We kwamen zonder gas te zitten en konden dus geen pannenkoeken bakken. Het enige dat we konden verkopen was friet, we stonden met zaklampen in de keuken. Achteraf lachen we erom, maar op dat moment konden we niks.’’

Eethuisje de Heuveltjes

Naam: Gert Struikenkamp

Lunchroom: Eethuisje de Heuveltjes

Plaats: Voorthuizen

Goedkoopste gerecht: Naturel Pannenkoek, 6,95

Duurste gerecht: Snitzel met Pepersaus, 17,95

Aantal zitplaatsen binnen: 100 zitplaatsen

Aantal zitplaatsen buiten: 70 Zitplaatsen

Aantal personeelsleden: Zomer :20  Winter :10

Deze crossmediale productie is gemaakt door Claudia Eggenkamp, studente van NIMETO Utrecht (Media & Communicatie). Uitgeverij PS: bv is een erkend leerbedrijf en middels deze samenwerking kunnen de studenten hun opgedane vaardigheden in de praktijk brengen. 

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Overig nieuws

Events
Horecava 2021 gaat hybride

Horecava verrijkt haar 65e editie, die plaatsvindt van 11 – 14 januari 2021 in RAI Amsterdam, met een online programma. Het evenement zal in aangepaste vorm face-2-face, volgens de COVID-19 richtlijnen, én virtueel live zijn. De vakbeurs, die foodservice professionals al jaren met elkaa...

Awards
Beachclub Lekker uit Vrouwenpolder Beste Paviljoen van 2020

Donderdag 30 juli werden de jaarlijkse prijzen voor het Beste Paviljoen en het Schoonste Strand van Nederland uitgereikt. De prijs voor het Schoonste Strand van Nederland ging naar Ameland. En voor het eerst mocht de jury zelfs een tien toekennen voor de schoonheid van dit strand. Friesland had met ...

Economie
McDonalds ziet omzet in 2019 verdriedubbelen

De omzet van McDonald’s bezorgservice McDelivery is in 2019 verdriedubbeld ten opzichte van 2018. Deze groei zet in 2020 verder door. Hiermee plukt McDonald’s de vruchten van haar strategie om in te spelen op de snelgroeiende bezorgmarkt. De uitrol van deze service is de afgelopen maa...

Bier
Opmerkelijk: aantal bierbrouwerijen in Nederland gestegen

Het aantal bierbrouwerijen in Nederland is opnieuw gestegen. Dit jaar kwamen er tot nu toe netto 13 brouwerijen bij. Opmerkelijke statistieken in deze tijd van corona. Volgens Bierista.nl is het hoogtepunt van de bierrevolutie bereikt. Vanaf nu zal het aantal bierbrouwerijen dalen, zo voorziet Alain...

Economie
UWV: vooral jongeren in de horeca doen beroep op TOFA

De afgelopen 5 weken konden flexwerkers, oproep- en uitzendkrachten met inkomstenverlies door corona een beroep doen op de Tijdelijke Overbruggingsregeling voor Flexibele Arbeidskrachten (TOFA). Ruim zeventig procent van de goedgekeurde aanvragen gaat naar werknemers tussen de 18 en 27 jaar. Veel va...

Economie Longread
Horecarapport ABN AMRO: relatief weinig faillissementen, ondernemersvertrouwen historisch laag

Restaurants, hotels, vakantieparken, bioscopen en reisondernemers zijn hard geraakt door de coronacrisis. In deze Stand van de Leisure duidt ABN AMRO de impact van het virus en de bedreigingen en de kansen die eruit voortvloeien. Onderaan dit bericht vindt u grafieken en tabellen van het rapport ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Lees Nu
Horeca & Recht
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: