Eetgelegenheden niet brandveilig

13 mei 2013 |
Eetgelegenheden niet brandveilig<

In de friettent van Jack Sackman van Denderen, de winnaar van de AD Friettest, is onlangs brand uitgebroken. In zijn zaak, Jack Snack in Den Haag, is de brand waarschijnlijk veroorzaakt, doordat er
vanwege het vele bakken scheurtjes in de brander van de bakoven zijn ontstaan. Mensen uit het hele land kwamen naar de snackbar, omdat zij de friet van de winnaar wilden proeven.

Yoghurt
Hier blijft het niet bij als we het over recente branden in horecagelegenheden hebben. Zo is onlangs ook brand uitgebroken bij Yoghurt Barn in Utrecht. Hier is de brand waarschijnlijk ontstaan in de meterkast. De yoghurtzaak was pas een paar maanden open. En café De Toffe Peer in Sint Willebrord werd onlangs ook verwoest door een grote brand. Dit kwam doordat een auto tegen de gevel van de zaak was gereden.

Maatregelen
Waar moet u op letten als er brand uitbreekt en hoe kunt u dit het beste voorkomen? Het artikel Brand meester? Tien tips! biedt u informatie over hoe u hier het beste mee om kunt gaan en waar u aan moet denken als in uw zaak brand is uitgebroken.
Maud Vissers

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Overig nieuws

Opening
Restaurant Par Hasard Almere omgetoverd tot all you can eetcafé

Restaurant Par Hasard op het Belfortplein in Almere Stad past haar concept aan en wordt het gezellige en toegankelijke All you can eetcafé by Par Hasard. Hiermee sluit het restaurant beter aan op de wensen van een groot deel van de bewoners en bezoekers van Almere en speelt zij in op de ...

Wet- en regelgeving Financieel Ondernemen
Checklist naheffingsaanslag btw helpt ondernemers na gemiste btw-deadline

Het afgelopen kwartaal misten ca. 64.000 ondernemers de deadline om hun btw-aangifte en bijbehorende betaling te doen. Dit is zonde, want wie de deadline heeft gemist, ontvangt een dezer dagen een naheffingsaanslag, veelal met boete. Vooral startende ondernemers zijn nog niet gewend aan de terugk...

Ondernemen
Je eigen foodtruck beginnen? Dit moet je weten!

Een buurtfeest of festival is tegenwoordig niet meer compleet zonder foodtruck. Leuk om er af en toe een burger te bestellen, maar nóg leuker om er zelf één te beginnen. Gaat jouw ondernemershart er sneller van kloppen? Lees dan dit artikel vol handige tips voor het beginnen ...

Lunch Diner Opening
Nieuwe hotspot in Amsterdam-Noord [Foto's]

Bar-restaurant IJver heeft haar deuren voor gasten geopend op de NDSM-werf in Amsterdam Noord. Ruim een jaar lang liepen hier werklieden in en uit nadat er vijf jaar geleden de eerste plannen werden gemaakt. Het team, bestaande uit 5 jonge ambitieuze ondernemers, kan niet wachten om van deze feno...

Achtergronden Tech
Ook restaurants moeten innoveren: “Wie nu nog op papier werkt, loopt hopeloos achter”

Zelfs in onze sector, die op zich als vrij traditioneel te boek staat, maken we inmiddels gebruik van technologische hulpmiddelen. Het zijn babystapjes, toegegeven, maar wie anno nu de personeelsplanning nog in excel bijhoudt en de recepturen in een kladblok noteert, loopt hopeloos achter. Ik bev...

trends Koffie & thee
Dit zijn de actuele koffietrends en -ontwikkelingen

Technologische ontwikkelingen van koffiemachines Koffiemachines worden steeds geavanceerder. Door de automatisering en technologische ontwikkelingen wordt koffie alsmaar naar een hoger niveau getild zowel thuis, in de horeca als op de werkvloer. Aan de hand van recente voorbeelden laten we zien w...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Lees Nu
Horeca & Recht
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2019 - Uitgeverij PS

Uitgave door: