Eet Geen Dierendag: hoe vier jij het?

29 september 2020 | Thijs Jacobs

Elk jaar op 4 oktober vertroetelen we onze trouwe viervoeters. Het kan niet op: van extra lange wandelingen tot enorme botten, cadeautjes en zelfs hele taarten. Dit jaar viert Wakker Dier alweer voor de 10e keer Eet Geen Dierendag en maken we er ook voor onszelf een feestje van. We vieren deze bijzondere dag met een tafel vol lekkers, met alle smakelijke alternatieven voor vlees en vis die tegenwoordig in de schappen liggen. 

Vega voor groentjes

Dit jaar valt Eet Geen Dierendag op een zondag. Tijd om uit te pakken. En een feestmaal is sneller vega dan je denkt. Ga voor het ‘vega voor groentjes-pakket’, speciaal samengesteld door Wakker Dier, maak een cheesygroentelasagne of bak een enorme stapel pannenkoeken. Er zijn tegenwoordig veel lekkere (gezonde) alternatieven te vinden voor vlees en vis. Of gebruik eens vegetarisch vlees – het zal je verbazen hoeveel dit naar vlees smaakt. Voor wie nog meer inspiratie zoekt, Wakker Dier heeft alle ingrediënten (lees: recepten) voor een heerlijk avondje op hun website.

Hoe vier jij het?

Laat op zondag 4 oktober zien hoe en met wie jij Eet Geen Dierendag viert op social media met #eetgeendierendag. Zo motiveer je jouw vrienden en familie om Eet Geen Dierendag ook te vieren met een lekkere brunch, een gezellige borrel of een heerlijk diner. Daarnaast maak je – door je foto te delen met #eetgeendierendag – kans op een jaar lang gratis vega-bitterballen!

De 10e editie van Eet Geen Dierendag

Het begon in 2010 met zo’n 5000 feestvierders, en dit jaar gaan volgens marktonderzoek naar verwachting ruim 2 miljoen mensen de 10e Eet Geen Dierendag vieren door vegetarisch te eten. Wakker Dier wil door het vieren van dit fenomeen iedereen inspireren om vaker vegetarisch te eten, thuis en op het werk. In Nederland eten we elke dag 500.000 dieren en daar kunnen we samen wat aan doen. Als we met elkaar minder vlees eten, hoeven we ook minder dieren te houden. Het produceren van vlees voor heel Nederland zorgt namelijk ook voor veel broeikasgassen. Omgerekend zo’n 30 miljoen kilo CO2, wat gelijkstaat aan 176 miljoen kilometer autorijden. Per dag! Een dag geen vlees is future proof eten en heeft dus een positieve impact op dieren, de planeet en je eigen gezondheid. Eet Geen Dierendag is mogelijk dankzij de Nationale Postcode Loterij.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Overig nieuws

Achtergronden
15 jaar geleden in Lunchroom: Pieter Punter

Lunchroom is dit jaar volwassen en bestaat 21 jaar. Tijd om terug te blikken en een greep te doen uit de welhaast onuitputtelijke voorraad interviews en achtergrondverhalen die in het vakblad voor de lunchroombranche hebben gestaan gedurende deze periode. Wekelijks presenteren we je zo'n verh ...

Achtergronden
Bagels & Beans Almere verhuist

Vaak wordt een remix een grotere hit dan het origineel. Datzelfde zou zomaar eens kunnen gebeuren met Bagels & Beans Almere. Vrijdag 14 mei verhuist de vrijplaats voor bagels, koffie en geluk namelijk van restaurantplein ‘Belfort’ naar een veel ruimere locatie mét terras aan d ...

Economie Achtergronden
Advies Belastingdienst aan horecaondernemers: verleng bijzonder uitstel van betaling

Is uw bijzonder uitstel van betaling afgelopen en kunt u nog niet aan uw nieuwe betalingsverplichtingen voldoen? Verleng dan uw bijzonder uitstel van betaling. Dat kan nog tot en met 30 juni. Afgelopen zaterdag ontvingen 60.000 ondernemers, waaronder uit de horecabranche, hierover een brief van de B ...

KHN Corona
KHN: uit eten met sneltest onbespreekbaar

De uitspraken van minister De Jonge over de rol van sneltesten in het openingsplan van het kabinet kunnen rekenen op stevige kritiek vanuit horecaondernemers. Zo wordt er mogelijk gesproken over versoepelingen, waarbij de horeca voor uit eten open mag met de inzet van sneltesten. Vooral het feit dat ...

Achtergronden
De Beren opent nieuw bezorgrestaurant in Breda

Bourgondische Bredanaars kunnen vanaf nu hun hart ophalen met het gloednieuwe Bezorgrestaurant De Beren Breda. De opening van de 27ste bezorgvestiging vond op maandag 3 mei 2021 plaats aan de Haagdijk 24. De Haagdijk is een ideale bezorglocatie, omdat vanaf deze centrale plek veel Bredase huishou ...

Economie Achtergronden
CBS: relatief veel horecabedrijven opgeheven

In het eerste kwartaal van 2021 werden zo’n 30,2 duizend bedrijven opgeheven, ruim 9 duizend minder dan in hetzelfde kwartaal het jaar ervoor. Bij 85 procent van de opheffingen ging het om bedrijven met één werkzame persoon. Er werden 4,7 duizend bedrijven met meer dan é&e ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2021 - Uitgeverij PS

Uitgave door: